V-Commandos (Thibaud de la Touanne)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: V-Commandos
Karty komandosów:
http://www.mediafire.com/file/9d8zhyqqy ... _print.pdf
Karty zdarzeń:
http://www.mediafire.com/file/gzz9vkl7g ... _print.pdf
Karty misji:
http://www.mediafire.com/file/ko069n46g ... _print.pdf
Karty terenów:
http://www.mediafire.com/file/wnmzxf52t ... _print.pdf
Smacznego.
http://www.mediafire.com/file/9d8zhyqqy ... _print.pdf
Karty zdarzeń:
http://www.mediafire.com/file/gzz9vkl7g ... _print.pdf
Karty misji:
http://www.mediafire.com/file/ko069n46g ... _print.pdf
Karty terenów:
http://www.mediafire.com/file/wnmzxf52t ... _print.pdf
Smacznego.
Instrukcja PL dla
Welcome To...: Collector's Edition
WOW :O
Szacun za to! Kawał zaje***ej roboty!!!
Szacun za to! Kawał zaje***ej roboty!!!
When they kick out your front door, How you gonna come? With your hands on your head or on the trigger of your gun!?
______Moja kolekcja______Wymienię/sprzedam______
______Moja kolekcja______Wymienię/sprzedam______
- Smoku
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Woytas wieeeelkie dzięki.
Mam jeszcze pytania o zawartość pudełka:
1. Zauważyłem na filmach woreczki z logo gry na żetony "ukryte". Czy to standardowe wyposażenie, czy KS ?
2. Czy plansze z kaflami terenu : TILES A 02 i Tiles A 01 są zdublowane standardowo u wszystkich, czy tylko ja tak mam?
Mam jeszcze pytania o zawartość pudełka:
1. Zauważyłem na filmach woreczki z logo gry na żetony "ukryte". Czy to standardowe wyposażenie, czy KS ?
2. Czy plansze z kaflami terenu : TILES A 02 i Tiles A 01 są zdublowane standardowo u wszystkich, czy tylko ja tak mam?
- mat_eyo
- Has thanked: 944 times
- Been thanked: 1480 times
- Kontakt:
To nawet chyba ks nie był, można te worki dokupić na stronie producenta za jakieś astronomiczne kwoty.Smoku pisze:1. Zauważyłem na filmach woreczki z logo gry na żetony "ukryte". Czy to standardowe wyposażenie, czy KS ?
Nie sprawdzałem konkretnie tych symboli, bo nie mogę ich znaleźć na kaflach, ale u mnie zdublowane są oba duże, wszystkie średnie i pięć małych.Smoku pisze:2. Czy plansze z kaflami terenu : TILES A 02 i Tiles A 01 są zdublowane standardowo u wszystkich, czy tylko ja tak mam?
- mauserem
- Has thanked: 255 times
- Been thanked: 169 times
- Kontakt:
Tak, te worki to o ile pamięć mnie nie myli to był SG na kickumat_eyo pisze:To nawet chyba ks nie był, można te worki dokupić na stronie producenta za jakieś astronomiczne kwoty.Smoku pisze:1. Zauważyłem na filmach woreczki z logo gry na żetony "ukryte". Czy to standardowe wyposażenie, czy KS ?
Nie sprawdzałem konkretnie tych symboli, bo nie mogę ich znaleźć na kaflach, ale u mnie zdublowane są oba duże, wszystkie średnie i pięć małych.Smoku pisze:2. Czy plansze z kaflami terenu : TILES A 02 i Tiles A 01 są zdublowane standardowo u wszystkich, czy tylko ja tak mam?
Tak, plansze terenu są zdublowane i tak ma być (Triton nawet gdzieś się z tego tłumaczy, ale nie potrafię teraz znaleźć)
BłądSmoku pisze:pytanie o tłumaczenie karty Cliff.
W oryginale jest 1 PA , a w tłumaczeniu 3 PA
Błąd, czy jest jakaś errata ?

