No nie wiem czy jest tak różowo ... Rattkin ma dużo racji.
Zack pisze: ↑10 kwie 2018, 20:54Na Pyrkonie z roku na rok są, wraz z podwyżką cen, wprowadzane różne usprawnienia, które dla mnie akurat są miłe i ciekawe. Na przykład telebim pokazujący kluczowe prelekcje i Maskaradę "na żywo".
Owszem, ale jeśli coś naprawią, to coś innego sp...ą. Pyrkon to impreza w ogromnej mierze organizowana przez "skrzykniętych" wolontariuszy. A z nimi bywa różnie. Prelegentów, tych co się rzeczywiście znają na rzeczy, jest garstka. Reszta to pospolite ruszenie

Ograniczona liczba miejsc niektórych wydarzeń, odwoływanie wydarzeń, to też norma. O pokazach wulgarnych gwiazdek z YT to nawet nie chce mi się pisać, bo to kompletne dno
Zack pisze: ↑10 kwie 2018, 20:54Klimat jest bardzo przyjemny i jest to często okazja do spotkania znajomych czy poznania ludzi o wspólnych zainteresowaniach z całej Polski. Oczywiście ze swoim fandomem można się skrzyknąć we własnym zakresie i pewnie wyjdzie taniej, ale taka impreza to zawsze fajny pretekst. Dla mnie i mojej żony to dobra rozrywka, żeby pospacerować i popatrzeć na cosplaye, czy pogadać z nowymi ludźmi. Takiego stężenia kultury geek-ów nie ma nigdzie indziej w Polsce.
To jest akurat prawda

. Dla klimatu i obcowania z fantastyką w każdym wymiarze warto się tam pojawić, ale ... (patrz ostatnia odpowiedź)
Zack pisze: ↑10 kwie 2018, 20:54No i wystawcy zjeżdżający się z całej Polski i najczęściej wystawiający towary po cenie niższej niż w necie.
Tak nie jest. Ceny są normalne a czasami nawet wyższe. Od dłuższego czasu na Pyrkonie kupuję tylko drobne rzeczy (skoro jestem i coś kosztuje niewiele to przynajmniej nie muszę płacić kosztów przesyłki). Cała reszta jest w normalnych cenach (co dla mnie oznacza ceny internetowe).
Zack pisze: ↑10 kwie 2018, 20:54Jak się komuś nie podoba impreza, czy bojkotuje fakt podnoszenia ceny to niech "głosuje portfelem". Ale płacz i narzekanie, że organizatorzy Pyrkonu się bogacą to bardzo płytkie podejście.
No to ja podam inną liczbę.
Bilety na Pyrkon 2015 (normalne) karnet na 3 dni – 60 PLN. Czyli w ciągu 3 lat mamy podwyżkę o 100% !!!!

Naprawdę wszystko tak podrożało?!

Podejrzenia, że że organizatorzy Pyrkonu się bogacą same cisną się na usta.
Wcześniej zawsze korzystałem z karnetów 3-dniowych. Rok temu, z racji na podwyżkę cen biletów, poszedłem tylko na 1 dzień. I powiem szczerze, że to w zupełności wystarczyło. W tym roku również pójdę tylko na jeden dzień - zobaczyć co nowego, bo wiele rzeczy z roku na rok się powtarza.
Pozdrawiam