Masz rację interesują ich(nas) tylko poważne ilustracje przedstawiające codzienną szarą rzeczywistość, mroczne fantasy itd... Może do Ciebie one nie przemawiają, ale ja akurat wyrastałem na bajkach disneya i prędzej zagram w wersję z bohaterami z niego niż generycznymi wilkołakami czy innym badziewiem.
Rebel - plany wydawnicze na 2021 rok
- Ardel12
- Has thanked: 1406 times
- Been thanked: 2948 times
Re: Rebel - plany wydawnicze na 2021 rok
- garg
- Has thanked: 1796 times
- Been thanked: 1279 times
Zakładasz, że:Ardel12 pisze: ↑09 sie 2021, 18:35Masz rację interesują ich(nas) tylko poważne ilustracje przedstawiające codzienną szarą rzeczywistość, mroczne fantasy itd... Może do Ciebie one nie przemawiają, ale ja akurat wyrastałem na bajkach disneya i prędzej zagram w wersję z bohaterami z niego niż generycznymi wilkołakami czy innym badziewiem.
a) przeciwieństwem ilustracji Disneya są ilustracje poważne.
b) do mnie nie przemawiają ilustracje Disneya.
Oba założenia są błędne

Innymi słowy, dopowiedziałeś sobie coś do mojego posta i teraz z tym dyskutujesz. A ja odpowiadam, tylko za to, co napisałem, a nie za to, co Ty zrozumiałeś

Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
- Ardel12
- Has thanked: 1406 times
- Been thanked: 2948 times
Czyli nie odpowiadałeś tak na prawdę z własnej stopy, ale obrałeś się za przedstawiciela grupy nastolatków(albo dorosłych):
No to uwaga, uwaga, nikt Cię na takiego nie wybrał

A to co dalej ja sądzę, że jest przeciwieństwem i wymieniam jako przykłady, to ponownie, tylko przykłady. Równie dobrze wrzuć tam Marvela, DC, czy kucyki Pony.
Musiałem podjąć podobną narrację jako wybraniec tychże grup ;]
- garg
Serio?

Gdzie w moim poście prezentowałem się jako przedstawiciel nastolatków (albo dorosłych)? Wyraziłem wątpliwość, czy nastolatki (albo dorośli) tego szukają. Gdzie tu przedstawicielstwo?
Mam / Sprzedam/wymienię
- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
Garg, tez się ostatnio zastanawiałem jak zobaczyłem grę z ilustracjami Disneya u kumpla dobrze po 30, a bez dzieci. Kupił dla siebie, bo jest fanem kreskówek i zna disneyowskie postaci na wyrywki. Dla mnie to było odkrycie, że tak jest, bo w życiu bym nie podejrzewał. Wychodzi na to, że my jesteśmy za stare zgredy i nie rozumiemy, że na tę grę jest target większy, niż nam się wydaje.
- garg
Z tego wynikałoby, że klientem są young adults. Może gdybym nim był, łatwiej byłoby mi to sobie wyobrazićLothrain pisze: ↑09 sie 2021, 21:43Garg, tez się ostatnio zastanawiałem jak zobaczyłem grę z ilustracjami Disneya u kumpla dobrze po 30, a bez dzieci. Kupił dla siebie, bo jest fanem kreskówek i zna disneyowskie postaci na wyrywki. Dla mnie to było odkrycie, że tak jest, bo w życiu bym nie podejrzewał. Wychodzi na to, że my jesteśmy za stare zgredy i nie rozumiemy, że na tę grę jest target większy, niż nam się wydaje.

Mam / Sprzedam/wymienię
- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
Do tego to trzeba mieć nie tylko mniej lat, ale jeszcze telewizorgarg pisze: ↑09 sie 2021, 22:26Z tego wynikałoby, że klientem są young adults. Może gdybym nim był, łatwiej byłoby mi to sobie wyobrazićLothrain pisze: ↑09 sie 2021, 21:43Garg, tez się ostatnio zastanawiałem jak zobaczyłem grę z ilustracjami Disneya u kumpla dobrze po 30, a bez dzieci. Kupił dla siebie, bo jest fanem kreskówek i zna disneyowskie postaci na wyrywki. Dla mnie to było odkrycie, że tak jest, bo w życiu bym nie podejrzewał. Wychodzi na to, że my jesteśmy za stare zgredy i nie rozumiemy, że na tę grę jest target większy, niż nam się wydaje..

