(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
- walkingdead
- Has thanked: 267 times
- Been thanked: 663 times
Re: WWA- GRUPA ZMIKSOWANA ZEWSZĄD :)
Ok to wpadniecie o 18. Sroczka?
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
- walkingdead
Wait! to nie u mnie dziś impreza?sirwei pisze:Ok to wpadniecie o 18. Sroczka?

♀
No przecież sugerowałem zmianę adresu... Nawet stół oczyściłem
Jak tam D? Jeśli u was to będę sam i raczej nie do północy.

- walkingdead
Tylko, ze u Ciebie trudniej dla Sroczki.sirwei pisze:No przecież sugerowałem zmianę adresu... Nawet stół oczyściłemJak tam D? Jeśli u was to będę sam i raczej nie do północy.
D w pracy do 15/16 wiec zdazy zjesc i sie ogarnac.
Jesli dla Bartka ok podjechac do Ciebie to mozemy jechac do Ciebie

Nam jest obojetne

PS
rozmawialam ze Sroczka i jesli u Sirweia dzis to nie dojedzie. Do nas sie uda (ma bezposredni autobusik spod naszego domu pod swoj dom). Wiec Michal dajcie znac czy u nas ok? Jsli tak to puszcze adres Jakimsowi. A jak Ada? Ten ostatni katar od kota czy D zarazil przeziebieniem?
♀
Hej. Ok to przyjadę do was. 18 ok? Zabrać MEQ? Lub coś innego? Będziemy grać dwa tytuły równocześnie? Ada chyba zareagowała na kota. Następnego dnia było już ok.
- walkingdead
Ok, to w takim razie widzimy sie u mnie. Sroczka wezmie Rebelie, moze wezmiesz Wojne o P?
Mysle, ze nastepnym razem u AWAWA albo u Was. Nie chce, zeby Ada byla wykluczona albo musiala sie meczyc przez Krewetę.
Tylko trzba cos wymyslic na 18-20. Moze byc cos ode mnie (no Zombicide) ale nie dam rady ogarnac zasad do popoludnia (jestem poza domem do 16).
Mysle, ze nastepnym razem u AWAWA albo u Was. Nie chce, zeby Ada byla wykluczona albo musiala sie meczyc przez Krewetę.
Tylko trzba cos wymyslic na 18-20. Moze byc cos ode mnie (no Zombicide) ale nie dam rady ogarnac zasad do popoludnia (jestem poza domem do 16).
♀
Wydaje mi się że nie zmieścimy na stole dwóch kobył, więc może coś mniejszego co fajnie chodzi na 2 osoby? Na wcześniejszy termin kilka małych gier czy jedna większa?
- walkingdead
Zrozumialam, ze Sroczka bedzie na 20. Wiec do 20 cos malego a potem juz musicie zdecydowac czy Rebelia czy o WoP bo jak zakladam, one troche czasu zajmuja? Wiec nie wiem czy uda sie zagrac jedna po drugiej? Sroczka jest offline teraz, bedzie pewnie online kolo 15/16 (tak cos pisal).
PS
Obiecuje wziasc sie za instrukcje do moich gier (albo zmusic D). Tylko jak wracam do domu po 23 to juz nie mam sily :/
PS
Obiecuje wziasc sie za instrukcje do moich gier (albo zmusic D). Tylko jak wracam do domu po 23 to juz nie mam sily :/
♀
-
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 141 times
To, że będę, już jest pewne.
Natomiast nie wiem, na którą będę. Pisałem, że na ok 20, ale może będę wcześniej.
Ja bym zagrał w WoP, ale mogę coś przynieść, jak This War of Mine, Terraformację(ale jeszcze jej ogarnąłem), Eldritch Horror lub Robinsona.
Natomiast nie wiem, na którą będę. Pisałem, że na ok 20, ale może będę wcześniej.
Ja bym zagrał w WoP, ale mogę coś przynieść, jak This War of Mine, Terraformację(ale jeszcze jej ogarnąłem), Eldritch Horror lub Robinsona.
Moje Gry
Jeśli nie wiesz, jak masz zagrać, poczekaj, aż twojemu przeciwnikowi przyjdzie do głowy jakaś idea. Możesz być pewny, że będzie to idea fałszywa.
Siegbert Tarrasch
Jeśli nie wiesz, jak masz zagrać, poczekaj, aż twojemu przeciwnikowi przyjdzie do głowy jakaś idea. Możesz być pewny, że będzie to idea fałszywa.
Siegbert Tarrasch
Mogę przynieść jakieś karcianki lub małe planszowe. WoP i Rebelia to długie gry. Zdążymy zagrać jedną. I są na dwie osoby. Zajmują też mnóstwo miejsca. To chłopaki niech przywiozą jedną z nich, ja wezmę coś na 3 osoby. W plecak wejdzie mi kilka tytułów. Mogę być przed 18.Zapasy mamy?
- walkingdead
-
Teoretycznie WoP da się zagrać w 4 osoby, chociaż zdania są podzielone.sirwei pisze:Mogę przynieść jakieś karcianki lub małe planszowe. WoP i Rebelia to długie gry. Zdążymy zagrać jedną. I są na dwie osoby. Zajmują też mnóstwo miejsca.
Ale jak dobrze policzyłem, będzie nas 5 osób, więc wezmę coś od siebie i wybierzemy coś u Ani.
Moje Gry
Siegbert Tarrasch
Siegbert Tarrasch
- Sroczka
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 7 times
Mam moralnego kaca względem Ady
nie chciałem tego i dlatego chciałem zrezygnować z dzisiejszego grania. Jak będzie trochę cieplej to podróż rowerkiem do sirweia czy gdziekolwiek indziej będzie dodatkową przyjemnością - niestety dojazd komunikacją mam tam tragicznie długi i dla mnie po prostu nieopłacalny 
Kolejną dla mnie zagwostką są gry - chciałbym ograć WoPa oraz Rebelię ale...we dwie naraz się grać nie da a dodatkowo nie wiem kto zna zasady do Rebelii? Jeżeli nikt to biorę się teraz za instrukcję a WoP mnie ominie (może i lepiej bo musiałbym wziąć polską wersję). Naprawdę - nie trzeba było zmieniać przeze mnie lokacji

