PS. A to twoje do wydruku 3d

Jeśli ktoś dysponuje wolnymi środkami na np takiego ender3 to polecam zakupić i się samemu pobawić w druk 3dmargrabius pisze: ↑09 wrz 2019, 13:51 Świetnie to wygląda. Kolejny argument żeby w końcu kupić drukarkę:)
Co do kosztów to materiał na takie pudełeczko to około 2zł+/-1zł w zależności od materiału jaki się kupi czy najtańszy na allegro czy coś lepszego. Więc samemu nie wychodzą straszne koszty. Jeśli miałby to robić na zamówienie to by wyszło około 6-7zł za pudełko. Dochodzą koszty prądu, amortyzacji maszyny, czas (wydruk jednego pudełka to około 2.5h przy grubości warstwy 0.2mm). Wiec jak by ktoś chciał pudełka do całego dominiona to już zaczyna się opłacać zakup własnej drukarki licząc, że jeszcze coś do innych gier się zacznie drukować. Np ja zaprojektowałem i wydrukowałem sobie jeszcze do dominiona żetony do Imperium bo w polskiej wersji jak wiadomo jest tektura.
ja koszulkuje włąśnie całego Dominiona w wypraskach oryginalnych ale 2 edycję, wydaje mi się, że edycja barda miała identyczną wypraskę, ważne, żebyś nie kupował koszulek ultra pro tych najgrubszych bo ci z tego co wiem nie wejdą, nie kupuj też najcieńszych bo będą się kleić, KUP Maydaya niebieskie 59 na 92 i wejdzie do oryginalnej wypraski (WBREW temu co pisze dużo ludzi, że nie wchodzą i trzeba kupowac dedykowane skrzynie itp.)