Elo pisze: ↑08 paź 2019, 19:53
Wyrobiłem sobie przez to takie wrażenie, że jego gry są jakby półkę wyżej od reszty. Zazwyczaj są to zachwyty i opisy rozgrywek, jakby to było coś ekstra. Czy tak faktycznie jest?
Czy Kingdom Death jest rzeczywiście tak świetny?
Czy Pandemic to najlepsze co-op ever?
Czy Splendor to beznadziejna gra?
To co można powiedzieć o grach Lacerdy to to że
są to gry dość w porządku
A reszta to już osobiste preferencje... jak poza tym w każdym tytule
Mają swoich zwolenników, dla których są świetnie wydane wręcz idealne mechanizmy okapujące tematyką, jak i odwrotnie, dla których są to za długie za przekombinowane i za drogie tytuły, co widać w powyższych już wpisach
Ja osobiście niektóre lubię, niektóre w ogóle, w tych które lubię to chętnie zapłaciłem za to by mieć tak ładną wersję, ale na pewno nie są to jakieś najlepsze euro na świecie i na wszech czasy. Ponieważ wymagają dużej lości wkładu (i finansowego, ale może nawet bardziej czasowego, bo są i długie i trudne) zwolennicy bywają dość zagorzali czasami (tak jak w przypadku na przykład Kingdom Death), i pewnie dla tego takie wrażenie że są nie wiem to jakie mechanizmy
- to że są wydane o półkę wyżej od większości innych euro to prawda
no ale to się i widzi i za to płaci -
Proponowałbym po prostu spróbować na jakimś conie lub grupowym graniu, w Warszawie jest na przykład Zgrany Wawer Trudne Gry:
LINK
A to czy są wydawane "za drogo" lub czy powinny być taniej/w innej jakości, lub czy może powinna być i wersja deluxe i wersja "lite" oferowana i inne tego typu zagadnienia jest już dyskutowane w innym wątku:
LINK
Zapraszam
rastula pisze: ↑08 paź 2019, 22:13
Phalanx robi teraz to samo pimpuje starsze tytuły i cena x3...takie czasy

.
Wolałbyś nowy Succesors w oprawie i jakości jak pierwsza ich edycja?

Expat który przeprowadził się do Polski rok temu, uczy się polskiego od trochę ponad roku - z góry przepraszam za jakiekolwiek gafy ortograficzne i gramatyczne i proszę o wyrozumiałość :D