Black Monk - Plany Wydawnicze
- Evokenx
- Has thanked: 521 times
- Been thanked: 52 times
Re: Black Monk - Plany Wydawnicze
Ja tak samo. Uwielbiam paragrafówki, a najbardziej czekam na "Samotnie przeciwko mrozowi" Super że powstaje coś takiego po "Samotnie przeciwko płomieniom" 

- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 1829 times
Wcale bym się nie obraził. Jakieś konkretne przesłanki?aniolbezserca pisze: ↑13 sie 2022, 10:54 Czyżby Coliolis jest tym tajemniczym systemem, który ma wydać Black Monk Games?
Od Free League jest jeszcze parę ciekawych tytułów - Forbidden Lands, Death in Space... Chociaż nie wiem czy DiS nie konkurował by z Mothership.
-
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 49 times
- Kontakt:
@Mr_Fisq
Jedyny trop to to, że od jakiegoś czasu trwają prace nad polskim Coriolisem.
Na tej grupie mają pojawiać się sugestie co do nowego systemu https://www.facebook.com/groups/1036141330435093/
W każdym razie 27 sierpnia pojawi się oficjalne info.
PS: Mothership to chyba niewypał bo dodają go jako gratis do większych zamówień.
Na tej grupie mają pojawiać się sugestie co do nowego systemu https://www.facebook.com/groups/1036141330435093/
Co Twoim zdaniem najlepiej pasuje do tego?Na razie niech pozostanie słodką tajemnicą, o jaką grę fabularną chodzi, ale obiecujemy, że będzie ona nie z tego świata!
W każdym razie 27 sierpnia pojawi się oficjalne info.
PS: Mothership to chyba niewypał bo dodają go jako gratis do większych zamówień.
Ku Przygodzie 5e! [blog]
- Mr_Fisq
- Administrator
W grupie już jestem. "Nie z tego świata" to marna podpowiedź, bo dla mnie większość RPG się pod to łapie => SF dziejące się daleko od ziemi/nie historyczne fantasy/ czy nawet cthulhu.
PS. Mothership mi również nie podszedł...
PS. Mothership mi również nie podszedł...
Podręcznik główny do Mothership to tylko broszurka, którą można kupić u za 15-20 zł. Model wydawniczy jest taki, że sprzedają dodatki drożej od podstawki.aniolbezserca pisze: ↑13 sie 2022, 22:34 PS: Mothership to chyba niewypał bo dodają go jako gratis do większych zamówień.
-
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 449 times
Mothership w wersji angielskiej jest w ogóle bezpłatny, podręcznik główny to raptem szkielet systemu, przynajmniej dla mnie. Mi niestety nie podszedł przez trochę bałaganiarsko napisany podręcznik, nie znoszę gryzmołow, a całe drzewko rozwoju powodujemy mnie oczopląs.aniolbezserca pisze: ↑13 sie 2022, 22:34 PS: Mothership to chyba niewypał bo dodają go jako gratis do większych zamówień.
Ba, starter już jest gotowy od dłuższego czasu ale trochę utknął w ostatecznej redakcji. Okazuje się że ułożenie tekstu bez dedykowanego programu jest orką na ugorze, a ja nie mam pojęcia jak to zrobić żeby było dobrze i potrzebuje więcej pomocy. Redakcja językowa też swoje zajęła, bo tłumaczenie to jedno, a zrobienie z tego tekstu do czytania to drugie. Stąd koszmarne opóźnienia, bo potrzebowałam wsparcia kogoś kto się zna, a tacy ludzie najczęściej nie mają dużo wolnego czasuaniolbezserca pisze: ↑13 sie 2022, 22:34 @Mr_Fisq

-
- Kontakt:
@Mr_Fisq
Myślałem jeszcze o Symbaroum (zwłąszcza na mechanice 5e - jakiś czas temu była zbiórka na KS) i Mörk Borg, ale to bardziej w sferze życzeniowej.
Mothership to nie moje klimaty, ale jeśli wydawca dodaje grę jako gratis odnoszę wrażenie, że nie cieszy się ona popularnością.
@ponika
Czyli Mothership jest jak Mausritter
Myślałem jeszcze o Symbaroum (zwłąszcza na mechanice 5e - jakiś czas temu była zbiórka na KS) i Mörk Borg, ale to bardziej w sferze życzeniowej.
Mothership to nie moje klimaty, ale jeśli wydawca dodaje grę jako gratis odnoszę wrażenie, że nie cieszy się ona popularnością.
@ponika
Czyli Mothership jest jak Mausritter

Ku Przygodzie 5e! [blog]
-
To akurat nie jest wielki problem w przypadku systemu który ma służyć do prowadzenia sesji w klimacie horroru. Ja akurat będę bronił tego systemu, bo mi się podoba. Na pewno nie jest to system dla munchkinów, ale fanom gier w stylu nowej fali (tej z końca lat 90) może się spodobać.
-
Oczywiście, że może się podobać. Dla mnie jest po prostu nieczytelny, a żałuję, bo lubię sci fi. Ba, system tworzenia statku czy bazy z Mothershipa są świetne.Asurmar pisze: ↑15 sie 2022, 20:41 To akurat nie jest wielki problem w przypadku systemu który ma służyć do prowadzenia sesji w klimacie horroru. Ja akurat będę bronił tego systemu, bo mi się podoba. Na pewno nie jest to system dla munchkinów, ale fanom gier w stylu nowej fali (tej z końca lat 90) może się spodobać.
Niestety, oczopląs mi przeszkadza w pełnym cieszeniu się systemem, rozwój, choć prosty, wydaje się poplątany, dobór kolorów i gryzmoły są dla mnie po prostu trudne.
Ale mi się też Mörk borg nie podoba

-
- Kontakt:
- Mr_Fisq
- Administrator
Black Monk podzielił się swoimi nowymi planami wydawniczymi:
https://blackmonk.pl/blog/news/aktualiz ... o-20242025