Trzymam kciuki za grę, aczkolwiek obawiam się spójności IP TES i mechaniki. Nie lubię sytuacji w których z IP jest wzięte głównie logo, a gry CTG wydają się na razie raczej zaprzeczeniem TES - TMB, Hoplo, Cloud => ~arena i nawalamy się z przeciwnikami. Ale nie ma co zrzędzić, trzeba czekać do 2022 na więcej szczegółów...
Chip Theory Games - plany wydawnicze
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1699 times
- Been thanked: 1854 times
Chip Theory Games - plany wydawnicze
(Kontekst: CTG ogłosiło plany wydania gry opartej o świat The Elders Scrolls)
-
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 703 times
Re: Chip Theory Games - plany wydawnicze
Z jednej strony tak ale przecież częściowo można to ograć podziałem na mapę taktyczną i strategiczną. Takie podejście zastosowali w Victorum (oczywiście to inna skala). Ja tam jestem spokojny, że będzie dobrzeMr_Fisq pisze: ↑19 maja 2021, 18:44
Trzymam kciuki za grę, aczkolwiek obawiam się spójności IP TES i mechaniki. Nie lubię sytuacji w których z IP jest wzięte głównie logo, a gry CTG wydają się na razie raczej zaprzeczeniem TES - TMB, Hoplo, Cloud => ~arena i nawalamy się z przeciwnikami. Ale nie ma co zrzędzić, trzeba czekać do 2022 na więcej szczegółów...

- Mr_Fisq
- Administrator
Jak dostatecznie głęboko wgryziesz się we fluf to i Warhammer Fantasy przestaje być generycznyjapanczyk pisze: ↑19 maja 2021, 19:08TES generycznym fantssy? XD xD XdSpoiler:
Sorry, ale smiechlem - swiat w którym woda jest myslaca i jest wspomnieniami, czas dla smoków nie istnieje, potrafi się rozszczepić a wszystko w tym samym kontinuum, a do tego sam swiat jest ciałem boga? Do tego jeszcze architektura tonalna i inne tego typu bzdety
No come on, generyczny to on na pewno nie jest kwestia jak bardzo interesujesz się lore![]()

Ale co masz na powierzchni, co mogło by robić różnicę na poziomie, który może oddać planszówka?
W Morrowindzie jeszcze architektura bywała nieoczywista, ale w Oblivionie i Skyrim?
-
- Has thanked: 631 times
- Been thanked: 574 times
Ja czekam, tylko mam nadzieję, że zrobią coś innego niż przykładowo Runebound lub Hexplore It tylko z pokerowymi żetonami. Sama kampania pewnie będzie bić rekordy w $, ale marka Elder Scrolls jest kojarzona z otwartym światem, a ten w grach planszowych jak do tej pory jest średnio odwzorowany (wg mnie oczywiście).
-
Na tym etapie to można sobie gdybać, ale ja przeczuwam, że zrobią to po swojemu czyli mocno innowacyjnie i wyjdzie superDhel pisze: ↑19 maja 2021, 20:37 Ja czekam, tylko mam nadzieję, że zrobią coś innego niż przykładowo Runebound lub Hexplore It tylko z pokerowymi żetonami. Sama kampania pewnie będzie bić rekordy w $, ale marka Elder Scrolls jest kojarzona z otwartym światem, a ten w grach planszowych jak do tej pory jest średnio odwzorowany (wg mnie oczywiście).