Bo paradoksalnie do bajek czasem trzeba (ponownie) dorosnąć;) C.S. Lewis ładnie to ujął w swojej dedykacji, otwierającej Opowieści z Narnii:
"Moja Droga Lucy,
Napisałem tę opowieść dla ciebie, ale kiedy zaczynałem ją pisać, nie zdawałem sobie sprawy, że dziewczynki rosną szybciej niż książki. W rezultacie jesteś już za stara na te bajki, a kiedy tę książkę wydrukują i oprawią, będziesz jeszcze starsza. Pewnego dnia będziesz jednak dostatecznie stara, aby znowu do bajek wrócić. Możesz wtedy zdjąć tą książkę z jakiejś wysokiej półki, odkurzyć i powiedzieć mi, co o niej myślisz. Prawdopodobnie będę wtedy tak głuchy, że nie będę nic słyszał, i tak stary, że nie będę niczego rozumiał, ale na pewno będę wciąż twoim kochającym ojcem chrzestnym, C.S. Lewis"
- Vester
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 45 times
Gargu, uciekaj lepiej z tego posta, bo zaraz ugryzie Cię w zadziec cytat z Pablo Coehlo i zarzut, że jesteś zbyt prosty na Disneya i nie dostrzegasz głębi jego symboliki.garg pisze: ↑09 sie 2021, 22:26Z tego wynikałoby, że klientem są young adults. Może gdybym nim był, łatwiej byłoby mi to sobie wyobrazićLothrain pisze: ↑09 sie 2021, 21:43Garg, tez się ostatnio zastanawiałem jak zobaczyłem grę z ilustracjami Disneya u kumpla dobrze po 30, a bez dzieci. Kupił dla siebie, bo jest fanem kreskówek i zna disneyowskie postaci na wyrywki. Dla mnie to było odkrycie, że tak jest, bo w życiu bym nie podejrzewał. Wychodzi na to, że my jesteśmy za stare zgredy i nie rozumiemy, że na tę grę jest target większy, niż nam się wydaje..
Ja ostatnio czytałem młodemu „Dzieci z Bullerbyn” i coś we mnie drgnęło. Ale szybko zgasło, więc muszę przeczytać jeszcze raz. Chyba dojrzewam.
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3084 times
- Been thanked: 2698 times
- Kontakt:
REBEL.pl pisze: ↑24 cze 2021, 23:02
Fantastyczne Światy (nowa okładka)
Dodruk Fantastycznych Światów to nie do końća informacja do wątku wydawniczego, ale w tym wypadku dostały one w polskim wydaniu nową okładkę, spójniejszą z tym co prezentuje dodatek, a ten zostanie wydany nakładem wydawnictwa Rebel.
Planowana data premiery: IV kwartał 2021 r.
Sugerowana cena detaliczna:
Fantastyczne Światy - 59,95 zł
Drogi Rebelu, może jeszcze nie jest za późno, żeby poprawić tę kartę? W języku polskim pisze się "z rzędu" a nie "pod rząd". Z góry dziękuję.
Spoiler:
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
Pliki już oddane, ale wydawnictwo zgłasza że na proofie z fabryki jest w porządku, więc zostało to poprawione. Co prawda uzusowo "pod rząd" jest akceptowalne, ale zawsze lepiej poprawić.
Dziękujemy za zgłoszenie

wydawnictwo Rebel
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
- Pan_K
- Has thanked: 214 times
- Been thanked: 185 times
Tylko, widzisz, jest różnica klasy - albo i kilkunastu klas - pomiędzy Lewisem, a Disneyem, który jest zwyczajnie kiczowaty.mmag pisze: ↑09 sie 2021, 22:57 Bo paradoksalnie do bajek czasem trzeba (ponownie) dorosnąć;) C.S. Lewis ładnie to ujął w swojej dedykacji, otwierającej Opowieści z Narnii:
"Moja Droga Lucy,
Napisałem tę opowieść dla ciebie, ale kiedy zaczynałem ją pisać, nie zdawałem sobie sprawy, że dziewczynki rosną szybciej niż książki. W rezultacie jesteś już za stara na te bajki, a kiedy tę książkę wydrukują i oprawią, będziesz jeszcze starsza. Pewnego dnia będziesz jednak dostatecznie stara, aby znowu do bajek wrócić. Możesz wtedy zdjąć tą książkę z jakiejś wysokiej półki, odkurzyć i powiedzieć mi, co o niej myślisz. Prawdopodobnie będę wtedy tak głuchy, że nie będę nic słyszał, i tak stary, że nie będę niczego rozumiał, ale na pewno będę wciąż twoim kochającym ojcem chrzestnym, C.S. Lewis"

(Tak, wiem, o gustach się nie dyskutuje itp. Jednak fakt, to fakt. Z nim się również nie dyskutuje ;P )
„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
- REBEL.pl
- Kontakt:
-------------------------------------
ZAPOWIEDZI:
Mascarade (edycja polska)

