Ta karta jest dwustronna. Początkowo jest na stronie goblina ale niektóre karty pozwalają ja obrócić na mocniejsza wersję.
Clank! In! Space! / Brzdęk! W! Kosmosie! (Paul Dennen)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 4 times
Re: Clank! In! Space! / Brzdęk! W! Kosmosie! (Paul Dennen)
Ostatnio zmieniony 25 gru 2019, 12:39 przez KamilT, łącznie zmieniany 1 raz.
I jak tam? Warto zagrać? Gra wytrwa kilanascie(kilkadziesiat partii? ) Czy szybko sie znudzi? Szukamy akurat takiego czegoś co fajne jest i przygodowe nie za trudne ale nie za latwe. Co powiecie będę żałował zakupu?
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2028 times
- Been thanked: 2631 times
Jestem po 5 partiach i jestem bardzo zadowolony. Przygoda, push your luck, emocje. Jednocześnie jest bardziej gamerski niż zwykły Brzdęk. Duża talia i modularna plansza zapewnia regrywalność.
Dodatkowo, w 2020 wyjdą 2 nowe dodatki
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
- Bruno
- Has thanked: 1698 times
- Been thanked: 1294 times
... aczkolwiek nie nazwałbym podstawki przygodówką.
Myślę, że więcej z przygodówki, ale z drugiej strony i z optymalizacji, jest w Wieku Złodziei.
W każdym razie, po kilku partiach w Brzdęk w Kosmosie mam ochotę na kolejne! Fajny jest też tryb solo kampanii z aplikacją.
Myślę, że więcej z przygodówki, ale z drugiej strony i z optymalizacji, jest w Wieku Złodziei.
W każdym razie, po kilku partiach w Brzdęk w Kosmosie mam ochotę na kolejne! Fajny jest też tryb solo kampanii z aplikacją.
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
Kupię DGT Cube!
-
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 89 times
- Kontakt:
Ja prawie wyszedłem na gigagłupka, bo już pisałem reklamację, że nie ma karty "goblina", bo ta była nieodwrócona w talii. Przeszukaliśmy talie z 4 razy i sprawdziliśmy wszystkie karty w koszulkach czy czasem nie ma dwóch kart w jednej koszulce (nawet dwa razy). Już miałem pisać reklamację, ale postanowiłem przeliczyć karty "bo jakby jeszcze czegoś brakowało". Liczba się zgadzała, więc już kompletnie zgłupiałem. Ponownie wziąłem talię do przeliczenia tylko karty były pleckami. No i się znalazł "dwustronny drań"...
- PytonZCatanu
Pytanie do posiadaczy różnych Brzdęków:
1. Stosujecie jakieś podajniki do kart?
2. Stosujecie jakiś tasownik do kart?
-
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 142 times
Nie i nie.PytonZCatanu pisze: ↑19 sty 2020, 12:00 Pytanie do posiadaczy różnych Brzdęków:
Nie istnieje dobry tasownik do kart który radziłby sobie z kartami w koszulkach.
crus221 - "Teraz pytanie czy sprzedać nerkę dla gry..."
olsszak - "Swoją drogą po ile nerka teraz?"
crus221 - "Jeden Lords of Hellas lub dwie Kawerny"
- Bruno
1. Tak, taki: https://www.warbox.pl/pl/p/PODAJNIK-NA- ... RD-1X3/223PytonZCatanu pisze: ↑19 sty 2020, 12:00 Pytanie do posiadaczy różnych Brzdęków:
2. Nie, po zakoszulkowaniu karty tasuje się całkiem łatwo.
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Kupię DGT Cube!
Kupię DGT Cube!