Instrukcja PL dla
- Smoku
to jeszcze karta Hotel de Luxe brak informacji o ładunku tnt i jednej ikony żetonu wyposażenia?
karta Weapons Depot i Panzer Depot brak ikon wyposażenia, ale są na pomieszczeniach więc można to zauważyć.
karta Weapons Depot i Panzer Depot brak ikon wyposażenia, ale są na pomieszczeniach więc można to zauważyć.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2018, 21:43 przez Smoku, łącznie zmieniany 2 razy.
Na karcie Cliff zostawiłem 3PA, bo tak było w plikach PnP, które dostałem z Kickstartera. W wersji pudełkowej już faktycznie mam 1PA. Na oficjalnej stronie jest errata i ten błąd jest w niej ujęty.
Na karcie Hotel de Luxe nie widzę błędu. Doprecyzuj o co dokładnie chodzi.
Weapons Depot i Panzer Depot - chodzi pewnie o żetony TNT. Na kartach z pudełka też jest ten błąd, przynajmniej u mnie. Poprawię to i udostępnię razem z kartą Clifu.
Na karcie Hotel de Luxe nie widzę błędu. Doprecyzuj o co dokładnie chodzi.
Weapons Depot i Panzer Depot - chodzi pewnie o żetony TNT. Na kartach z pudełka też jest ten błąd, przynajmniej u mnie. Poprawię to i udostępnię razem z kartą Clifu.
Instrukcja PL dla
Jak sami widzicie, tłumaczenie z ENG na PL nie takie proste ;P Nawet jak ktoś zwróci uwagę, to inny osobnik nie widzi problemu (choć być może jest!).
Szacuneczek dla kolegi za kawał świetnej roboty. Szacun dla kolegów, co błędy wyłapują! (bo są i będą, samemu nie da się bezbłędnie... jak się czyta te same teksty n-ty raz to już mózg błędów nie zarejestruje).
Ja tam czekam na Resistance! Woytas, planujesz też to ciapnąć?
PS. Nie przejmuj się marudzeniem, że błąd tu i tam ;P Wiem jak to jest... Kilka fanowskich tłumaczeń zrobiłem i podobny feedback - który należy przełożyć tylko na poprawę tłumaczenia!
Nie da się tego w pojedynkę ogarnąć... A przynajmniej jest to bardzo trudne bez "pomocnika". Działaj dalej! Ta gra jest świetna i z perspektywą na genialne rozszerzenia (również mechaniczne).
Szacuneczek dla kolegi za kawał świetnej roboty. Szacun dla kolegów, co błędy wyłapują! (bo są i będą, samemu nie da się bezbłędnie... jak się czyta te same teksty n-ty raz to już mózg błędów nie zarejestruje).
Ja tam czekam na Resistance! Woytas, planujesz też to ciapnąć?
PS. Nie przejmuj się marudzeniem, że błąd tu i tam ;P Wiem jak to jest... Kilka fanowskich tłumaczeń zrobiłem i podobny feedback - który należy przełożyć tylko na poprawę tłumaczenia!

Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
- Smoku
Też uważam, że Woytas odwalił kawał roboty. Już więcej nie marudzę, zresztą błędy wynikają raczej z różnych plików źródłowych. Na przykład zamiast karty Stukas mam Bomber ( inny rysunek) tekst na szczęście jest taki sam.Jeszcze raz dzięki.
-
- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 320 times
Przeglądam różne materiały o grze. Przedwczoraj jeszcze bym kupił od ręki, teraz hype opada.
Jakie są możliwości "rozwoju" postaci? Tylko drop ze Szwaba czy można na początku dobrać jakieś skille, itp?
Patrząc z perspektywy to gra jest typowym point-to-point movement. Gdyby nie kompas, który porusza przeciwnika w 4 strony świata gra równie dobrze mogłaby mieć karty ułożone w jednym rzędzie zamiast kafli. Czy może jednak jest tu coś więcej i kafle faktycznie zmieniają gameplay?
Jakie są możliwości "rozwoju" postaci? Tylko drop ze Szwaba czy można na początku dobrać jakieś skille, itp?
Patrząc z perspektywy to gra jest typowym point-to-point movement. Gdyby nie kompas, który porusza przeciwnika w 4 strony świata gra równie dobrze mogłaby mieć karty ułożone w jednym rzędzie zamiast kafli. Czy może jednak jest tu coś więcej i kafle faktycznie zmieniają gameplay?
- mauserem
- Has thanked: 255 times
- Been thanked: 169 times
- Kontakt:
O czym Ty tutaj rozmawiasz?! jaki rozwój postaci?c08mk pisze:Przeglądam różne materiały o grze. Przedwczoraj jeszcze bym kupił od ręki, teraz hype opada.
to nie jest dungeon crawler, czy jakieś inne rpg
to jest łamigłówka ze sporym elementem losowym
to tak jakbyś własnie się żalił, że w szachach nie możesz zdobywać broni po zbitych figurach i brakuje ci kostek

A jak chcesz racjonalizacji - to proszę:
To są wyszkoleni żołnierze - mają swój przydziałowy sprzęt plus to w czym są wyspecjalizowani
Niby jak mają się rozwijać? Pisać wiersze?

