Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- vikingowa
- Has thanked: 464 times
- Been thanked: 327 times
Re: Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek) - dyskusja ogólna
Moim zdaniem wszyscy Ci (czyli ja też
), którzy od początku kupywali wszystkie minidodatki u nich w sklepie, często z kosmicznymi kosztami przesyłki, powinni dostać te znaczniki za free... Kurde no...

-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Re: Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek) - dyskusja ogólna
Mam pytanie. Jaki rozmiar mają karty przeszukiwania plaży, cechy i sekretne cechy? 44x68 czy 58x88 bo nie wiem jakie koszulki kupić.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
No właśnie, te znaczniki z żywicy to jakaś super limitka ręcznie malowana, a nie podali co dokładnie i ile komponentów ma być. O widzę, że zmienili nieco opis na swojej stronie i teraz jest: "Rzeźbione znaczniki Pożywienia". A w instrukcji jest jakieś oznaczenie "(min. 8 )" pod ikoną papugi i ikoną ryby, więc może dostaniemy 8 rzeźbionych bananów i 8 rzeźbionych ryb? Coś czuję, że ta grafika w sklepiku prezentująca znaczniki skór, drewna, banany, ran, ogniska jest nieco myląca. A poza tym zestaw nie zawiera wszystkich promosek, jak sugeruje opis, bo nigdzie nie widzę chociażby rzeźbionych pionów.
Mogliby wrzucić część niedostępnych/nowych promosek do swojego sklepiku.
Mogliby wrzucić część niedostępnych/nowych promosek do swojego sklepiku.
-
- Has thanked: 254 times
- Been thanked: 313 times
Czy coś z tej skrzyni dubluje się z podstawką edycja gra roku (drewniane elementy)? Albo czego tam nie ma co warto by dorzucić do koszyka? Był wcześniej jakiś zestaw zawierający dotychczasowe dodatki. Czy ten nie zawiera czegoś co było w tamtym?
jakby co w 3trollach juz jest poniżej 90PLN
na półkach (S) errata do 1861/67 (K) 1817/USA
-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 326 times
Według mnie tylko kafelek wulkanu. Edycja, o której piszesz miała kafel w pakiecie, bo wyspa ognia była w scenariuszach..kisiel365 pisze: ↑05 wrz 2020, 00:15 Czy coś z tej skrzyni dubluje się z podstawką edycja gra roku (drewniane elementy)? Albo czego tam nie ma co warto by dorzucić do koszyka? Był wcześniej jakiś zestaw zawierający dotychczasowe dodatki. Czy ten nie zawiera czegoś co było w tamtym?
Chyba że to jakiś dodatkowy wulkan?
Obecny pakiet zawiera większość wcześniejszych dodatków.. ten zawiera dodatkowe promoski: lunety, psa gonczego, itp..
Trzewiki mówily na youtpbach, że jak wszystko z Chin przyjedzie będzie można kupić rozne elementy solo.. Jak również samo opakowanie...
-
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 60 times
Mam nadzieje że tych znaczników będzie dużo inaczej będzie przykro.
-
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 15 times
A to nie jest czasem ten wulkan o którym jest mowa w instrukcji w grze Teothikuakan bo tam w grze podstawowej można było dostać ten kafel wulkanu.Uncle_Grga pisze: ↑05 wrz 2020, 10:30Według mnie tylko kafelek wulkanu. Edycja, o której piszesz miała kafel w pakiecie, bo wyspa ognia była w scenariuszach..kisiel365 pisze: ↑05 wrz 2020, 00:15 Czy coś z tej skrzyni dubluje się z podstawką edycja gra roku (drewniane elementy)? Albo czego tam nie ma co warto by dorzucić do koszyka? Był wcześniej jakiś zestaw zawierający dotychczasowe dodatki. Czy ten nie zawiera czegoś co było w tamtym?
Obecny pakiet zawiera większość wcześniejszych dodatków.. ten zawiera dodatkowe promoski: lunety, psa gonczego, itp..
Trzewiki mówily na youtpbach, że jak wszystko z Chin przyjedzie będzie można kupić rozne elementy solo.. Jak również samo opakowanie...
Tak, to ten sam bonus co z Teo.Cezary1916 pisze: ↑07 wrz 2020, 13:47A to nie jest czasem ten wulkan o którym jest mowa w instrukcji w grze Teothikuakan bo tam w grze podstawowej można było dostać ten kafel wulkanu.Uncle_Grga pisze: ↑05 wrz 2020, 10:30Według mnie tylko kafelek wulkanu. Edycja, o której piszesz miała kafel w pakiecie, bo wyspa ognia była w scenariuszach..kisiel365 pisze: ↑05 wrz 2020, 00:15 Czy coś z tej skrzyni dubluje się z podstawką edycja gra roku (drewniane elementy)? Albo czego tam nie ma co warto by dorzucić do koszyka? Był wcześniej jakiś zestaw zawierający dotychczasowe dodatki. Czy ten nie zawiera czegoś co było w tamtym?
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
-
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 42 times
Podobno rzeźbione znaczniki będą tylko ze sklepu Portalu, ale w opisie zawartości na stronach innych sklepów też są. O co tu chodzi? Cena znacznie się różni.
Znaczniki z żywicy:
- 18 szt drewna
- 7 szt skór
- 12 szt bananów
- 5 szt niepsującego się jedzenia
- 5 szt znaczników ran
- 1 ognisko
- 1 schronienie
- 18 szt drewna
- 7 szt skór
- 12 szt bananów
- 5 szt niepsującego się jedzenia
- 5 szt znaczników ran
- 1 ognisko
- 1 schronienie
-
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 37 times
Chodzi o to, że sklep może zamówić grę w Portalu jako u dystrybutora i wtedy nie dostanie tych znaczników albo jak zwykły Kowalski w sklepiku Portalu i odsprzedać zestaw drożej.
-
W innych sklepach jest znacznie taniej

