Viticture kupiłem specjalnie dla żony, lubi wino, lubi lekkie gry euro, lubi worker placement. Wyszła katastrofa, kolory na planszy są dla niej brzydkie (ja nie wiem jakie są na niej kolory bo skąd mam znać kolory?) a i karty gości małe, nieczytelne i też brzydactwa. Po dwóch grach w ogóle w to nie gramy, a taka Terraformacja to o każdej porze dnia i nocy (byle z kimś, nigdy w dwójkę)
I myślisz, że jakbyś przed zakupem zrobił tutaj na forum sondę co inni myślą to by Ci to bardziej pomogło w dokonaniu trafnego wyboru ? Na 100% nigdy pewnosci mieć nie można dopóki sie nie zagra w dany tytuł, ale na szczęście "bog" dał nam YouTuba

a wraz z nim filmiki z zasadami, unboxingami, gameplayami i reckami. Ja swojego M. zawsze jak mam coś na oku co wydaje mi się, że mogłoby nam się spodobac zaciagam przed telewizor i oglądamy a potem dyskutujemy czy to ma szanse się przyjąć. U mnie np. tacy OSADNICY: NI nie siedli z przyczyn między innymi takich jak Twojej żonie Viticulture. Czasem oprawa gry potrafi byc tak denerwująca, że przysłania wszystko inne, a jak jeszcze jest nieczytelna to wogóle może sie odechcieć. A jakoś nigdy na forum od nikogo nie słyszałam zeby miał ten problem z OSADNIKAMI, więc jest to bardzo indywidualna sprawa najwyraźniej, nie do przewidzenia moze nawet (w sumie nie oglądałam przed zakupem żadnego gameplaya ani nic, tylko opinii na forum sie naczytałam i moze to był błąd ?)