W sumie ciekawa sytuacja, gdzie dwóch różnych wydawców jednocześnie opracowuje różne gry na tej samej licencji - poza produktem Chip Theory Games mamy też zapowiedzianego Skyrima od Modiphius Entertainment (https://gamefound.com/projects/draft/zx ... ject-story). Tym lepiej dla graczy - niech wygra lepszy;)
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3098 times
- Been thanked: 2704 times
- Kontakt:
W dzisiejszej aktualizacji do Burncycle, padło kilka ciekawych informacji. M.in. taka, że wydawca będzie zmieniać logo. Pracują też nad licencją na nową grę, której projekt pojawi się w 2022.
2022 is going to feel like a CTG avalanche (in a good way). Between burncycle, Hoplomachus, Automaton of Shale, TMB: Unbreakable, a huge swath of surprises to reveal, and a certain license we're working on for next year - it promises to be the craziest year in our short history. Oh, and a new logo. Let's just release ALL the new things in 2022.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- Irr3versible
- Has thanked: 730 times
- Been thanked: 707 times
There will be plenty of other news around the CTG world coming in the next two weeks, however! You may want to pay special attention to twitch.tv/bethesda on January 28th. Just sayin.
- Propi
- Administrator
- Has thanked: 576 times
- Been thanked: 430 times
- Ardel12
- Has thanked: 1413 times
- Been thanked: 2957 times
Bugi/Błędy?
Obecnie Bethesda pracuje nad nowym IP, więc może z nim będzie związana współpraca CTG. Elder Scrolls ostatnio zaliczył kampanie na GF, Falloutów już parę było.
- Mr_Fisq
- Administrator
No... Strona CTG jasno wskazuje na The Elder Scrolls:
https://chiptheorygames.com/the-elder-scrolls/
-
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 330 times
Może czegoś dowiemy się na streamie Bethesdy, tutaj tweet CTG:
https://twitter.com/ChipTheoryGames/sta ... 7839439876
A jeśli nie na samym streamie to wkrótce po nim gdy CTG nie będzie już musiało już siedzieć cicho.
https://twitter.com/ChipTheoryGames/sta ... 7839439876
A jeśli nie na samym streamie to wkrótce po nim gdy CTG nie będzie już musiało już siedzieć cicho.
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
-
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 134 times
Hype... Elder Scrolls i CTG... Może być fajnie.Mr_Fisq pisze: ↑23 sty 2022, 09:16No... Strona CTG jasno wskazuje na The Elder Scrolls:
https://chiptheorygames.com/the-elder-scrolls/
- Mr_Fisq
- Administrator
A ja tak jak pisałem wyżej - zupełnie tego nie widzę. TES to dla mnie symbol sporego otwartego świata po którym swobodnie sobie spaceruję - CTG bardziej pasuje mi do gier gdzie wąskimi ścieżkami chodzi się od bosa do bosa i walczy na małej quasi-arenie. Dla mnie to się nie spina, ale może CTG pozytywnie mnie zaskoczy.
-
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 330 times
No i logo zmienione:
https://twitter.com/ChipTheoryGames/sta ... 1256736774
https://twitter.com/ChipTheoryGames/sta ... 1256736774
Sprzedam:
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3098 times
- Been thanked: 2704 times
- Kontakt:
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
- polwac
- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 462 times
Takie max 2/10
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
- Mr_Fisq
- Administrator
Rozumiem potrzebę upraszczania logotypów - co do samej oceny nowego wzoru, to jest spoko, aczkolwiek do CTG jakoś mi umiarkowanie pasuje... No i kolor wiodący zmienili z czerwonego na pomarańczowy.
Not great, not terrible...
Not great, not terrible...
Nie jest źle, pewnie kwestia przyzwyczajenia bo chwilowo bardziej mi się podoba poprzednie.
Pierwsze co mi przyszło do głowy
https://www.youtube.com/watch?v=LoYP2mEJDJs
Pierwsze co mi przyszło do głowy

https://www.youtube.com/watch?v=LoYP2mEJDJs
Swoją drogą - jak ktoś zastanawia się nad contentem gameplayowym z Automaton of Shale a niekoniecznie chce kupować całą księgę to w poście na grupie TMB przewinęła się wypowiedź, że mają w planach wydać w przyszłości (conajmniej za rok, dwa) sam content w formie mini dodatku (tak jak np. Trollin 4 fools).
-
Trochę się zawiodłem, takie zupełnie nijakie to logo. To poprzednie o wiele fajniejsze i jestem mocno przekonany, że nie jest to kwestia przyzwyczajenia.
- Irr3versible
- Has thanked: 730 times
- Been thanked: 707 times
Zrobili nawet klip reklamowy
https://chiptheorygames.com/the-elder-s ... 8c7a5d4869
Najważniejsze informację to projekt startuję w październiku na Gamefound oraz rozbudowa bohaterów + walka inspirowana TMB.
THE ELDER SCROLLS
Betrayal of the Second Era
No cóż, trzeba szykować $ bo pewnie na darmowym wsparciu spartańskim nie skończę - TMB jest świetne, a w Morrowind trochę posiedziałem (Oblivion i Skyrim mnie zmęczyły lekko i chyba nawet nie skończyłem, niezależnie jakiś sentyment jest).
Najważniejsze informację to projekt startuję w październiku na Gamefound oraz rozbudowa bohaterów + walka inspirowana TMB.
THE ELDER SCROLLS
Betrayal of the Second Era
W tym roku miał być tylko jeden projekt, więcej chyba nie potrzebują - raczej na pewno przebiją Unbreakable.A cooperative tabletop adventure for 1-4 players
Character building & combat inspired by Too Many Bones
Coming to Gamefound in Oct 2022
Game art fully illustrated by Anthony LeTourneau and Federico Pompili
A game of vast exploration, intense overland and underground battles, & fast-paced character progression
Tons of skills, classes, enemies, and quests discovered throughout a 3-session campaign
The most ambitious game CTG has ever developed
No cóż, trzeba szykować $ bo pewnie na darmowym wsparciu spartańskim nie skończę - TMB jest świetne, a w Morrowind trochę posiedziałem (Oblivion i Skyrim mnie zmęczyły lekko i chyba nawet nie skończyłem, niezależnie jakiś sentyment jest).
- Bruno
- Has thanked: 1705 times
- Been thanked: 1298 times
No fajnie, ale póki co nie mają nic do pokazania i powiedzenia, poza typową gadką-szmatką, jacy to nie jesteśmy wspaniali i czego to w związku z tym nie dokonamyIrr3versible pisze: ↑28 sty 2022, 01:39 Zrobili nawet klip reklamowy

Żeby była jasność - mimo iż TMB mnie nie zachwyciło, to jednak informacjami nt. Elders Scroll jestem zainteresowany i będę temat śledził. Po prostu na ten moment jeszcze nic konkretnego nie komunikują.
PS.
W sumie więcej o grze powiedzieli na swoim Discordzie, niż w tym filmiku:
viewtopic.php?f=1&p=1438177#p1438177
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!