Ostatnio grałem z kumplem w NT i postanowiłem zrobić sobie obrazki z sytuacją na początku oraz na koniec każdego etapu, bo po prostu lubię oglądać takie rzeczy

Ja grałem Francuzami i przegrałem w 5 etapie w trakcie swojej tury, na własne życzenie

Rozstawienie początkowe:

Koniec 1. etapu, widać, że St. Hilary przeprowadził bezsensowny atak na korpus Doktorowa. Chyba liczyłem na to, że gdyby jednak się udało wygrać (co raczej nie było możliwe...), to rozbicie 8-jednoskowego korupusu byłoby nie lada gratką.

Koniec 2. etapu. Nic specjalnego się tu nie działo (może poza dyskretnym odwrotem St. Hilarego nad jezioro)

Koniec 3. etapu. Pojawiły się francuskie posiłki (jak zawsze za późno je wprowadzam). Ten rozbity francuski korpus po prawej stronie (Bessieres) składa się tylko z kawalerii i chyba najwięcej zdziałał dla Napoleona podczas całej bitwy.

Koniec 4. etapu. W środkowej części pola bitwy gwardia wykonała atak na wojska koalicji znajdujące się w wiosce i bez problemu wyparła je nad jezioro. Użycie gwardii w tym momencie było niepotrzebne. St. Hilary kontynuuje odwrót.

Koniec 5. etapu. 4-jednostkowy korpus Murata zaatakował 7-jednostkowy korpus Constntine'a i przegrał, co skończyło się zjechaniem morale Francuzów do zera. Nie wiem, po co wykonałem ten bezsensowny atak.

Na koniec koalicja miała 1 morale, a Francuzi 0.
Przeprowadziliśmy analizę następnej tury (gdybym nie zaatakował Muratem) i wyszło, że fizycznie nie mógłbym w niej nie wygrać.