Zdradzisz, który sklep ma tą ofertę ? W sklepach internetowych, w których zazwyczaj kupuje niestety nie ma tych dodatkowych znaczników

-
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 107 times
Te znaczniki są chyba tylko w przedsprzedaży od Portalu bezpośrednio. Później jak zostaną mają być do kupna osobno jako minidodatek.
-
Na grybezpradu.eu w opisie zawartości są rzeźbione znaczniki pożywienia, chyba że to po prostu przeklejony tekst z Portalu.
Juz nie ma tego opisu. Chyba ktos z grybezpradu czyta ten wątek

Cześć, mam 1sza edycje Robinsona wydanie premierowe, w którą grało się fatalnie głównie przez możliwość różnej interpretacji zasad. Trochę poczytałem i wyszło, że faktycznie były problemy i instrukcja została poprawiona, a gra została wydana raz jeszcze.
1. Czy jest jakiś upgrade do druku do 2giej edycji?
2. Czy mam używać instrukcji z portalu, czy jest ona najnowsza i czy jest kompatybilna z 1szą edycją?
3. Na BGG jest nieoficjalne FAQ do gry. I znowu, korzystać z tego i czy jest kompatybilna?
2. Czy mam używać instrukcji z portalu, czy jest ona najnowsza i czy jest kompatybilna z 1szą edycją?
3. Na BGG jest nieoficjalne FAQ do gry. I znowu, korzystać z tego i czy jest kompatybilna?
- tomuch
- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 208 times
Ja też mam 1. edycję, kupioną przedpremierowo i tak w sumie, to nigdy nie miałem problemów z instrukcją. Trzeba ją było przeczytać wielokrotnie, trochę posiedzieć na forum, ale bywało gorzej (nie chcę też nikogo bronić - mistrzostwo świata to to nie jest).karpwjk pisze: ↑19 paź 2020, 13:39 Cześć, mam 1sza edycje Robinsona wydanie premierowe, w którą grało się fatalnie głównie przez możliwość różnej interpretacji zasad. Trochę poczytałem i wyszło, że faktycznie były problemy i instrukcja została poprawiona, a gra została wydana raz jeszcze.
Kiedyś instrukcja z II edycji latała po internetach, pewnie teraz też. Główne zmiany wizualne są takie, że w instrukcji z II ed. są dyski zamiast sześcianików z pierwszej. Nic więcej do drukowania nie było (w ramach upgrade lub fix packów).
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
- Yuri
- Has thanked: 379 times
- Been thanked: 1401 times
A wie ktoś może co z aplikacją do "Robinsona..."?
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
Nie Bedzie. Nie ma jak zarobic na tym kasy to nie bedzie. Tyle z obietnic
Every single fucking day I get closer to the grave
I am terrified, I fell asleep at the wheel again
Crashed my car just to feel again
ta jasne, zobaczymy
Every single fucking day I get closer to the grave
No i po co pisać jak się nie wie. Ma być prezentowana w tym tygodniu jak już wspomniał poprzednik. Inna sprawa czy będzie od razu do ściągnięcia czy trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.