Też to zauważyłem, może jakiś błąd, ale już u nich nie kupię.
W google już strona nie przekierowuje do gry, ale nie zmienia faktu, że cena ta musiała trochę wisieć.
Też to zauważyłem, może jakiś błąd, ale już u nich nie kupię.
Za FB:
Ja śledzę sklepik Portalu od jakiś 2 lat i praktycznie zawsze mają jakieś bonusy za zamówienie u nich, w zamian za to, że nie mogą obniżać cen poniżej MSRP (poza okazjonalnymi promocjami), bo inaczej by sobie nagrabili u sklepów.Hej! Wielkie dzięki za uwagę!
Niesłusznie zadziałała formuła stworzona dla innego produktu, stąd te 20% obniżki. Jeśli ktoś zdążył się załapać na tę krótką promocję, to nie będziemy anulować tych zamówień, ale promocję już dezaktywowaliśmy. Dodatkowo 2. edycja Zombicide właśnie przestała być dostępna w naszym sklepie, bo dział handlowy zagarnął resztę nakładu na potrzeby sprzedaży hurtowej
Tak, zarzuciłeś Portalowi (w domyśle - Trzewikowi, bo to on jest twarzą tej firmy) kłamstwo.
Czyli zarzut, nie wyzywanie... (wyzywać «zwymyślać kogoś, używając dosadnych lub wulgarnych słów»)
To już czysta sofistyka. Zarzucając komuś głupotę lub chamstwo, de facto wyzywasz go od głupców lub chamów. Z kłamstwem jest podobnie.
Portal się ogarnął i odpowiedział na mojego e-maila i odesłał :BOLLO pisze: ↑04 maja 2021, 11:11 Żeby nie dublować to wrzucam tutaj linka do mojej sprawy odnośnie reklamacji produktów Portala.
viewtopic.php?f=64&t=7505&p=1360011#p1360011
Mam pewną zagwozdkę z tymi produktami ale ponieważ wiem że mam wadliwe zafoliowane egzemplarze poprosiłem Portal o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Nie wiem jak to się skończy ale mam nadzieję że Portal będzie poczuwał się do odpowiedzianości i nie zamiecie sprawy pod dywan.
Sarkazam?BOLLO pisze: ↑15 cze 2021, 15:05Portal się ogarnął i odpowiedział na mojego e-maila i odesłał :BOLLO pisze: ↑04 maja 2021, 11:11 Żeby nie dublować to wrzucam tutaj linka do mojej sprawy odnośnie reklamacji produktów Portala.
Mam pewną zagwozdkę z tymi produktami ale ponieważ wiem że mam wadliwe zafoliowane egzemplarze poprosiłem Portal o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Nie wiem jak to się skończy ale mam nadzieję że Portal będzie poczuwał się do odpowiedzianości i nie zamiecie sprawy pod dywan.
Brakujące białe znaczniki z Little Town,Talie kart do Rising Sun, Karty do Aeons End "Zakrzywiony Sztylet i Niestabilny Pryzmat oraz jakąś planszetkę gracza chyba do Aeons End z Elfim łucznikiem......to wszystko. Poinformowany zostałem że jeszcze doślą kartę do Terron of London oraz Mage Knight.
Cieszę się że odpowiedzieli na moją prośbę ale tak się zastanawiam czy aby wszystko "naprawili" z tego co im wysłałem? Czy w pozostałych grach nie było błędów?Spoiler:
A dlaczego nie. Jeżeli ktoś ma taką wiedzę to jest to jak najbardziej mile widziane i to nie tyko dla mnie ale dla myślę każdego kto posiada Portalowskie gry.IrasArgor pisze: ↑15 cze 2021, 18:31Sarkazam?BOLLO pisze: ↑15 cze 2021, 15:05Portal się ogarnął i odpowiedział na mojego e-maila i odesłał :BOLLO pisze: ↑04 maja 2021, 11:11 Żeby nie dublować to wrzucam tutaj linka do mojej sprawy odnośnie reklamacji produktów Portala.