Oni już są rozwinięci - dlatego zostali wybrani do swoich misji

-
- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 320 times
Dzięki za odpowiedź : )
Teraz z coraz większej perspektywy widzę, że gra ma pewien przerost formy, która nie powiem jest atrakcyjna zwłaszcza dla rocznika, który miał okazję grać w PCtową wersję.
Teraz z coraz większej perspektywy widzę, że gra ma pewien przerost formy, która nie powiem jest atrakcyjna zwłaszcza dla rocznika, który miał okazję grać w PCtową wersję.
Przecież jest "rozwój", o jaki kolega pytamauserem pisze:A jak chcesz racjonalizacji - to proszę:
To są wyszkoleni żołnierze - mają swój przydziałowy sprzęt plus to w czym są wyspecjalizowani
Niby jak mają się rozwijać? Pisać wiersze?![]()
Oni już są rozwinięci - dlatego zostali wybrani do swoich misji

Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
Jeszcze odnośnie karty Cliff - w tym samym pudełku, na karcie francuskiej jest 3PA, a na karcie angielskiej 1PA
Wrzuć fotkę swojej karty. Zaczynam podejrzewać, że w kolejnych printach autor wprowadzał drobne korekty.
Jeśli chodzi o marudzenie, to dawajcie śmiało. Pamiętam, że te 3PA na karcie Cliffu mocno mnie irytowało, a więc zmiana bardzo na plus

U mnie nic nie ma o TNT, nie ma też ikony sprzętu na karcie. Możesz wrzucić zdjęcie swojej karty?Smoku pisze:Hotel de Luxe. w tekście jest jeszcze: with a TNT charge. W pomieszczeniu z celem jest jeszcze zielona ikona wyposażenia.Na Twojej karcie tego nie ma.
Wydaje mi się, że moja wersja jest poprawna, ale niech ktoś to jeszcze potwierdzi.Smoku pisze:karta Water Tower, czy nie powinno być:podnieś pocisk (0 AP) z kafla 1 i ostrzelaj wieżę ciśnień (2 PA )z działa zlokalizowanego na kaflu 2.
Wrzuć fotkę swojej karty. Zaczynam podejrzewać, że w kolejnych printach autor wprowadzał drobne korekty.
Instrukcję mam przetłumaczoną. Karty czekają. Chętny na sprawdzenie przed udostępnieniem?misioooo pisze:Ja tam czekam na Resistance! Woytas, planujesz też to ciapnąć?
Jeśli chodzi o marudzenie, to dawajcie śmiało. Pamiętam, że te 3PA na karcie Cliffu mocno mnie irytowało, a więc zmiana bardzo na plus

Instrukcja PL dla
Taka historia - po lewej moje karty, po prawej z nowszego printu:

O ile zmiany na karcie Water Tower nie mają dla mnie znaczenia, to zmiana na Hotel de Luxe już może mieć znaczenie - ładunek TNT, może się przydać w grze.
Zastanawiam się, czy zostawić swoją kartę tak jak jest, czy może zrobić upgrade

O ile zmiany na karcie Water Tower nie mają dla mnie znaczenia, to zmiana na Hotel de Luxe już może mieć znaczenie - ładunek TNT, może się przydać w grze.
Zastanawiam się, czy zostawić swoją kartę tak jak jest, czy może zrobić upgrade

Instrukcja PL dla
+1 Wersja łatwa i trudna - czyli mamy dwie ekstra misje do wyboruKisun pisze:Może obie wersje? Każdy sobie wybierze co mu pasuje

Sprawdziłem misje i w jednej z nich przyda się TNT z Hotel de Luxe. Więc chyba warto zaktualizować kartę. No i problem sam się rozwiązał 

Instrukcja PL dla