Łąka / Meadow (Klemens Kalicki)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- kurdzio
- Has thanked: 176 times
- Been thanked: 483 times
Re: Łąka / Meadow (Klemens Kalicki)
https://www.wydawnictworebel.pl/pages/p ... -1573.htmlCo więcej mam całe pudełko z kolejnymi kartami. Być może będzie kiedyś z tego nowa łąkowa opowieść. Karty w Łące są jasne, na wszystkich jest piękna pogoda, widzimy świat w mocnej i żywej kolorystyce pełnej nasyconych barw na tle soczystej zieleni. Ja natomiast mam pomysł, by ukazać inny aspekt przyrody: te karty są ciemne i pełne nocnych stworzeń. Ale to zupełnie inna historia, która jest już gotowa i czeka.
Myślę że możemy założyć jaki będzie temat pierwszego dodatku

Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
Tymczasem do mnie zmierza już karta promka 'Dużej Stopy' będącej rozwinięciem wątku fantastycznego

https://boardgamegeek.com/thread/2682301/bigfoot-promo
- kurdzio
Też już mam ją w kolekcji. Zbieranie tych kart sprawia dużą przyjemność, Rebel wie co robipcyzm pisze: ↑23 lip 2021, 09:23Tymczasem do mnie zmierza już karta promka 'Dużej Stopy' będącej rozwinięciem wątku fantastycznego![]()
https://boardgamegeek.com/thread/2682301/bigfoot-promo

Ostatnio zmieniony 23 lip 2021, 10:02 przez kurdzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawie czy wyjdzie kiedyś zaktualizowany spis kart bo ten z podstawki już dawno niepełny.
- Gizmoo
- Has thanked: 3131 times
- Been thanked: 3058 times
Fiu fiu! Seal of Excellence!? Po tej recenzji gra z miejsca trafia na wishlistę! Przypomniałem też sobie, że bardzo lubię Domek i nadal żałuję, że nie mam go w kolekcji.Lothrain pisze: ↑23 lip 2021, 08:40 Tom Vassel pieje z zachwytu: https://www.youtube.com/watch?v=gkwZsDHxWQ8

-
- Has thanked: 182 times
- Been thanked: 195 times
Ile się czeka na dostawę tej karty?kurdzio pisze: ↑23 lip 2021, 09:33Też już mam ją w kolekcji. Zbieranie tych kart sprawia dużą przyjemność, Rebel wie co robipcyzm pisze: ↑23 lip 2021, 09:23Tymczasem do mnie zmierza już karta promka 'Dużej Stopy' będącej rozwinięciem wątku fantastycznego![]()
https://boardgamegeek.com/thread/2682301/bigfoot-promo![]()
- kurdzio
3-4 tygodnie. Znajomy kupił 5 kart (więcej się nie da), zostało doliczone cło - łącznie wyszło 100 zł.
Jakby nie przeliczać dużo jak za 1 kartę, więc mam nadzieję że teraz będą wychodzić już dodatkowe zestawy dostępne w tradycyjnym kanale bo zbankrutuję

Jak rozumiem jest to forma promocji gry na BGG? Ktoś się orientuje jak to działa?
Bedzie mozliwosc zdobycia karty wielkiej stopy w inny sposob niz sprowadzanie ze Stanow? Rebel cos wspominal?
Rabaty: 5% w sklepie Jaskinia Graczy.
Nic na ten temat nie było (przy kopercie P była taka zapowiedź). Właśnie nie wiem jak to jest z tymi promkami BGG, ale to chyba domyślnie jest takim exclusive dostępnym tylko przez ten kanał.
Szkoda, pozostaje liczyc na forumowa zbiorke 

