Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Flank3r pisze: ↑08 maja 2019, 23:40
A ja mam trzy pytania dotyczące zasad:
1) Wszelkie negocjacje, zawarcie porozumienia z drugim (atakowanym) graczem mogę oficjalnie przeprowadzać tylko w fazie ujawnienia po odkryciu kart negocjacji u obu graczy. Czy to oznacza, że wszelkie wymiany zdań i próby na dyskusji przed zagraniem kart w fazie planowania, są niedozwolone?
Są dozwolone, ale nie są w żaden sposób wiążące.
Flank3r pisze: ↑08 maja 2019, 23:402) Co się dzieje kiedy kończy się talia kart kosmosu do dobierania - bo nie mogę nic znaleźć w polskiej instrukcji.
Standardowo, tasujesz odrzucone i robisz nową talię.
Flank3r pisze: ↑08 maja 2019, 23:403) Jeżeli po pierwszym udanym spotkaniu w mojej turze nie mam już kart spotkania na ręku, to dobieram do 8 i rozgrywam drugie spotkanie czy kończę swoją kolejkę?
Kończysz.
Everything you do, think, or say
is in the pill you took today
1. Czy utrata kolonii (na planecie wroga) wiąże się z utratą punktu zwycięstwa? Piszę tu o utracie przez odbicie (karty celu) lub usunięcie statków z tej planety (przez umieszczenie np. na wrotach).
2. Czy odzyskanie rodzimego systemu przez usunięcie kolonii przeciwnika daje punkt zwycięstwa?
Daro_ufo pisze: ↑23 cze 2020, 10:07
1. Czy utrata kolonii (na planecie wroga) wiąże się z utratą punktu zwycięstwa? Piszę tu o utracie przez odbicie (karty celu) lub usunięcie statków z tej planety (przez umieszczenie np. na wrotach).
2. Czy odzyskanie rodzimego systemu przez usunięcie kolonii przeciwnika daje punkt zwycięstwa?
1. W tej grze nie ma punktów. Licznik w koło warpa wskazuje ile kolonii na obcych planetach gracz kontroluje. Jeśli utraci posiadaną kolonię w jakikolwiek sposób, licznik zostaje zaktualizowany. Aby wygrać grę, trzeba posiadać na raz 5 kolonii na obcych planetach.
2. Nie daje (bo w tej grze nie ma punktów zwycięstwa ). Do zwycięstwa liczą się tylko kolonie na planetach innych graczy.
Instrukcja:
Zwycięzcą zostanie pierwszy gracz, który będzie miał pięć kolonii na pięciu dowolnych planetach poza swoim rodzimym systemem
1. W jakiej kolejności trzeba/można zagrywać karty Wsparcia po ujawnieniu kart spotkań ?
2. "Dobieranie nowych kart" - "jeśli na początku swojej tury atakujący nie ma żadnych kart spotkań, musi zagrać inną kartę o ile to możliwe" - chodzi tutaj o karty Artefaktów lub Rozbłysku? jeśli je zagram to w końcu i tak ciągnę zestaw nowych ośmiu kart? (bo nie mam znów kart spotkań i innych kart, które mogę zagrać)?
Cześć.
Zadam pytanie, do którego odpowiedź będzie pewnie dla wielu oczywista...
Czy do spotkania może przystąpić gracz, który nie był zaproszony ani przez atakującego, ani przez obrońcę?
Czy może wprosić się do sojuszu po którejkolwiek ze stron?
Polska instrukcja mam wrażenie jest nieprecyzyjna w tej kwestii...
szyimon pisze: ↑19 mar 2025, 21:02
Cześć.
Zadam pytanie, do którego odpowiedź będzie pewnie dla wielu oczywista...
Czy do spotkania może przystąpić gracz, który nie był zaproszony ani przez atakującego, ani przez obrońcę?
Czy może wprosić się do sojuszu po którejkolwiek ze stron?
Polska instrukcja mam wrażenie jest nieprecyzyjna w tej kwestii...
Nominalnie nie. Niektóre rasy mogą z umiejętności z tego co kojarzę