zastanawiam się nad prezentem dla Najpiękniejszej i wymyśliłem, że kupię jej planszówkę z fajnym imagem, bo z materiału. Marrakesh, Tortuga, Kamon...
wszystkie wyglądają ślicznie, ale ja chcę wybrać tą, która ma do tego fajną mechanikę bo Luba, choć nie fanatyczka, wybredna być potrafi i w byle co nie gra;)
nie szukam konkretnej mechaniki ani ciężaru, gra ma dobrze działać:D
co polecacie? którąś z nich czy może coś innego? jestem jak zawsze otwarty:)
"materiałowe" gry
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
Re: "materiałowe" gry
Grałem we wszystkie. Najlżejszy i chyba najładniejszy jest Marrakesh. Tortuga i Kamon to gry logiczne... Kamon jest lżejszy, ale mniej ładny... z tych dwóch Tortuga wygląda ciekawiej, ale z drugiej strony Kamon szybciej chwyta 
Marakesh ma jeszcze jedną przewagę - jest nie tylko dla 2.
No i nie odpowiedziałem

Marakesh ma jeszcze jedną przewagę - jest nie tylko dla 2.
No i nie odpowiedziałem

- Browarion
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 2 times
przefarbować, taką mam koncepcjęVeridiana pisze:...kolory dywaników są obrzydliwe!

niby stary koń, a jednak z ogromnym sentymentem do zabaw i uciech wszelakich
Nowa edycja posiada zdecydowanie ładniejsze dywany. Zgodzę się, że pierwsza edycja miała "nie załadne" kolory choć miłe w dotyku. Jak kto lubi?Veridiana pisze:Marakesh ładny?te kolory dywaników są obrzydliwe! mówię Ci to ja - kobieta
HapposaiHapposai pisze:zastanawiam się nad prezentem dla Najpiękniejszej i wymyśliłem, że kupię jej planszówkę z fajnym imagem, bo z materiału. Marrakesh, Tortuga, Kamon...
wszystkie wyglądają ślicznie, ale ja chcę wybrać tą, która ma do tego fajną mechanikę bo Luba, choć nie fanatyczka, wybredna być potrafi i w byle co nie gra;)
nie szukam konkretnej mechaniki ani ciężaru, gra ma dobrze działać:D
co polecacie? którąś z nich czy może coś innego? jestem jak zawsze otwarty:)
a myślałeś o grach "z materiału drewnianego" Polecam CATHEDRAL CLASSIC wygląda przepięknie choć trochę kosztuje (ale to dla Lubej).
http://boardgamegeek.com/image/462523 Poza tym Masz do wyworu cały wachlarz gier Gigamica jest w czym wybierać. Solidna wykonanie, miłe dla oka, można solidnie powyśleć, i przede wszytkim to gry dla dwojga.