Kolejną dla mnie zagwostką są gry - chciałbym ograć WoPa oraz Rebelię ale...we dwie naraz się grać nie da a dodatkowo nie wiem kto zna zasady do Rebelii? Jeżeli nikt to biorę się teraz za instrukcję a WoP mnie ominie (może i lepiej bo musiałbym wziąć polską wersję). Naprawdę - nie trzeba było zmieniać przeze mnie lokacji

-
Rebelia jest na 2 osoby, więc trzy osoby zostają.
Wezmę This War of Mine i Robinsona.
Wezmę This War of Mine i Robinsona.
Moje Gry
Siegbert Tarrasch
Siegbert Tarrasch
- Sroczka
Jak ktoś będzie chciał grać w Rebelię niech obejrzy coś na YT bo nie wiem jak z moimi umiejętnościami tłumaczenia a dodatkowo sprawę utrudni fakt że sam w to jeszcze nie grałem 

- walkingdead
Dziękujemy za kolejny wspólny wieczór nad planszą. Działo się dziś naprawdę sporo
Boss Monster- przyjemna karcianka, która przede wszystkim zachywciła mnie pixelartowymi grafikami. Budowanie komnat, nikczemni bohaterowie i odrobina negatywnej interakcji. Miodzio.
https://www.rebel.pl/product.php/1,1523 ... olska.html
Ku radości Pana - karcianka, która skojarzyła mi się trochę z mechaniką Neuroshimy Hex i dowcipem z Zombiaków.
https://www.rebel.pl/product.php/1,1203 ... -Pana.html
Jedna drużyna grała w Star Wars Rebelię, a druga zdążyła pyknąć w Middle Earth Quest i X-wing.
Rebelia bardzo dobrą grą jest i basta. Myślę, że popełniłam podstawowy błąd nie wykorzystując w pełni liczebności i siły własnych oddziałów. Przyszedł moment zadumy w chwili, kiedy niepotrzebnie zdradziłam się w kwestii bazy, a potem jeszcze trafiło mnie własne błędne rozmieszczenie swoich układów.Ech. Następnym razem będzie lepiej.
Do następnego!

