bazik pisze:co ciekawe recenzje z bestiariusza pojawiaja sie na bgg po angielsku (a przynajmniej Tain sie w ten sposob pojawil)
"Pojawiają się", to dużo powiedziane, ale zamierzam część gier recenzować także po angielsku, szczególnie polskich. Warto propagować Polskie tytuły.
westwood pisze:Na razie tylko przejrzałem te recenzje, ale zauważyłem ciekawą rzecz: prawie wszystkie gry są ocenione na 7-8/10 [parę wyjatków ma 6 lub 9] i to niezaleznie od liczby wskazanych przez recenzenta minusów...
Cóż, tak się jakoś składa, że ja osobiście jestem umiarkowanym w ocenach recenzentem, a też recenzuję głównie gry które posiadam, a raczej nie kupuję w ciemno, żebym się potem przekonał, że gra jest słaba

Co do ilości minusów - liczy się oczywiście również ich waga. Źle wykonany element gry nie boli tak bardzo, jak zbytnia losowość lub jakaś inna poważna przywara.
westwood pisze:
Btw. komentarze pod recenzjami przywodzą na myśl onet [ale to oczywiście nie wina serwisu]
Trafiłeś akurat prawdopodobnie na komentarze dla "Neuroshimy HEX" (przyznaję, moja ocena może budzi emocje), oraz "Inwigilacji". Niestety, za poziom komentarzy jak sam napisałeś - odpowiadać nie możemy. Ale przyznaję, mnie te też się nie podobają. A jeśli odwołujesz się do recenzji "Osadników z Catanu" to zupełnie inna historia, nie ma jej co tutaj poruszać

Jeśli już przeczytacie recenzje, każdy, nawet najmniejszy komentarz jest bardzo mile widziany, brakuje nam ich, tych krytycznych także, jeśli jest po nich powód.
Pozdrawiam i ponownie zapraszam!