Brakujące białe znaczniki z Little Town,Talie kart do Rising Sun, Karty do Aeons End "Zakrzywiony Sztylet i Niestabilny Pryzmat oraz jakąś planszetkę gracza chyba do Aeons End z Elfim łucznikiem......to wszystko. Poinformowany zostałem że jeszcze doślą kartę do Terron of London oraz Mage Knight.
Cieszę się że odpowiedzieli na moją prośbę ale tak się zastanawiam czy aby wszystko "naprawili" z tego co im wysłałem? Czy w pozostałych grach nie było błędów?Spoiler:
Serio oczekujesz, że ktoś Ci tutaj wypisze erratę ze wszystkich gier jakie Portal wydał w swojej historii?![]()
I że niby wszystkie erraty mają Ci wydrukować i przesłać na swój koszt?BOLLO pisze: ↑16 cze 2021, 09:36A dlaczego nie. Jeżeli ktoś ma taką wiedzę to jest to jak najbardziej mile widziane i to nie tyko dla mnie ale dla myślę każdego kto posiada Portalowskie gry.IrasArgor pisze: ↑15 cze 2021, 18:31Sarkazam?BOLLO pisze: ↑15 cze 2021, 15:05
Portal się ogarnął i odpowiedział na mojego e-maila i odesłał :
Serio oczekujesz, że ktoś Ci tutaj wypisze erratę ze wszystkich gier jakie Portal wydał w swojej historii?![]()
Sorry ale nie muszę się na wszystkim znać i wiedzieć że w którejś karcie z pośród 3000 wychwalanych przez Prezesa jest jakaś jedyna z błędem. Taki jestem że jak mam już o tym świadomość to jednak wolałbym mieć gry wolne od wad by w pełni móc się nimi cieszyć i poprawnie grać. To tak jak pamiętam skitolone tłumaczenie w X-wingach które karty robiły całkowicie co innego.
Gdybym był wydawcą to myślę że miałbym wiedzę gdzie są babole i gdyby się mnie ktos pytał i miał mozliwość naprawienia tego błędu to bym go naprawił. W myśl że nie myli się ten kto nic nie robi. Dla mnie wskazanie własnego błedu oraz naprawa tegoż to nie ujma a wręcz przeciwnie odwaga i poszanowanie.
P.S Podane gdy w spoilerze to nie wszystkie które wydał Portal a te które fizycznie posiadam w kolekcji.
Nadal cię to dziwi że tak powinno właśnie być? A co powiesz na to jak ich klient rocznie kupuje od nich gry za ok 5k pln. Ma prawo wymagać czy raczej "idź pan se stąd"?
Tak gwoli ścisłości to dwie karty mają błędy. Ciekaw jestem kiedy poprawią drugą.
A to pierwszą już poprawili? Mi napisali ze jak będą ją mieli to dadzą znać.
Tu jest bledne zalozenie, bo Portal jest juz rok lub dwa do przodu. Obecnie robia tlumaczenia zapowiadanych nowosci, a gry wydane w 2020 i wczesniej maja juz na kupce "odfajkowane". Gdyby mieli swiadomosc bledow, to by ich nie zrobili
Kupując koszulkę z napisem Metallica nie zrobisz z siebie metala. Kupując gry nie zrobisz z siebie gracza. Mogę się niemal już dziś założyć, że nie przeczytasz nawet połowy instrukcji do gier które posiadasz. Oczekujesz dosyłania uszkodzonych elementów, lub tych, które to posiadają błędy, ale nawet nie rozpakowałeś gry. Jeszcze kilka postów później wrzucasz excelową listę gier z prośbą o to co tak może być zjobane, bo dobrze jak by portal dosłał zanim splajtuje/roześle wszystkie poprawne elementy innym.
