Mage Knight (Vlaada Chvatil)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Mage Knight (Vlaada Chvatil)
No to robię zdjęcia i składam kolejną po kościach reklamacje.
Może na gwiazdkę wymienią...
Pozdrawiam
Jacek
Może na gwiazdkę wymienią...
Pozdrawiam
Jacek
- Lost Death
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
gdzie składasz reklamację? w sklepie czy portal??
„Natura dała nam jeden język, a dwoje uszu, abyśmy słuchali dwa razy tyle, co mówili”
Kości składałem na Portalu, Ich odpowiedź kilka postów wyżej.
odpowiedź z adresu: reklamacje (małpa) portal.com.
Pozdrawiam
Jacek
A żetony tak wyglądają, zdjęcia zrobiłem do reklamacji:
odpowiedź z adresu: reklamacje (małpa) portal.com.
Pozdrawiam
Jacek
A żetony tak wyglądają, zdjęcia zrobiłem do reklamacji:
Spoiler:
A już wiadomo, kiedy będzie dodruk? (z innego źródła niż przewidywań jednego ze sklepów).
- Rigidigi
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 94 times
Czy dodatki dużo zmieniają w rozgrywce?
Zastanawiam się, czy ślinić się na wersję Ultimate, czy może jednak wystarczy kupić podstawkę wydaną przez Lacerte?
Zastanawiam się, czy ślinić się na wersję Ultimate, czy może jednak wystarczy kupić podstawkę wydaną przez Lacerte?
- margrabius
- Has thanked: 11 times
Jak Ci angielski nie sprawia problemów (i Twoim współgraczom) to bym się rzucił na starą wersje Wizkidsa z dodatkami. Ultimate to jest jakiś dramat i kpina z klientów (jakość wydania).
- margrabius
- Has thanked: 11 times
Nie chcę dublować tego co było napisane. Największą bolączką starej wersji były różne odcienie rewersów kart. Przy czym myśląc o starej wersji chodzi o już tą poprawioną (pierwsza w ogóle miała jaja z kartami, dla których zestaw naprawczy był w dodatku lost legion). W Ultimate Wizkidsy sobie przyoszczędziły, co widać przy wykonaniu żetonów, kostek itd.
-
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 157 times
Ostatnio zadałem to pytanie na fb pod względem gry solo. Większość ludzi mi odpowiedziała, że jak nie masz zamiaru grać często, to nie potrzebna Ci wersja ultimate do szczęścia, więc pytanie jaki skład i jak często chcesz grać. Jeżeli ma być to tytuł, który trafi Ci raz na X miesięcy na stół, to może już lepiej starą wersję sobie kupić niż wrzucać 300 zł w coś co Ci wyląduje 2 razy do roku na stole.
- RUNner
- Has thanked: 640 times
- Been thanked: 1106 times
Tylko z drugiej ręki czasem ktoś ma na sprzedaż.
Pomalowane figurki na wymianę: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 3#p1148253
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
- Breżniew
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 122 times
Tylko z drugiej ręki, ale z tym nie powinno być problemu, bo bardzo dużo egzemplarzy pojawiło się od czasu wydania Ultimate Ed.
- Rigidigi
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 94 times
Tak, w przypadku wydania Lacerty myślę o zakupie z drugiej ręki. Sporo ogłoszeń jest, większość poniżej 200 zł.
Chyba że przy okazji dodruku wersji Ultimate, pojawią się używki poniżej 300. Tylko to wielkie pudło mi nie pasuje..
Chyba że przy okazji dodruku wersji Ultimate, pojawią się używki poniżej 300. Tylko to wielkie pudło mi nie pasuje..
Czy ktoś z Was ma patent, jak zastąpić figurkę druida? Wyjątkowo im się nie udała.
To proste- należy wyjąc figurkę druida i włożyć inną.
Nie ma za co.
Nie ma za co.
Nie dyskutuj z trolem, bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
To może doprecyzuję pytanie do osób z pominięciem życzliwego kolegi z góry - ktoś wie, gdzie nabyć taką figurkę, oczywiście w miarę odpowiadającą wielkością.
Zamierzam kupić dodatek Lost Legion. Słyszałem że gdzieś są spolszczenia kart i instrukcji. Jeżeli ktoś ma namiar to poproszę.
Niestety skasował pliki.
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 2 times
Cześć,
zaczynam przygodę z Mage Knight. Będę grał głównie solo. Instrukcja przedstawia dwa tryby solo: z wirtualnym graczem i bez niego. Jak polecacie grać ? Jaki sens jest solo bez wirtualnego gracza ? Kwestia osiągnięcia końcowego celu i masterowanie liczby zdobytych punktów ?
zaczynam przygodę z Mage Knight. Będę grał głównie solo. Instrukcja przedstawia dwa tryby solo: z wirtualnym graczem i bez niego. Jak polecacie grać ? Jaki sens jest solo bez wirtualnego gracza ? Kwestia osiągnięcia końcowego celu i masterowanie liczby zdobytych punktów ?
Nie ma sensu grać bez, bo wejdziesz na magiczna polane i będziesz tam stać 10 rund by pozbyć się 10 kart ran z ręki i w ogóle nie będziesz się spieszył etc.
A jednak wirtualny gracz jakieś tam tempo nadaje, szczególnie jak talia ma dużo ran.
Edit. My gramy zawsze w dwójkę kooperacyjnie i mimo że bardzo rzadko nie wykorzystamy w rundzie całej swojej talii to jednak nie można zbyt często odpoczywać czy leczyć się na magicznej polanie. Zawsze gramy z wirtualnym graczem
A jednak wirtualny gracz jakieś tam tempo nadaje, szczególnie jak talia ma dużo ran.
Edit. My gramy zawsze w dwójkę kooperacyjnie i mimo że bardzo rzadko nie wykorzystamy w rundzie całej swojej talii to jednak nie można zbyt często odpoczywać czy leczyć się na magicznej polanie. Zawsze gramy z wirtualnym graczem