detrytusek pisze: ↑20 kwie 2019, 18:19
Sarseth pisze: ↑20 kwie 2019, 18:11
Lukić pisze: ↑20 kwie 2019, 17:42
Tu mam wątpliwości. Skoro mamy je traktować dosłownie, to na karcie jest napisane po ataku, a nie po zakończeniu tury. Jak dla mnie to użycie tej karty przerywa turę Legolasa.
A podasz nazwę karty? Patrzę na te 5 kart Legolasa i widzę tylko jedną, co daje dodatkową akcję na końcu tury, ale sobie. O jakiej karcie jest mowa?
Ok to jest karta cechy.
Gdy wykonasz atak, możesz odrzucić tę kartę aby otrzymać 1 żeton natchn. i umozliwić pobliskiemu bohaterowi wykonanie ataku. - Dowódca natarcia.
Nie jarzę Twojego tłumaczenia bo raz piszesz, że jest to bonusowa akcja, a drugi, żeby nie dodawać sobie akcji.
Możesz krok po kroku w takim razie napisać jak powinna przebiegać tura?
Patrzę na wersję angielską i jest według mnie beznadziejnie opisana ;P "After you attack, you may discard this skill to gain 1 inspiration and for a nearby hero to also attack."
Ale widzę tylko jedno rozwiązanie dla tej karty.
Jest ten kapitan (bo jest to karta kapitana) i robi swoją pierwszą akcję. Atakuje wroga, na końcu ataku używa tej nieszczęsnej karty "Dowódca natarcia" i odrzuca ją by dostać inspirację oraz...
Bilbo Włamywacz który jest na polu obok (nie w tym samym miejscu) może teraz zaatakować coś.. nie może zaatakować tego samego, bo nie ma broni dystansowej (karta nie wymaga atakowania tej samej postaci co atakował kapitan), ale stoi razem z jakimś tam orkiem, to robi akcje ataku. Po zakończeniu akcji ataku kończy na razie.
Kapitan robi drugą akcję - obojetnie co, kończy drugą akcję i turę swoją.
Bilbo ma dwie akcje standardowe do wykonania teraz (lub nie ma JEŚLI wykonał je przed kapitanem, np podszedł do Kapitana i zaatakował raz tego orka wcześniej, dzięki Dowódcy Natarcia może zrobić to drugi raz, mimo że jego tura się skończyła).
Dla potwierdzenia postaram się zapytać o to na fanpagu gdize wiem że Hajek odpowiada na pytania, już raz potwierdził moje wyjaśnienie dla kogoś tam, więc mam chody