Portal Games - Plany Wydawnicze 2018
- Portal Games
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 428 times
- Kontakt:
Re: Portal Games - Plany Wydawnicze 2018
Dla wszystkich, którzy nie śledzą na bieżąco naszych kanałów komunikacyjnych mamy bardzo dobrą informację - w tę środę ruszyła przedsprzedaż Fotosyntezy.
Do 2 maja możecie zgarnąć grę wraz z dostępnymi tylko u nas dodatkowymi drzewkami wiosennymi i zimowymi za jedyne 112,45zł, czyli 25% taniej, niż Sugerowana Cena Detaliczna! Później cena będzie rosnąć z każdym tygodniem, aż do dnia premiery 16 maja.
Link dla zainteresowanych: http://portalgames.pl/pl/fotosynteza/
Do 2 maja możecie zgarnąć grę wraz z dostępnymi tylko u nas dodatkowymi drzewkami wiosennymi i zimowymi za jedyne 112,45zł, czyli 25% taniej, niż Sugerowana Cena Detaliczna! Później cena będzie rosnąć z każdym tygodniem, aż do dnia premiery 16 maja.
Link dla zainteresowanych: http://portalgames.pl/pl/fotosynteza/
- vikingowa
- Has thanked: 464 times
- Been thanked: 327 times
W końcu długo wyczekiwany dodatek do Robinsona! Dla mnie must have...
Jak ja się cieszę że sprzedałam Mage Knight za okrągłą sumkę:-P Gra wspaniała i jedyna w swoim rodzaju ale niestety dla gracza solo, czyli mnie, zdecydowanie za długa
Jak ja się cieszę że sprzedałam Mage Knight za okrągłą sumkę:-P Gra wspaniała i jedyna w swoim rodzaju ale niestety dla gracza solo, czyli mnie, zdecydowanie za długa

- Dr. Nikczemniuk
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 320 times
Więc masz teraz nadmiar namiętności. Na co ją teraz przelejesz?

Kto nie widzi ciemności, nie będzie szukał światła.
- Portal Games
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 428 times
- Kontakt:
Marcin Wroński partnerem gry Tajemnicze Domostwo

Wydawnictwo Portal Games ma przyjemność ogłosić premierę nowej edycji gry Tajemnicze Domostwo. Partnerem projektu został Mistrz Kryminału – Marcin Wroński, znany z serii kryminałów z komisarzem Maciejewskim w roli głównej, autor takich powieści kryminalnych, jak „Pogrom w przyszły wtorek”, „Skrzydlata trumna”, czy „Morderstwo pod cenzurą”.
Specjalna edycja gry zawiera krótkie wprowadzające do gry opowiadanie Marcina Wrońskiego, a w wybranych punktach z grami będzie można także uzyskać specjalny, unikatowy dodatek do gry pod tytułem „Pozostawione wskazówki”.

Partnerem akcji jest Sieć Salonów Empik, w których odbędą się dedykowane spotkania z panem Marcinem Wrońskim. Gra została także objęta patronatem medialnym przez radio RMF Maxxx oraz portal WP.pl.
Oficjalna prezentacja nowej edycji gry nastąpi na najbliższych Warszawskich Targach Książki. Targi odbywają się w dniach 17-20 maja 2018 roku na stadionie PGE Narodowy, przy alejach Księcia Józefa Poniatowskiego 1 w Warszawie.
Szczególnie zapraszamy 19 maja w sobotę. Między godziną 14.00, a 15.00 na stoisku 351/G odbędzie się Spotkanie Autorskie z panem Marcinem Wrońskim, organizowane przez Portal Games. Możliwe będzie uzyskanie autografu autora.
Przy okazji, odpowiadając na pytanie:

Wydawnictwo Portal Games ma przyjemność ogłosić premierę nowej edycji gry Tajemnicze Domostwo. Partnerem projektu został Mistrz Kryminału – Marcin Wroński, znany z serii kryminałów z komisarzem Maciejewskim w roli głównej, autor takich powieści kryminalnych, jak „Pogrom w przyszły wtorek”, „Skrzydlata trumna”, czy „Morderstwo pod cenzurą”.
Specjalna edycja gry zawiera krótkie wprowadzające do gry opowiadanie Marcina Wrońskiego, a w wybranych punktach z grami będzie można także uzyskać specjalny, unikatowy dodatek do gry pod tytułem „Pozostawione wskazówki”.

Partnerem akcji jest Sieć Salonów Empik, w których odbędą się dedykowane spotkania z panem Marcinem Wrońskim. Gra została także objęta patronatem medialnym przez radio RMF Maxxx oraz portal WP.pl.
Oficjalna prezentacja nowej edycji gry nastąpi na najbliższych Warszawskich Targach Książki. Targi odbywają się w dniach 17-20 maja 2018 roku na stadionie PGE Narodowy, przy alejach Księcia Józefa Poniatowskiego 1 w Warszawie.
Szczególnie zapraszamy 19 maja w sobotę. Między godziną 14.00, a 15.00 na stoisku 351/G odbędzie się Spotkanie Autorskie z panem Marcinem Wrońskim, organizowane przez Portal Games. Możliwe będzie uzyskanie autografu autora.
Przy okazji, odpowiadając na pytanie:
Pracujemy nad tym, aby dotrzymać tego terminu. Jeśli się uda, premiera będzie jeszcze w czerwcu.Drogi Portalu, czy cos wiadomo na temat Aeon’s End ? W planach wydawniczych premiera II kwartał.
Czy będą jeszcze jakieś różnice w stosunku do poprzedniej edycji? Czy tylko opowiadanie i partnerstwo?
Czy będzie też nowe wydanie dodatku?
Czy zostanie naprawiony błąd z tyłami kart?
Czy będzie też nowe wydanie dodatku?
Czy zostanie naprawiony błąd z tyłami kart?
Żyjemy po to, żeby wytwarzać łupież.
-
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 7 times
Ciekawe czy mozemy liczyc na poprawione zetony do cry havoca. Jesli nie bedzie dodruku dodatku to obejdziemy sie smakiem? Czy jednak portal stanie na wysokosci zadania i poprawi te zetony niezaleznie od wszystkiego?
O karty do blood rage 5 gracz nawet nie pytam
O karty do blood rage 5 gracz nawet nie pytam