Mam pytanie o kartę ze zdjęcia (pobrane ze strony Lucrum Games), czy to jest jakaś promoska?
Kompletnie nie kojarzę jej w swoim egzemplarzu...
- Bruno
Ta karta jest w grze.
Kupię DGT Cube!
Kupię DGT Cube!
- PytonZCatanu
Jest. Ostatnio nawet stanowiła ważny element mojej talii 
Re: Clank! In! Space! / Brzdęk! W! Kosmosie!
Słuchajcie ile Wam zajmuje rozgrywka... U mnie ekipa zniesmaczona. Pierwszy raz graliśmy w życiu w Brzdęka w kosmosie( w zwykłego nie graliśmy). Graliśmy we 4 osoby i zajęło nam to lekko 2h. Miało być szybko A trwało dość długo... Dla mnie nie było źle, ale oni nie wiem czy zasiądą kolejny raz... A niestety większość jest taka że jak nie za bangla coś za 1 razem to potem mając tyle tytułów co mamy to gra leży. Ja zwalam na 1 rozgrywkę i to że poznawaliśmy grę/karty... A jak jest na prawdę liczę na odpowiedzi od Was.
- PytonZCatanu
W 4 osoby zdarzyła mi się partia 2h. Ale co to były za emocje!Xardas123 pisze: ↑02 lut 2020, 08:16 Słuchajcie ile Wam zajmuje rozgrywka... U mnie ekipa zniesmaczona. Pierwszy raz graliśmy w życiu w Brzdęka w kosmosie( w zwykłego nie graliśmy). Graliśmy we 4 osoby i zajęło nam to lekko 2h. Miało być szybko A trwało dość długo... Dla mnie nie było źle, ale oni nie wiem czy zasiądą kolejny raz... A niestety większość jest taka że jak nie za bangla coś za 1 razem to potem mając tyle tytułów co mamy to gra leży. Ja zwalam na 1 rozgrywkę i to że poznawaliśmy grę/karty... A jak jest na prawdę liczę na odpowiedzi od Was.
Standardowo jednak wychodzi u mnie ok 60-90 minut, więc raczej i u was nastąpi redukcja czasu.
Pamiętaj jednak że ten Brzdęk jest bardziej gamerski, zwykły będzie na pewno szybszy.
-
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 12 times
Wrażenia po 7 partiach: naprawia zwykłego Clanka do którego nie chcę już wracać. Czuć już potrzebę dorzucenia jednego dodatku, ale może dlatego, że głownie gramy ostatnio w niego 

www.facebook.com/newsyograchplanszowych: newsy planszowe, choć nie tylko!
- Dr. Nikczemniuk
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 318 times
A nie dziwi was to że gra wyprzedaje się na pniu a stron w wątku raptem 3 

Kto nie widzi ciemności, nie będzie szukał światła.
- PytonZCatanu
Może nakład był małyDr. Nikczemniuk pisze: ↑02 lut 2020, 15:29 A nie dziwi was to że gra wyprzedaje się na pniu a stron w wątku raptem 3![]()
-
Podejrzewam, że ludzie wiedzą czym jest Clank i nie jest to jeden z pierwszych deck builderów z tego gatunku, wiec sila rzeczy nie wzbudza takiego zainteresowania.Dr. Nikczemniuk pisze: ↑02 lut 2020, 15:29 A nie dziwi was to że gra wyprzedaje się na pniu a stron w wątku raptem 3![]()
-
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 142 times
Bo to kupują niedzielni gracze którzy nie mają pojęcia o istnieniu forum 

crus221 - "Teraz pytanie czy sprzedać nerkę dla gry..."
Ha, my wczoraj koło 3 godzin, ale to był pierwszy raz. Inna gra niż klasyczny Brzdęk, no i plansza większa.Xardas123 pisze: ↑02 lut 2020, 08:16 Słuchajcie ile Wam zajmuje rozgrywka... U mnie ekipa zniesmaczona. Pierwszy raz graliśmy w życiu w Brzdęka w kosmosie( w zwykłego nie graliśmy). Graliśmy we 4 osoby i zajęło nam to lekko 2h. Miało być szybko A trwało dość długo... Dla mnie nie było źle, ale oni nie wiem czy zasiądą kolejny raz... A niestety większość jest taka że jak nie za bangla coś za 1 razem to potem mając tyle tytułów co mamy to gra leży. Ja zwalam na 1 rozgrywkę i to że poznawaliśmy grę/karty... A jak jest na prawdę liczę na odpowiedzi od Was.
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 1456 times
A Brzdęk podstawowy kupują zaawansowani gracze, dlatego na forum sporo stron dyskusji, zgadza się?
Brak Kickstartera i tony dodatków do odblokowania to nie ma o czym rozmawiać, gra jak każda inna. Jak by to było to zaraz miał byś 20 stron.Dr. Nikczemniuk pisze: ↑02 lut 2020, 15:29 A nie dziwi was to że gra wyprzedaje się na pniu a stron w wątku raptem 3![]()
(S)Ghost Stories z dodatkiem Black secret, Pan tu nie stał.
-
U nas maks 1h, góra 1,5h jesli naprawde juz zagladamy w kazdy kąt. Klasyczny "Brzdęk" jest szybszy, ale cos za cos.Xardas123 pisze: ↑02 lut 2020, 08:16 Słuchajcie ile Wam zajmuje rozgrywka... U mnie ekipa zniesmaczona. Pierwszy raz graliśmy w życiu w Brzdęka w kosmosie( w zwykłego nie graliśmy). Graliśmy we 4 osoby i zajęło nam to lekko 2h. Miało być szybko A trwało dość długo... Dla mnie nie było źle, ale oni nie wiem czy zasiądą kolejny raz... A niestety większość jest taka że jak nie za bangla coś za 1 razem to potem mając tyle tytułów co mamy to gra leży. Ja zwalam na 1 rozgrywkę i to że poznawaliśmy grę/karty... A jak jest na prawdę liczę na odpowiedzi od Was.