Boss Monster- przyjemna karcianka, która przede wszystkim zachywciła mnie pixelartowymi grafikami. Budowanie komnat, nikczemni bohaterowie i odrobina negatywnej interakcji. Miodzio.
Ku radości Pana - karcianka, która skojarzyła mi się trochę z mechaniką Neuroshimy Hex i dowcipem z Zombiaków.
Jedna drużyna grała w Star Wars Rebelię, a druga zdążyła pyknąć w Middle Earth Quest i X-wing.
Rebelia bardzo dobrą grą jest i basta. Myślę, że popełniłam podstawowy błąd nie wykorzystując w pełni liczebności i siły własnych oddziałów. Przyszedł moment zadumy w chwili, kiedy niepotrzebnie zdradziłam się w kwestii bazy, a potem jeszcze trafiło mnie własne błędne rozmieszczenie swoich układów.Ech. Następnym razem będzie lepiej.
Do następnego!

♀
- Sroczka
Ja tylko napiszę: DZIĘKUJĘ! bo jest za co i przepraszam za zagubienie w czasie - zagadałem się jak nigdy. Dam znać w przeciągu 1-3 dni czy sobota u mnie aktualna.walkingdead pisze:Dziękujemy za kolejny wspólny wieczór nad planszą. Działo się dziś naprawdę sporo![]()
Do następnego!
@D. - dziękuję za odprowadzanie na przystanek - bardzo lepiej się czuję

- walkingdead
Ja się cieszę że się zagadales, przynajmniej była wczoraj okazja z Wami trochę poza grami porozmawiać i dowiedziec się o Was czegoś nowego(z Michałem też mogłam porozmawiać w przerwach między grami)
Upieklo się tylko Jakmisowi 

♀
Dzięki za wczorajsze granie.
Szczególnie cieszę się że po długim czasie znowu udało mi się rozegrać MEQ. A już miałem brać tylko małe gry
Muszę poćwiczyć mistrzowanie Siłami Ciemności, ale jak już zostało to wczoraj powiedziane, dobrze sprawdzam się w tej roli
No i X-Wing. Świetna, szybka gra. Łatwo wciąga nowych graczy. Przyznaję że grałem kolejny raz chyba po ponad dwóch latach przerwy. I uczyłem się instrukcji na bieżąco. Ostatecznie w domu doczytałem się kilku błędów które popełniliśmy ale mechanika jest na tyle prosta że teraz wejdzie mi odpowiednio w krew. Oby tylko druga połowa wsiąkła równie chętnie w grę jak wczoraj my.
Pozdrawiam i do zobaczenia!
Szczególnie cieszę się że po długim czasie znowu udało mi się rozegrać MEQ. A już miałem brać tylko małe gry

