Też kompletnie nie rozumiem tej szaty graficznej. Zupełnie nie pasuje ani do podstawki, ani do pierwszego dodatku

Też kompletnie nie rozumiem tej szaty graficznej. Zupełnie nie pasuje ani do podstawki, ani do pierwszego dodatku
Hm, byłem przekonany, że głównym targetem są ci, którzy już grę posiadają.
A nowe pudełko nie jest tylko anglojęzyczne aby? A swoją drogą ta wlepka w prawym dolnym rogu z podtytułem "Opowieści niesamowite" wygląda słabo. Akt desperacji z braku pomysłu na kompozycję okładki, tak by zachować obrazek na głównej stronie (no przecież ktoś się napracował przy nim
Znowu głównym klientem mają być świeżaki - posiadacze nowej hamerykańskiej wersji. Portal jak zwykle kieruje się biznesem i coś takiego jak linia wydawnicza przestaje mieć znaczenie. Trudno, ich skręt w stronę zaoceaniczną i tak wykluczył mnie jakiś czas temu z grona ich klientów, ale jestem zwyczajnie rozczarowany i jak mam niemal wszystko do Robinsona, co dotąd wyszło, tak mocno się zastanowię nad kupieniem dodatku w tej szacie graficznej.
Najwidoczniej mnie rozpuścili ci przebrzydli wydawcy książek i komiksów, którzy daną serię wypuszczają w ujednoliconej szacie graficznej
Nie, pudełko anglojęzyczne posiadało analogiczny wygląd już od jakiegoś czasu.A nowe pudełko nie jest tylko anglojęzyczne aby?
Powodów jest kilka, standaryzacja jest jednym z nich, z tym też związane są kwestie logistyczne, a także spójność graficzna - nowa okładka pasuje do okładki Opowieści Niesamowitych.Rozumiem, że standaryzacja, albo formy wyprasek/elementów wzięły górę?
Dzięki za zwrócenie uwagi - niestety materiały te znajdowały się na źródle zewnętrznym, także nie jesteśmy w stanie ich przywrócić.Portalu, nie działają Wam linki do materiałów dodatkowych:
Jeśli chodzi o pytania, to kilka z nich pominęliście.
Stronę wcześniej padła odpowiedź:
To może chociaż da się naprawić zakładkę Dodatki - miały tam być dodatkowe karty jakoweś...Portal Games pisze: ↑15 lis 2018, 14:25 [
Dzięki za zwrócenie uwagi - niestety materiały te znajdowały się na źródle zewnętrznym, także nie jesteśmy w stanie ich przywrócić.Portalu, nie działają Wam linki do materiałów dodatkowych:
W książkach to robią tylko w ramach serii wydaniczej. Bedzie dodruk robinsona podstawki i jego okładka będzie spójna z najnowszym dodatkiem.
Sytuacja wygląda tak, że jakość elementów zatwierdza oryginalny wydawca. Druk jest wielojęzykowy. Chińczycy zwalili figurki i oryginalny wydawca wstrzymał wszystkie wersje językowe dopóki chińczycy nie naprawią. Żadne wydawnictwo lokalizujące ten tytuł nie ma nic do gadania w tej kwestii. Więc musimy czekać.
Nie mam pojęcia co zrobili Chińczycy jeśli WizKids tego nie zatwierdziłthigrand pisze: ↑17 lis 2018, 21:39Sytuacja wygląda tak, że jakość elementów zatwierdza oryginalny wydawca. Druk jest wielojęzykowy. Chińczycy zwalili figurki i oryginalny wydawca wstrzymał wszystkie wersje językowe dopóki chińczycy nie naprawią. Żadne wydawnictwo lokalizujące ten tytuł nie ma nic do gadania w tej kwestii. Więc musimy czekać.
Grając na Essen nie zdarzyło się nam, żeby w ciągu kulek, w pewnym momencie był widoczny brak kulek. Po tym co napisałeś spróbowałem w polskim egzemplarzu i rzeczywiście kulki jakby się nawzajem blokowały. Próbowałem symulować normalną grę, tj. "łowienie" kulek bezpośrednio z pojemnika, wybieranie kulek z rzędu i wrzucanie kulek z powrotem do pojemnika. Mimo to kilka razy kulki się przyblokowały. Nie grałem jeszcze w ten egzemplarz, więc nie wiem jak to będzie wyglądało w rzeczywistej grze, ale po tej symulacji mam drobne obawy.rhcorvin pisze: ↑28 lis 2018, 23:54 Cześć, a ja mam takie pytanie odnośnie Gizmos. Czy to normalne że kulki zacinają się w podajniku, bo jak rynienka się wypełni to kulki nad wlotem się dwie ustawiają tak że żadna nie zleci. Oczywiście mogę potrząsać podajnikiem i to działa lub ręką pchnąć kulki. Pytam gdyż oglądając filmy o Gizmos np. ten z bgg z rozgrywki tam zawsze szło ok. Dodatkowo jeśli ktoś też tak miał i znalazł sposób na ten problem inny niż powyżej chętnie bym usłyszał jaki.
Dodam też że nie mam do nikogo pretensji, chodzi mi tylko o moją wygodę gry. Uwielbiam gry z kulkami.
rhcorvin
Ciekawe czym różnił się ten egzemplarz na essen:) Ciekawe czy ktoś jeszcze ma podobnie jak mycitmod pisze: ↑29 lis 2018, 00:53Grając na Essen nie zdarzyło się nam, żeby w ciągu kulek, w pewnym momencie był widoczny brak kulek. Po tym co napisałeś spróbowałem w polskim egzemplarzu i rzeczywiście kulki jakby się nawzajem blokowały. Próbowałem symulować normalną grę, tj. "łowienie" kulek bezpośrednio z pojemnika, wybieranie kulek z rzędu i wrzucanie kulek z powrotem do pojemnika. Mimo to kilka razy kulki się przyblokowały. Nie grałem jeszcze w ten egzemplarz, więc nie wiem jak to będzie wyglądało w rzeczywistej grze, ale po tej symulacji mam drobne obawy.rhcorvin pisze: ↑28 lis 2018, 23:54 Cześć, a ja mam takie pytanie odnośnie Gizmos. Czy to normalne że kulki zacinają się w podajniku, bo jak rynienka się wypełni to kulki nad wlotem się dwie ustawiają tak że żadna nie zleci. Oczywiście mogę potrząsać podajnikiem i to działa lub ręką pchnąć kulki. Pytam gdyż oglądając filmy o Gizmos np. ten z bgg z rozgrywki tam zawsze szło ok. Dodatkowo jeśli ktoś też tak miał i znalazł sposób na ten problem inny niż powyżej chętnie bym usłyszał jaki.
Dodam też że nie mam do nikogo pretensji, chodzi mi tylko o moją wygodę gry. Uwielbiam gry z kulkami.
rhcorvin![]()