Powiem szczerze, ze wiem dalczego np. innym sie moze podobac
Ale ja dostałem taki gamebreaking wprdl, że aż mi smutno było

Powiem szczerze, ze wiem dalczego np. innym sie moze podobac
Super wątek i super postulat, bo:RUNner pisze: ↑13 maja 2021, 07:35 Fajny temat, ale chyba warto by było wprowadzić zakaz polemiki, bo zaraz się rozrośnie do rozmiaru utrudniającego czytanie. Przecież o każdej grze można tutaj zacząć dyskusję, a chyba lepszym miejscem są dedykowane wątki? Dlatego może przeklejajcie cytaty do tematów o grach?
Domyślam się, ze losowość jest postrzegana z brakiem umiejętności zapamiętywania zagrywanych kart. Im więcej graczy tym więcej kart do zapamiętania. Jedyna niewiadoma to czas tunelu, oraz karty na ręce.
Zawsze można założyć konkurencyjny wątek dla odważnych "Pozbyłem się, bo... (polemika mile widziana)".Harun pisze: ↑13 maja 2021, 14:23 Ostatni mój polemiczny wpis, po czym uszanuję pogląd, aby nie prowadzić tu dyskusji, skoro zbiera tzw. lajki.
Jeśli ten wątek ma służyć li tylko wypisaniu litanii gier z krótkim opisem autora posta, to moim zdaniem nie będzie już takim super wątkiem i średnio pomoże innym. Nie piszę nawet o tak ubogacających wpisach typu "Sprzedałem Fasolki bo mi się nie spodobały", ale skoro nie będzie można skomentować wpisu typu "sprzedałem Colt express z uwagi na zbyt dużą losowość" o grze, w której losowości zasadniczo nie ma, to taki nieskomentowany pogląd będzie sobie wisiał i sprawiał wrażenie, że jest zgodny z rzeczywistością. Jak ktoś napisze "Sprzedałem szachy bo nie podobało mi się, że białe wykonują 2 ruchy pod rząd", to też nie skomentujemy w myśl zasady wątku i taka też treść pójdzie w świat. Ale ok, rozumiem obawę o zbytnie rozrośnięcie wątku.
Faktycznie to dziwne, choć nawet mi to przez myśl nie przeszło, zapewne przez wiele godzin spędzonych przy XCOMie komputerowym.
czyli może sama gra nie była taka zła?
Nie, gra nie jest IMHO dobra. Poczytaj bgg jakie inni też maja z nią problemy. Gralem w sama podstakwe, ale uwazam, że ma problemy z balansem ras jak i op czary
japanczyk Kompletnie nie ma racji. HoLAS to totalny top u mnie. Świetny 4X, z fajną asymetrią nastawiony na szybką rozgrywkę. Kolorowo, przyjemnie. Każda frakcja ma swoje mocne strony i słabsze. Pytanie kim grał japanczyk, że mu tak nie podeszło.
A bynajmniej. Portal dawał również polską wersję tego dodatku
A co to ma za znaczenie? XD