Nowy/stary bitewniak od Games Workshop który ma być "duchowym spadkobiercą" Warhammer Fantasy Battle.
2021.VIII.04 Prace w toku, pojawiają się pojedyncze przecieki, na razie brak daty premiery.
Tagi: #Fantasy
Nie, po prostu nie chciałem zaczynać tematu od takiej drobnicy jak wyżej. IMHO pierwszy post powinien zawierać podstawowe informacje o grze/linki/etc.
Też miałem wątpliwości, ale ośmielił mnie temat dotyczący właśnie Song of Ice & Fire (link) który się nieźle trzymaleszczorek pisze: ↑04 sie 2021, 13:06 Toż to bitewniak, a nie planszówka więc nie wiem czy to dobre miejsce ;p
ja osobiście się jaram jak pochodnia. Grałem od 6 do 8 edycji młotka i tęsknie za tymi czasami. Stawiam, że zasady będą skrojone podobnie do A song of ice and fire.
GW nie wydaje gier tak elegancko zaprojektowanych jak ASOIAF. To zupełnie inna filozofia designu, rodem z lat 80'tych.leszczorek pisze: ↑04 sie 2021, 13:06
ja osobiście się jaram jak pochodnia. Grałem od 6 do 8 edycji młotka i tęsknie za tymi czasami. Stawiam, że zasady będą skrojone podobnie do A song of ice and fire.
Tak, ale zdarzają im się wyjątki, więc chociaż szanse nie są gigantyczne, to bym ich jednak nie skreślał. Underworldsami pokazali, że potrafią nadgonić za rynkiem, kiedy jest potrzeba. Jeśli połączą to z feelingiem Starego Świata, to może wyjść z tego coś dobrego.Cyel pisze: ↑04 sie 2021, 15:09GW nie wydaje gier tak elegancko zaprojektowanych jak ASOIAF. To zupełnie inna filozofia designu, rodem z lat 80'tych.leszczorek pisze: ↑04 sie 2021, 13:06
Obecnie to taki worek na plotki, informacje, przecieki.
Ktoś tu chyba za często dostawał po zadku w turniejach
Jak najbardziej funkcjonuje jako 9th Age, darmowe, robione przez fanów. Pewnie raz lepiej, raz gorzej, ale nie oszukujmy się. Na ten czas nie ma chyba gry z 100-200 figurek na stole, tyloma odmiennymi frakcjami, magia, smoki i takie tam atrakcje. WFB jest jedyny w swoim rodzaju i tyle.Tyrek pisze: ↑05 sie 2021, 18:24 A czy martwe WFB nie funkcjonuje obecnie pod „fanowską” banderą 9th AGE
https://www.the-ninth-age.com/?lang=eng
Sprawdź ligi z 6 ed albo wyniki Eastern Europe Grand Tournament, pewnie jeszcze wiszą wyniki gdzieś w sieci. Nick się nie zmienił od 20 lat
Przyznam szczerze, że nie oglądałem tych prezentacji, ale:Mr_Fisq pisze: ↑01 maja 2023, 15:40 Coraz konkretniejsze przecieki zaczynają się pojawiać:
https://www.warhammer-community.com/202 ... tomb-king/
Starter TK vs Bretonnia wezmę w ciemno jak nie odlecą z ceną.
Edit:
Armię niziołków też chętnie zobaczę![]()