Kiedy te pierwsze dwie przedstawione figurki będą walczyć, będzie to starcie typu "podłoga to lawa"

Nie, ale inne gry niemprobuja budować hype'u prezentując kolejne elementy co kilka dni nie mowiax tak naprawde nic o grze
W podstawce ma byc tylko 5 figurek wiedzminow, chyba ze cos przeoczyłem
Z jednej strony patrząc to pozy wiedźminów nie mają znaczenia dla samej gry, równie dobrze mogą je prezentować kolorowe meple i też da się grać. Jednak jeśli figurek ma być tylko kilka, będą z pewnością dla wielu osób jednym z elementów budujących klimat, a gra jeszcze nie wylądowała na stołach graczy to warto poruszać nawet temat pozy każdego z wiedźminów z osobna. Dla mnie obecne figurki są słabe. Wolałbym figurki w charakterystycznych postawach walki dla każdej ze szkoły wiedźminów + różnice w używanej broni, jak na przykład ukazane już wcześniej ostrza zwane "kłami" ze szkoły Żmiji + różnice w używanym pancerzu/zbroi.dawid pisze: ↑27 lut 2021, 00:13 Nigdy nie sądziłem, że pozycje postaci przedstawionych na figurkach do jakiejkolwiek gry planszowej mogą wywalać tyle stron dyskusji.
Czy tak serio wyciągając grę analizujecie czy każda postać na figurce jest w naturalnej pozie ?
I nie, nie próbuję tu wyśmiewać kogokolwiek. Najzwyczajniej na świecie nie rozumiem i zastanawiam się czy faktycznie ktoś wchodzi tak głęboko w detale gry czy to dyskusja dla dyskusji.
Pewnie nikt
Zaraz pojawią się opinie: „oklepana, nudna statyczna poza”
To zależy, na figurce owszem ale na obrazku na plnaszetce głowica ma "realne" proporcje, ładnie wygląda
Bynajmniej:
Mhm, a widzisz jak długi i nieporęczny przy tym jest trzon miecza?Bruno pisze: ↑02 mar 2021, 16:14 Bynajmniej:
https://sbg-sword-forum.forums.net/thre ... mel-shapes
(jeśli już w ogóle broń z fantastycznych krain musi powielać standardy średniowieczne)
Ha, zdałem sobie sprawę, że w poprzednich figurkach to nie brak realizmu mi przeszkadzał, bo w sumie nie przeszkadzają mi np figurki walczące mieczami większymi od nich. Dodatkowo można tłumaczyć, że wiedźmin, nadludzka siła, potrzebuje ciężkiego miecza, bla bla bla.