Jako, że wspomniana gra jest mega droga, a ja nie do końca jestem przekonany żeby ją teraz wesprzeć postanowiłem, że ją sobie wydrukuję

- drukarka atramentowa z najniższej półki cenowej
- skalpel do cięcia
- mata do cięcia
- linijka do cięcia
- kilkadziesiąt arkuszy papieru samoprzylepnego
- kilkanaście arkuszy tektury introligatorskiej 1,5mm
- trochę samoprzylepnej folii matowej i błyszczącej
Moje wątpliwości:
- Żetony okrągłe - nie za bardzo wiem jak to wyciąć po przyklejeniu na tekturę. Myślałem, żeby po prostu wydrukować to na papierze samoprzylepnym, wyciąć nożyczkami i nakleić na jakieś gotowe plastikowe.
- żetony owalne - tutaj nie mam pojęcia. Jak ja to zacznę wycinać swoją koślawą ręką, to krawędzie będą poszarpane jak jasny gwint...
- Plansza - plansza ma z 1m szerokości i niestety ma kształt jaki ma. W katalogu są 2 pliki:
a) Mogę iść do jakiegoś ksero i na jakimś dużym arkuszu wydrukować całość. Później to przykleić na dużym kawałku tektury... Obawiam się jednak, że ze względu na wielkość będę miał problemy z wysychającym klejem, albo całość mi się pomarszczy.
b) mogę wszystkie kawałki wydrukować na papierze samoprzylepnym, wyciąć i nakleić na tekturę. Znając moje zdolności manualne nie będzie to idealne dopasowanie, ale nie będę się babrał z klejem

W obu przypadkach nie mam pojęcia jak się zabrać za wycięcie planszy, żeby nie wyglądała jak wycinana brzeszczotem

- Specjalne kostki - w grze są specjalne kostki, ze specjalnymi wzorkami. Wzorki zamierzam wydrukować i przykleić na czyste kostki, albo zwykłe, jeśli nigdzie czystych nie dostanę.
- Planszetki i karty - jako że gabaryty nie przeszkadzają, będę to po prostu naklejał wydruk na papierze samoprzylepnym na tekturę, a później to wytnę. Karty będę próbował spasować z rewersami, ale tutaj nie widzę problemów, bo i tak wszystko pójdzie w koszulki.
Taki mam ogólny plan na ten projekt. Powiedzcie mi proszę czego Waszym zdaniem mi brakuje, albo jeśli macie jakieś ciekawe pomysły. Chętnie posłucham, jeśli miałoby mi to zaoszczędzić czasu lub pieniędzy