No i X-Wing. Świetna, szybka gra. Łatwo wciąga nowych graczy. Przyznaję że grałem kolejny raz chyba po ponad dwóch latach przerwy. I uczyłem się instrukcji na bieżąco. Ostatecznie w domu doczytałem się kilku błędów które popełniliśmy ale mechanika jest na tyle prosta że teraz wejdzie mi odpowiednio w krew. Oby tylko druga połowa wsiąkła równie chętnie w grę jak wczoraj my.
Pozdrawiam i do zobaczenia!
-
Byłem w Waszej grupie po raz pierwszy.
I napiszę: DZIĘKUJĘ. Za otwartość, za przyjęcie do grupy. Było warto i wiem, że w miarę możliwości chętnie się z Wami spotkam.
walkingdead i Sroczka: miło mi Was było wreszcie poznać osobiście
Może i mi się upiekło wczoraj, ale liczę Aniu, że to nadgonimy
Sroczka, jak wczoraj powiedziałeś, jesteśmy w kontakcie.
Sirwei, fajnie było Cię zobaczyć i zagrać. Ale w MEQ byłem o włos od wygranej
Do następnego.
I napiszę: DZIĘKUJĘ. Za otwartość, za przyjęcie do grupy. Było warto i wiem, że w miarę możliwości chętnie się z Wami spotkam.
walkingdead i Sroczka: miło mi Was było wreszcie poznać osobiście

Może i mi się upiekło wczoraj, ale liczę Aniu, że to nadgonimy

Sroczka, jak wczoraj powiedziałeś, jesteśmy w kontakcie.
Sirwei, fajnie było Cię zobaczyć i zagrać. Ale w MEQ byłem o włos od wygranej

Do następnego.
Moje Gry
Siegbert Tarrasch
Siegbert Tarrasch
- walkingdead
Sirwei,
no już usłyszałam od D: "i po co sprzedałaś to X-Wing???!!!"
Jakims,
koniecznie widzimy się następnym razem
Nie wiem jak będzie z nami w kolejne dwa weekendy, ponieważ czeka mnie kilkudniowy wyjazd. Nie wiem jeszcze dokładnie kiedy.
Przyszedł mi również do głowy zupełnie BEZSENSOWNY i ABSTRAKCYJNY pomysł wymagający bardziej sprzyjającej pogody. Wspólna rowerowa wyprawa do Kampinosa/ bądź inne urokliwe zielone miejsce/park/las/plaża i piknik z grami tam na miejscu.
Oczywiście, mniejsze tytuły. Ale oczywiście, wynikające z tego ograniczenia mogą nas zniechęcić. Tak tylko podrzucam.
Sroczka,
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... t=metallum
PS
Gdyby ktoś chciał gdzieś publikować jakieś foty to mam.
no już usłyszałam od D: "i po co sprzedałaś to X-Wing???!!!"

Jakims,
koniecznie widzimy się następnym razem

Nie wiem jak będzie z nami w kolejne dwa weekendy, ponieważ czeka mnie kilkudniowy wyjazd. Nie wiem jeszcze dokładnie kiedy.

Przyszedł mi również do głowy zupełnie BEZSENSOWNY i ABSTRAKCYJNY pomysł wymagający bardziej sprzyjającej pogody. Wspólna rowerowa wyprawa do Kampinosa/ bądź inne urokliwe zielone miejsce/park/las/plaża i piknik z grami tam na miejscu.
Oczywiście, mniejsze tytuły. Ale oczywiście, wynikające z tego ograniczenia mogą nas zniechęcić. Tak tylko podrzucam.

Sroczka,
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... t=metallum
PS
Gdyby ktoś chciał gdzieś publikować jakieś foty to mam.
♀
No to piękniewalkingdead pisze:Sirwei,
no już usłyszałam od D: "i po co sprzedałaś to X-Wing???!!!"![]()

Kto wie może do następnego spotkania powiększę hangar

Mam już upatrzone kilka klasycznych typów(Y-Wing, A-Wing, B-Wing, Tie Advanced, Tie Interceptor, Tie Bomber) plus kilka fabularnie ciekawych ale drogich(Sokół, Slave I, IG-2000, YT-2400)
Oj szykują się wydatki

- walkingdead
@Sroczka,
nie wierzę, że byś nie chciał:
http://galakta.pl/gry/gry-figurkowe-2/x-wing/9090-2/
albo
http://galakta.pl/gry/gry-figurkowe-2/x ... iec-c-roc/
Po prostu, nie wierzę
Mówiłam D, żeby się zalogował bo nie będę się komunikować w jego imnieniu