Przedsprzedaż Gloomhaven Szczęki Lwa
Re: Przedsprzedaż Gloomhaven Szczęki Lwa
Ja się noe załapałem na przedsprzedaż w żadnym sklepie. Licze, że w okolicach premiery otwarta będzie normalna sprzedaż, a jak nie, to zawsze zostaje oficjalny sklep wydawnictwa.
-
- Has thanked: 220 times
- Been thanked: 72 times
Jeśli 269 pln to dla Ciebie dobra cena za Szczęki Lwa, to tu zdążysz się jeszcze załapać jak się pośpieszysz:
Spoiler:
"Życie społeczne wyposażone jest w ponadbiologiczne formy użyczające mu wyższe wartości w postaci zabaw lub gier. W nich właśnie społeczeństwo wyraża swoje poglądy na świat i życie".
Johan Huizinga, Homo ludens
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 35 times
Dostępne jest, jeśli mowa o https://ksiegralnia.pl/pl/p/Gloomhaven- ... lwa/117226
-
- Has thanked: 220 times
- Been thanked: 72 times
Tak, o tym linku mowa dwa posty wyżej. Wciąż dostępne.
"Życie społeczne wyposażone jest w ponadbiologiczne formy użyczające mu wyższe wartości w postaci zabaw lub gier. W nich właśnie społeczeństwo wyraża swoje poglądy na świat i życie".
- Shodan
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 485 times
Warto dodać, że jest również darmowa wysyłka, co czyni tę ofertę tym bardziej atrakcyjną.
Zobaczymy tylko w poniedziałek jak szybko się sprzedadzą dostępne egzemplarze

-
- Has thanked: 330 times
- Been thanked: 478 times
to info bezpośrednio z Albi? ostatnio na fb pisali, że gra będzie dostępna w ich sklepie, a na pytanie o cenę odpowiedzieli: sugerowana cena detaliczna Gloomhaven: Szczęk Lwa wynosi 269,99 zł.
To już są dziwne zagrywki. Wiadomo, że wydawca zawsze ma najdrożej, wiemy z innych firm jak duże są różnice, a tutaj nagle taniej? Brzmi, jakby narzucili innym wysoką cenę a teraz sami świrują z niższą... ale po premierze w takim razie popularne sklepy znane z niskich cen spokojnie zjadą do 220-230, tak to widzę.
może badali rynek, może zwiększyli zamówienie i koszt jednostkowy spadł a może inne sklepy celowo podniosły cenę w góre bo mogły i dopiero teraz albo wyskoczyło ze swoją SCD. no i mają -10% promocje na gre teraz.
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Wreszcie poczułem, że mieszkam w Europie

tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Piszmy po polsku :)
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
może ten case podrzucić na jakieś "forum dumy polskiej"...tam mocno zawsze wchodzi jak coś w Lidlu jest w Niemczech tańsz niż w Polsce...niech się zajmą tym Albi... niepolską firmą przecież. no i wrrszcie ktoś wycenił karę za brak checi do nauki języków obcych...kara wynosi 100 zł

Teraz pewnie nagle się znów pojawią preordery w niektórych sklepach bo ludzie zaczną wycofywać swoje, widząc niższą cenę w Albi (i jeszcze chyba jakaś gratisowa gra jest teraz?). Pytanie tylko, czy pozostałe sklepy mogą dokonać obniżek (i zwrócić różnicę), czy Albi wykiwało swoich hurtowych klientów. Nie chce mi się wierzyć w to, że sklepy naciągnęły cenę, bo nie robią tego dla innych pozycji i nie raz kupowałem preordera (np. z Portala) tańszego o 10-20zł na każde 100zł. Coś nieciekawego zadziało się przy preorderach tej gry już od samego początku.
Może liczyli koszt kontenera z górką ?
Chcesz podziękować za wykonaną pracę? Postaw kawkę :) https://buycoffee.to/13thson
- BOLLO
- Has thanked: 1318 times
- Been thanked: 2003 times
- Kontakt:
ciekawe jak zareaguje aleplanszówki jak juz mieli raz faulstart?gnysek pisze: ↑14 lip 2021, 23:41 Teraz pewnie nagle się znów pojawią preordery w niektórych sklepach bo ludzie zaczną wycofywać swoje, widząc niższą cenę w Albi (i jeszcze chyba jakaś gratisowa gra jest teraz?). Pytanie tylko, czy pozostałe sklepy mogą dokonać obniżek (i zwrócić różnicę), czy Albi wykiwało swoich hurtowych klientów. Nie chce mi się wierzyć w to, że sklepy naciągnęły cenę, bo nie robią tego dla innych pozycji i nie raz kupowałem preordera (np. z Portala) tańszego o 10-20zł na każde 100zł. Coś nieciekawego zadziało się przy preorderach tej gry już od samego początku.
Nie sadze zeby było po 220. realne te 240pln
ale słuszna uwaga ze ludze beda wycofywac swoje zamowienia z przedsprzedazy.
-
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 41 times
Utrwaloną praktyką (czy też cichą umową) jest sprzedawanie gier planszowych przez detalistów za jakieś 70% SCD, zaś przez wydawcy zazwyczaj za 90-100% SCD. Widocznie sklepy postanowiły zarobić trochę więcej na gorącym towarze i uczyniły z SCD faktyczną cenę detaliczną (nie widziałem chyba nigdzie taniej niż 90% SCD). Albo to, albo Albi postanowiło walczyć z fikcją SCD i ustalić ją na rzeczywistym poziomie.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3717 times
- Been thanked: 3906 times
Podobno to błąd na ich stronie, zobaczymy 19.07 

Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 41 times
Czy to jest oficjalna data premiery, czy tylko pozostałość po nieaktualnej na stronie wydawcy? Miał być sierpień i w niektórych sklepach wciąż podany jest 10.08.2021, a nie przewinęła mi się ostatnio żadna aktualizacja odnośnie terminu.
- Shodan
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 485 times
Ale nie sądzisz, że jeśli to błąd na stronie, to wypadłoby go skorygować przed 19.07 ? Tym bardziej, że skoro ty o tym piszesz, to Albi chyba ma także świadomość tego błędu

Dla informatyka to chyba

Ostatnio zmieniony 15 lip 2021, 13:41 przez Shodan, łącznie zmieniany 1 raz.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3717 times
- Been thanked: 3906 times
Dla informatyka to 3 minuty zeby coś takiego poprawić
Anyway Albi wie, ciekawe czy cos z tym zrobić czy sobie bedzie wisiało;)
Anyway Albi wie, ciekawe czy cos z tym zrobić czy sobie bedzie wisiało;)
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
W sklepach ceny edytujesz tak samo jak posty na forum, więc to minuta pracy dla pracownika, nie trzeba działu IT (dział IT w ogóle nie ustala cen w sklepach)

Nie wierzę w to, żeby Szczęki były jedyną grą, na której sklepy planszówkowe chcą zarobić i trzymają wysoko cenę. Za dużo innych mocnych tytułów jest (niektórych nawet dodruk w preorderze znika przed premierą) i nigdy tak nie robią. Tu bankowo Albi coś miesza, wszystko się wyjaśni po premierze (albo szybciej pod naciskami sklepów).
Może Albi ma jakąś globalną wyprzedaż i się ten tytuł na nią pechowo załapał, a potem anulują zamówienia niczym empik przy promocjach ?
Ta pora już raczej minęła
Ale gra jest obecnie "niedostępna", może tak to rozwiązali.