Czy pojecie ironii/sarkazmu ktos usunal ze slownika?
Wyjecie kija z czterech liter mile widziane.
Wyjecie kija z czterech liter mile widziane.
- vikingowa
- Has thanked: 464 times
- Been thanked: 327 times
Aktualnie całą moją namiętność przelewam na Eldritch Horror i Znak starszych BogówDr. Nikczemniuk pisze: ↑06 maja 2018, 19:13Więc masz teraz nadmiar namiętności. Na co ją teraz przelejesz?![]()

Pozdrawiam!
- Dr. Nikczemniuk
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 320 times
Pojawiła się już gdzieś oficjalna errata do kart Inis, czyli jaka jest ich poprawna treść?
Kto nie widzi ciemności, nie będzie szukał światła.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
- Been thanked: 5 times
Już się podpaliłem jak to będę budował swoje narkotykowe imperium a tu się okazuje, że będzie to klon Draculi czy Whitechapel. Mimo wszystko, wezmę na 100%. Miło by było wziąć full ze wszystkimi exclusiveami z KS'a także może się Portalowi uda wbić już podczas kampanii?Wincenty Jan pisze: ↑12 maja 2018, 12:08 https://cmon.com/news/cmon-announces-na ... nal-series
Portalu, jest cień szansy?

Moja kolekcja
Moje rabaty, których chętnie użyczę: Planszostrefa 11%, Huble 5%, Rebel 4%, AlePlanszówki 3%
Moje rabaty, których chętnie użyczę: Planszostrefa 11%, Huble 5%, Rebel 4%, AlePlanszówki 3%
- Marx
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 24 times
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- warlock
- Has thanked: 1246 times
- Been thanked: 2403 times
Tłumaczenie kolejnej czwartej karty do Inis jest skopane, jeden z użytkowników grupy na facebooku dał zdjęcie porównawcze wersji PL i angielskiej.
Karta Eriu ma dodany nawias (którego w ogóle nie ma na oryginalnej karcie) w którym jest napisane "nie muszą być na różnych terenach", co CAŁKOWICIE przeczy logice wcześniejszych zapisów i sprawia, że karta jest sprzeczna sama ze sobą. Poprawcie tego babola przy okazji dodruku kart.
A tak swoją drogą - proofreader z otwartego konkursu średnio się chyba sprawdził.
Dajcie wgląd do oryginalnych kart, to środowisko fanów gry Wam za darmo sprawdzi błędy przed dodrukiem...
Karta Eriu ma dodany nawias (którego w ogóle nie ma na oryginalnej karcie) w którym jest napisane "nie muszą być na różnych terenach", co CAŁKOWICIE przeczy logice wcześniejszych zapisów i sprawia, że karta jest sprzeczna sama ze sobą. Poprawcie tego babola przy okazji dodruku kart.
A tak swoją drogą - proofreader z otwartego konkursu średnio się chyba sprawdził.

-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 36 times
Ale wiesz że to tłumaczenie z tłumaczenia bo oryginalny tekst jest po francusku a nie po angielsku.
- warlock
Ale rzecz w tym, że polska karta nie ma sensu... Tak naprawdę nie ma znaczenia, z jakiego języka było to tłumaczone, bo karta jest wewnętrznie sprzeczna po polsku, czyli ktoś kto to sprawdzał w ogóle nie zastanowił się, czy jej zdolność ma sens. Nikomu nie zapaliła się lampka.
Zacytuję wypowiedź użytkownika grupy facebookowej, bo nie chce mi się pisać tego swoimi słowami

Dejmien Doreacki pisze:Chodzi o dodanie w wersji polskiej karty eposu Eriu treści w nawiasie na końcu, która jest myląca ponieważ sugeruje, że gracz ma prawo dodać 3 klany do terytorium, w którym jest obecny i w którym znajduje się 1 lub więcej sanktuariów. Jest to niezgodne z treścią właściwą karty, która pozwala co prawda umieścić 3 klany ale w 3 różnych terytoriach, pod warunkiem, że gracz jest tam obecny i znajduje się tam co najmniej jedno miejsce kultu. Czyli do jednego terytorium można dodać max 1 klan. Jeśli więc mamy 3 terytoria spełniające warunek wtedy możemy dodać 3 klany na planszę.
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 36 times
Przepraszam nie wyraziłem się zbyt jasno, chodziło mi bardziej o fakt, że jeśli już to należy sprawdzić co jest napisane w oryginale, bo już kilka razy spotkałem się z babolami w grach które były tłumaczone z francuskiego na angielski. Natomiast nie chciałem podważać w żaden sposób zasadności tej uwagi, że karta zawiera błąd tłumaczenia.
- warlock
Jasne, uwaga o francuskim oryginale jest jak najbardziej słuszna
.

-
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 71 times
Przecież był oficjalny komunikat prezesa że 3 karty dodrukują.
-
- Been thanked: 5 times
Tylko, że już jest chyba więcej niż 3 :/
Moja kolekcja