szukam gry - najlepiej strategicznej, może być pewna doza losowości ale nie jako czynnik decydujacy, gry z fajnym klimatem, dobrze skalującej w 2,3,4 graczy i dobrą dawką negatywnej interakcji

Z tydzień bądź dwa temu pograliśmy drużynowo w FanG i baaardzo mi się spodobało gdy zagrywałem wredne karty naszym przeciwnikom i gdy oni zagrywali wredne karty nam ;D Ktoś zdobył skarb który okazał się atrapą, kogoś innego dopadło trzęsienie ziemi/wybuch wulkanu/zamieć itp komuś wybuchł bunt na statku i statek popłynął w inną stronę xD kto inny nie mógł nagle wykonać akcji miasta bo dopadły go kłopoty, raz ktoś się obronił specjalną kartą, za kolejnym osobiście okradłem kolege z drużyny przeciwnej z chwały, potem w zemście musiałem przerzucić udany test (kolejna wredna zagrywka xD) i zakończyło się to cliffhangerem. Ogółem przypadkowo odkryłem że bardzo mi to podeszło

Tak więc pomyślałem że może znalazłaby się jakaś gra stricte pod negatywną interakcję. Ale nie szukam tutaj żadnej gry bitewnej! O ile mamy FanG i ta giereczka spełnia swoje zadanie bardzo dobrze to zdecydownie lśni w większą ilość graczy (nie mogę się doczekać kolejnej gry na drużyny xD) to pomyślałem że może jest jakaś gra która wpisałaby się w te kryteria z tym że poszłoby to o krok dalej

Myślałem o Spartakusie, Narcos, Godfather, la cosa nostra ale może są inne lepsze/ciekawsze gry tego typu.
Nie przeszkadza odrobina gry nad stołem, planowanie ruchów, sojusze tymczasowe. Gra gdzie trzeba się wykazać sprytem i przebiegłością. Gdzie wbija się sobie nawzajem noże w plecy ale nie bezpośrednio tylko tak subtelniej, coś w stylu tu jakieś zabójstwo, tam sabotaż, tam mały otwarty konflikt, tu przekupstwo itp Ale nie szukam niczego co wrzuca nas odrazu w otwarty konflikt, ani niczego gdzie negatywna interakcja to głównie zajmowanie pól w jakimś worker placemencie albo wykupowanie kart itp przeciwnikom. Chciałbym żeby to było coś gdzie tworzymy jakieś swoje małe imperium/ realizujemy plany gdzie już ktoś ma zgarnąć punkty/ coś zyskać cennego a ktoś mu nagle podstawia nogę i popycha ze schodów

By kiedy indziej ten poszkodowany dokonał zemsty jakąś inną wredną zagrywką

Nie potrafię inaczej opisać czego szukam ;p
W fang bardzo mi się to spodobało i idealnie się to wpisuje w samą grę jako element przygodówki, ale chciałbym jakąś gre gdzie jest to nieodłączny element zabawy i gdzie ludzie podczas gry mogą zacząć patrzeć na siebie jak na wrogów

Pozdraiwam