Rabaty: 5% w sklepie Jaskinia Graczy.
- sin
- Has thanked: 175 times
- Been thanked: 300 times
- Kontakt:
Dobra cena, chociaż nie nazwałbym jej okazją nie do przegapienia. Gra zazwyczaj jest/była dostępna w okolicach 130-140zł.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
Zwróć uwagę czy jest w zestawie z kartą Rudzika bo już nie każdy sklep ją ma.
Jeżeli nie masz zapędów kolekcjonerskich bądź syndromu FOMO to można pominąć

Na BGG wrzucono indeks wszystkich kart bonusowych spoza podstawki: https://boardgamegeek.com/filepage/2255 ... omo-polski
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Pytanie do tych co grali w 2 osoby (kilka razy):
Czy nie jest przypadkiem tak, że wyniki z kart są zawsz bardzo zbliżone i o zwycięstwie decydują wyłącznie cele z ogniska? A konkretnie to, kto zdąży zrobic trzeci cel i zyskać 4 punkty pozbawiając tej możliwości przeciwnika?
Czy nie jest przypadkiem tak, że wyniki z kart są zawsz bardzo zbliżone i o zwycięstwie decydują wyłącznie cele z ogniska? A konkretnie to, kto zdąży zrobic trzeci cel i zyskać 4 punkty pozbawiając tej możliwości przeciwnika?
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
- kurdzio
Na ten moment zagraliśmy 17 razy w 2 osoby. Nasze wyniki zazwyczaj różnią się o ok. 5 do 8 pkt, chociaż zdarzały się różnice i po ponad 10. Oczywiście realizowanie celów jest silną akcją, ale nie powiedziałbym że aby wygrać trzeba koniecznie wykonać je wszystkie. Jeśli dobrze rozplanujesz łąkę i będziesz mieć trochę szczęścia w doborze kart, to nawet cel za 4 pkt nie pomoże przeciwnikowi. Wyścig o ten ostatni cel często też wymusza zagranie nieoptymalne (np. odrzucenie kart w zamian za brakujący symbol).jax pisze: ↑30 sie 2021, 23:49 Pytanie do tych co grali w 2 osoby (kilka razy):
cytując @Asia_Rebel When events will come back to normal - for sure

Zajawka dotycząca nowego dodatku pojawiła się podczas GenConu, za PlanszoweNewsy:
"A cóż to za urocza wydra uśmiecha się do Was?
REBEL.pl udostępnił tę tajemniczą grafikę, bo w przyszłym roku popłyniemy w dół rzeki odwiedzić m.in różne wodne zwierzęta
Gdzie dokładnie? Na pewno w pobliże jakiejś Łąki
Kto z Was chce się tam wybrać?
"
Niestety nic więcej póki co nie wiadomo, ale obstawiam że dodatek nie będzie 'tylko' setem nowych kart.
"A cóż to za urocza wydra uśmiecha się do Was?

Niestety nic więcej póki co nie wiadomo, ale obstawiam że dodatek nie będzie 'tylko' setem nowych kart.
Dzisiaj z okazji Dnia Gier Planszowych już oficjalnie zapowiedziano nowy dodatek, który wyjdzie w przyszłym roku, przy czym jedyną nową informacją jest to, że będzie zawierał nową planszę (domyślam się, że niejako 'dodatkową' do głównej związaną z tym tematem wodnym).
Edit: w dalszym materiale była informacja o "ściganiu się kajakami" czyli to chyba będzie jakiś dodatkowy sposób na zdobycie punktów.
Edit: w dalszym materiale była informacja o "ściganiu się kajakami" czyli to chyba będzie jakiś dodatkowy sposób na zdobycie punktów.
Hej
Czy ktoś może wie jak można zdobyć dodatkową kartę Yeti:
https://boardgamegeek.com/boardgameexpa ... promo-card
Była jakaś nowa akcja promocyjna i przeoczyłam?

Czy ktoś może wie jak można zdobyć dodatkową kartę Yeti:
https://boardgamegeek.com/boardgameexpa ... promo-card
Była jakaś nowa akcja promocyjna i przeoczyłam?