dokladnie. poki co to tylko (albo az) jeden zeton, ale ten nieciekawy trend lepiej dusic w zarodku.Pastorkris pisze: ↑27 mar 2018, 10:39 Zapewne nie, choć nie zmienia to faktu, że śmierdzi to DLC na kilometr...
Neuroshima Hex! (Michał Oracz)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Neuroshima Hex
Pytanie za 100 punktów. Ktoś widział l w jakimś sklepie jeszcze armie do Neuro 2.5? I-szop i google glupieją i prawie zawsze wyskakują armie do edycji 3.0. Jedyne co z 2.5 udalo mi sie wykopać to Missisipi, Stalowa Policja, Dancer( ktorego mam), przy czym każda w innym sklepie i na razie planuje te armie zamowić "na dokladkę" do innego zakupu. Poza wspomnianym Dancerem mam jeszcze Nowy Jork i Sharrash i armie z podstawki.
Armie do 3.0 nie wchodzą w grę bo sa IMO szkaradne i nijak nie pasują do posiadanych już wersji 2,5.
Wiek, że obudziłem się nieco z ręką w nocniku, ale nie przypuszczałem, że bedę Neuro tak bardzo odkurzał po tylu latach i tak sie na "nowo" spodoba, że zechcę dokupić resztę Armii
Chętnie rozważę też używane, jeśli komuś zalegają stare armie bo na przyklad przesiadł się na 3.0.
Armie do 3.0 nie wchodzą w grę bo sa IMO szkaradne i nijak nie pasują do posiadanych już wersji 2,5.
Wiek, że obudziłem się nieco z ręką w nocniku, ale nie przypuszczałem, że bedę Neuro tak bardzo odkurzał po tylu latach i tak sie na "nowo" spodoba, że zechcę dokupić resztę Armii

Chętnie rozważę też używane, jeśli komuś zalegają stare armie bo na przyklad przesiadł się na 3.0.
- Pastorkris
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Popytaj na bazarze Planszówkowym na Fejsie. Dużo osób tam wyprzedaje stare edycje (nowe zresztą też), może akurat znajdziesz te, których Ci brakuje.
Tak chyba bede musiał zrobić. Albo znaleźć Duela i Babela 13, bo tam też były dodatkowe armie które potem trafily to army packów. A widzialen gdzies tu na forum że taki Duel za 30-40 ziko idzie dorwać więc bez tragedii.
-
- Has thanked: 22 times
Portal chyba coś pisał, że mają tych starych armii trochę na stanie i nikt nie chce tego kupować - może napisz do nich i zapytaj, a nuż coś pomogą
Re: Monolith Arena (Michał Oracz)
Podejrzewam, że MA oznacza koniec Hexa. A szkoda. Turniejowo jeszcze Neuro trochę pożyje ze względu na dodatkowe frakcje, ale niestety trzeba liczyć się z tym, że widać jej grób. Mnie MA nie przekonuje.
-
- Has thanked: 22 times
Re: Monolith Arena (Michał Oracz)
Oby tak było, ale Ignacy to mówił wiele rzeczy
Kolejne frakcje będą bardzo trudne do dorzucenia (balans, który i tak się chwieje), a hexogłówki chyba (mam nadzieję!) umarły śmiercią naturalną.

- GrzeL
- Administrator
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 61 times
Uwaga administracyjna:
Wrażeniami z mieszania dwóch różnych gier jakimi są Monolith Arena i Neuroshima Hex proszę dzielić się w dedykowanym wątku, aby były one w jednym miejscu, a nie porozrzucane pomiędzy dwoma wątkami obu gier. Dotyczy to również pytań o zasady, należy je zadawać w odrębnym wątku w odpowiednim dziale.
Wrażeniami z mieszania dwóch różnych gier jakimi są Monolith Arena i Neuroshima Hex proszę dzielić się w dedykowanym wątku, aby były one w jednym miejscu, a nie porozrzucane pomiędzy dwoma wątkami obu gier. Dotyczy to również pytań o zasady, należy je zadawać w odrębnym wątku w odpowiednim dziale.
-
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 14 times
Od przyszłego roku Portal będzie prawdopodobnie organizował turnieje Monolith Arena, więc czy Neuroshima przetrwa trudno powiedzieć.
- GrzeL
- Administrator
Re: Neuroshima Hex! (Michał Oracz)
Portal zapowiedział nowy dodatek:
Neuroshima HEX! 3.0: Sand Runners
Kolejny dodatek armijny do Neuroshimy HEX! 3.0, wprowadzający armię Sand Runners. To działający w ciszy i ciemności wojownicy, którzy od samego początku wojny stawiali opór Molochowi. Sand Runnersi posiadają wyjątkowy, dwustronny sztab, który dodaje im nieprzewidywalności. Mogą także używać nowego rodzaju rozkazu bitwy – Burzy Piaskowej.
Dodatek Sand Runners został zaprojektowany przez Michała Walczaka, współtwórcę Cry Havoc.
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 16 times
Na Portalconie Ignacy Trzewiczek powiedział, że pojawienie się MA nie zagraża dalszemu rozwojowi NH.
-
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 7 times
Jedno tylko pytanko: wiadomo kiedy wyjdzie?
Czy pojecie ironii/sarkazmu ktos usunal ze slownika?
Wyjecie kija z czterech liter mile widziane.
Wyjecie kija z czterech liter mile widziane.
- GrzeL
- Administrator
- Grellenort
- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 149 times
Kurczę, mocna ekipa, nie wiem czy nie za mocna. Jeśli dobrze rozumiem, to ruchome piaski można nawiać burzą piaskową pod wrogą jednostkę i bezpośrednio po tym ją zlikwidować, z uwagi na wywołaną za pomocą tejże burzy bitwę. Hardo ciut... 

- Grellenort
- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 149 times
- raphaell7
- Has thanked: 146 times
- Been thanked: 83 times
- Kontakt:
Proszę bardzo: Najemnicy z Alabamy
(S)przedam, (K)upię, Wishlista (BGG)
Rabaty: 3Trolle 7%, Mepel 5%, Rebel 5%, Planszostrefa 5%, Portal Games 4%, GryGrora 3%
Rabaty: 3Trolle 7%, Mepel 5%, Rebel 5%, Planszostrefa 5%, Portal Games 4%, GryGrora 3%
- DarkSide
- Has thanked: 621 times
- Been thanked: 252 times
Właśnie widziałem że Portal się pochwalił na FB nową armią, ale na stronie jednego z dużych sklepów internetowych jest info o przedsprzedaży z dopiskiem, że "dostawa we wrześniu 2020 po premierze". Aż nie chce mi się wierzyć że Portal robi reklamę 4 miesiące przed premierą. Czy wydanie Troglodytów uległo jakiemuś przyspieszeniu?
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Przedsprzedaż zaczęli w tym samym momencie co gry, która ma wyjść na jesieni.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier