co się dzieje?!

Jak to co? Dojonkogrzeslaw90 pisze: ↑12 sty 2021, 12:55 https://www.kickstarter.com/projects/st ... -card-game
co się dzieje?!![]()
Dojonko? Nie chcesz nie kupujesz gdzie tu dojonko?dave8 pisze: ↑12 sty 2021, 21:03Jak to co? Dojonkogrzeslaw90 pisze: ↑12 sty 2021, 12:55 https://www.kickstarter.com/projects/st ... -card-game
co się dzieje?!![]()
![]()
Czy dojonko to zobaczymy jak zaczną uchylać rąbka tajemnicy i przedstawią ceny, czyli ostatecznie 16 lutegodave8 pisze: ↑12 sty 2021, 21:03Jak to co? Dojonkogrzeslaw90 pisze: ↑12 sty 2021, 12:55 https://www.kickstarter.com/projects/st ... -card-game
co się dzieje?!![]()
![]()
Oby ten twór był lepszy od karcianego Puerto Rico! Ja osobiście jestem bardzo ciekawy tej wersji Terrarormacji. Wyobrażam sobie, że może być nawet lepsza od oryginału. Autor ma większe doświadczenie to raz. Dwa, że Terrarormacja przecież jest grą karciana, a że mamy też planszę i rywalizacja na niej jest ciekawym aspektem gry, da się rozwiązać w inny sposób. Nowa wersja może bardziej kondensować to co w oryginale jest najlepsze czyli budowę silniczka i wyścig po nagrody. Ja jestem ciekaw i chętnie zagram bez poczucia, że ktoś mnie doji. Także zgadzam się z brazylianem. Rynek chętnie przyjmie tę wersję.
To ja mogę stwierdzić, że bardzo lubię TM, długość rozgrywki mi odpowiada, ale nie jestem fanem zabawy na planszy. Po prostu znacznie bardziej bawi mnie budowanie silniczka na kartach i draftowanie.anitroche pisze: ↑13 sty 2021, 09:58 Osobiście nie jestem super fanką TM, bo trwa jak dla mnie trochę za długo, jak na ciężkość rozgrywki, jaką oferuje. Ale muszę powiedzieć, że właśnie najfajniejszym elementem tej gry jest właśnie plansza i to, że wszyscy razem na niej coś budujemy i wszyscy wpływamy na moment zakończenia gry. Wersja karciana widzę, że pewnie usunęłaby dla mnie największą wadę gry, czyli czas rozgrywki, ale jednocześnie przy zabraniu tej planszy, to gra może stracić dla mnie swój urokPodsumowując, jak by nie zrobić, to kobiecie nie dogodzisz - jak w życiu
![]()
To może kup Race for the Galaxy?Zet pisze: ↑13 sty 2021, 10:14To ja mogę stwierdzić, że bardzo lubię TM, długość rozgrywki mi odpowiada, ale nie jestem fanem zabawy na planszy. Po prostu znacznie bardziej bawi mnie budowanie silniczka na kartach i draftowanie.anitroche pisze: ↑13 sty 2021, 09:58 Osobiście nie jestem super fanką TM, bo trwa jak dla mnie trochę za długo, jak na ciężkość rozgrywki, jaką oferuje. Ale muszę powiedzieć, że właśnie najfajniejszym elementem tej gry jest właśnie plansza i to, że wszyscy razem na niej coś budujemy i wszyscy wpływamy na moment zakończenia gry. Wersja karciana widzę, że pewnie usunęłaby dla mnie największą wadę gry, czyli czas rozgrywki, ale jednocześnie przy zabraniu tej planszy, to gra może stracić dla mnie swój urokPodsumowując, jak by nie zrobić, to kobiecie nie dogodzisz - jak w życiu
![]()
Zatem: wersja karciana widzę, że pewnie usunęłaby dla mnie największą, może nie wadę ale mało bawiący mnie element, czyli planszę, ale jednocześnie przy skróceniu czasu gry, to gra może pozostawiać niedosyt na koniec. Podsumowując, jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził - jak w życiu![]()
Mam RftG z całym arc 1.
Dokładnie o takim porównaniu pomyślałem czytając o "dojonku". A że chyba jednak SJ podobało mi się bardziej w swojej kategorii niz PR w swojej... to jestem ciekawy co to bedzie za gra. Mimo, że TM samo w sobie jest ekstra, nie przeszkadza mi nic w tej grze oprócz tego, że wolę ja na 3+ osób i nie uważam, że potrzebuję jakiejś szybszej/prostszej wersji, to będę się przyglądał z zaciekawieniem. Jeśli nie zainteresuje to przejdę obojętnie obok, a jak widać po wpisach niektórzy woleli by taką wersję.
Dokładnie o tym samym pomyślałem!
Przeciez takie zmiany nie mogłyby skrocic gry o ponad polowe. Jeśli rzeczywiście gra bedzie ponizej 60min to pewnie wszystko przyspieszyli i zagramy polowe kart na stol(zbudujemy mniejsze silniczki) zanim gra sie skonczy. Troche nie rozumiem po co zostali przy malej planszy. Mogli to rozwiazac kartami i wtedy bardziej by pasowalo do konceptu gry karcianej.