Dziwne bo jakoś Trzewik na każde info o problemach mówi żeby zgłaszać do reklamacji. Skąd jest to wrażenie o tym "mniemaniu Portalu"?detrytusek pisze: ↑16 cze 2021, 11:31 Pomijając fakt, że Portal w swoim mniemaniu uważa, że błędów praktycznie nie ma bo ich nie robi, więc o co cho...?
pcyzm pisze: ↑17 cze 2021, 11:17Dziwne bo jakoś Trzewik na każde info o problemach mówi żeby zgłaszać do reklamacji. Skąd jest to wrażenie o tym "mniemaniu Portalu"?detrytusek pisze: ↑16 cze 2021, 11:31 Pomijając fakt, że Portal w swoim mniemaniu uważa, że błędów praktycznie nie ma bo ich nie robi, więc o co cho...?
To byl stary, krnąbrny, przedkickstarterowy Trzewik... Teraz jest nowy, wyluzowany Trzewik-milionerdetrytusek pisze: ↑17 cze 2021, 11:32pcyzm pisze: ↑17 cze 2021, 11:17Dziwne bo jakoś Trzewik na każde info o problemach mówi żeby zgłaszać do reklamacji. Skąd jest to wrażenie o tym "mniemaniu Portalu"?detrytusek pisze: ↑16 cze 2021, 11:31 Pomijając fakt, że Portal w swoim mniemaniu uważa, że błędów praktycznie nie ma bo ich nie robi, więc o co cho...?
Mimo to jednak uważam się za gracza bo gram w nie i na tę chwilę lubię to hobby. Kiedy według ciebie mogę nazywać się prawdziwym graczem?Kupując gry nie zrobisz z siebie gracza
No to szybko panie przegrałeś bo na 350pozycji mam juz ogarniete ponad 180Mogę się niemal już dziś założyć, że nie przeczytasz nawet połowy instrukcji do gier które posiadasz.
A po co mam je rozpakowywać skoro oficjalnie wiadomo że Aeons End był problem z planszetkami, że w Mage Knight były błędy, terror itd.Oczekujesz dosyłania uszkodzonych elementów, lub tych, które to posiadają błędy, ale nawet nie rozpakowałeś gry
Portal nie splajtuje spokojnie, aktualnie TOP3 w PL.bo dobrze jak by portal dosłał zanim splajtuje/roześle wszystkie poprawne elementy innym.
Aktualnie w domu mam ok 100 pozycji więc chyba nie jest taka straszna ta moja żonaNajsmutniejsze, że żona/towarzysz życiowy nie pozwala ci tego burdeliku trzymać w domu i sam od siebie wypożyczasz gry na weekend
Myślę że znalazł byś troszkę więcej do podziwiania ale albo nie chcesz albo mnie faktycznie nie lubisz....no trudno. Mimo to dzięki że coś tam dobrego widzisz zawsze to cośJedyne co podziwiam to fakt szukania czego jeszcze nie mam a można jeszcze kupić.
A co bylo nie tak z kartami do Rising sun?BOLLO pisze: ↑15 cze 2021, 15:05 Portal się ogarnął i odpowiedział na mojego e-maila i odesłał :
No to samo pytanie zadałem bo nic nie słyszałem żeby tam karty były zdupczone.pioter123 pisze: ↑17 cze 2021, 13:05A co bylo nie tak z kartami do Rising sun?BOLLO pisze: ↑15 cze 2021, 15:05 Portal się ogarnął i odpowiedział na mojego e-maila i odesłał :
Brakujące białe znaczniki z Little Town,Talie kart do Rising Sun, Karty do Aeons End "Zakrzywiony Sztylet i Niestabilny Pryzmat oraz jakąś planszetkę gracza chyba do Aeons End z Elfim łucznikiem......to wszystko. Poinformowany zostałem że jeszcze doślą kartę do Terron of London oraz Mage Knight.![]()
Jakby to było 4% to by brzmiało bardziej wiarygodnie, natomiast też nie jest tak (a niektórzy pompują takie wrażenie) , że Portal knoci co 2 wydaną grę. Inna sprawa, że Portal celuje w bardziej zaawansowanych graczy, więc poprzeczką jest stawiana nieco wyżej niż np. Rebelowi (tutaj z kolei przy kijowych kosteczkach do Terraformacji gawiedź jakoś sama sobie proponuje dokupienie porządnych gdzieś indziej, winą obarcza fabrykę i jakoś nie ma tematów w stylu 'Rebel ogarnij się! '