Mascarade to nowa edycja popularnej gry imprezowej, w której każdy skrywa prawdziwą twarz, a my musimy wydedukować, kto mówi prawdę, a kto blefuje. Celem gry jest zebranie żetonów monet o wartości 13 punktów. Aby je zgromadzić, będziemy korzystali ze zdolności kart postaci: niekoniecznie tych, które mamy przed sobą.
Szacowana data premiery: IV kwartał 2021 r.
Sugerowana cena detaliczna: 89,95 zł
ARTYKUŁY:

Bohaterowie z Descent: Legendy Mroku

Złoczyńcy z Descent: Legendy Mroku
ZAPOWIEDZI:
Mascarade (edycja polska)

Mascarade to nowa edycja popularnej gry imprezowej, w której każdy skrywa prawdziwą twarz, a my musimy wydedukować, kto mówi prawdę, a kto blefuje. Celem gry jest zebranie żetonów monet o wartości 13 punktów. Aby je zgromadzić, będziemy korzystali ze zdolności kart postaci: niekoniecznie tych, które mamy przed sobą.
Szacowana data premiery: IV kwartał 2021 r.
Sugerowana cena detaliczna: 89,95 zł
ARTYKUŁY:

Bohaterowie z Descent: Legendy Mroku

Złoczyńcy z Descent: Legendy Mroku
wydawnictwo Rebel
-
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 45 times
- REBEL.pl
- Kontakt:
Tak, druga partia produkcyjna jest jeszcze na morzu. Dopłyną za około miesiąc z lekkim hakiem.
wydawnictwo Rebel
- Irr3versible
- Has thanked: 728 times
- Been thanked: 707 times
Rebelu, przesunięcie Descenta na wrzesień to logistyka czy jakieś błędy i poprawki (w grze czy aplikacji) na szybko?
PS. Można prosić o listę sklepów partnerskich, powiązanych z Waszym nowym programem (aka znowu pytam o mini dodatek do Descenta)?
PS. Można prosić o listę sklepów partnerskich, powiązanych z Waszym nowym programem (aka znowu pytam o mini dodatek do Descenta)?
- REBEL.pl
- Kontakt:
Przesunięcie z powodu logistyki, nawet nie tyle w transporcie co w produkcji. Kilka nakładów europejskich "zeszło z maszyn" później, a że trafiły zarówno na problemy na wyjściu jak i opóźnienia w trasie to niestety nawet asekuracyjny termin musieliśmy przesunąć.Irr3versible pisze: ↑20 sie 2021, 15:20 Rebelu, przesunięcie Descenta na wrzesień to logistyka czy jakieś błędy i poprawki (w grze czy aplikacji) na szybko?
Lista sklepów powinna być dostępna w poniedziałek/wtorek (23-24 sierpnia).
wydawnictwo Rebel
Siema Rebelu.
Czy znacie już może przybliżiną datę wydania dodatku RES ARCANA: PERLAE IMPERII.
Pytam bo mam duże zamówienie i brakuje mi tylko tej pozycji, a w śród zamówionych mam dwa prezenty na wrzesień.
Jeżeli by się nie pojawiła do 17. 09 to dajcie znać.
Czy znacie już może przybliżiną datę wydania dodatku RES ARCANA: PERLAE IMPERII.
Pytam bo mam duże zamówienie i brakuje mi tylko tej pozycji, a w śród zamówionych mam dwa prezenty na wrzesień.
Jeżeli by się nie pojawiła do 17. 09 to dajcie znać.
-
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 56 times
Rebelu, może jakieś info w sprawie Tyrants of the Underdark? Coś się zmieniło albo doprecyzowało...? 

- piton
- Has thanked: 1224 times
- Been thanked: 640 times
- Kontakt:
Panie Rebelu, fajnie wygląda nowa wersja Galaxy Truckera, prawda? 
Macie może w planie latanie statkami po liftingu z rejestracją PL?

Macie może w planie latanie statkami po liftingu z rejestracją PL?

Witam,
Czy jest planowane wydanie D&D Essentials Kit w polskiej wersji językowej?
Czy jest planowane wydanie D&D Essentials Kit w polskiej wersji językowej?
Łukasz S.
-
- Has thanked: 1074 times
- Been thanked: 106 times
Ja na razie nie jest to w planach. Do tej pory Rebel nie wie, czy Wizards of the Coast przedłużą im licencję na dalsze wydawanie D&D 5e w Polsce po 2021 roku. Na razie jedyne co jest pewne, to wydanie w tym jeszcze roku podręcznika Xanathara. Oby tylko nie był to ostatni podręcznik z tej linii wydawniczej...
Hej, podbijam temat.REBEL.pl pisze: ↑08 lip 2021, 11:55 -------------------------------------
1. BędąTringa pisze: ↑05 lip 2021, 14:27 Cześć Rebel,
A ja mam do Was 3 pytanka:
1) Wiadomo już coś odnośnie dodatków do Odjechanych Jednorożców?
2) Macie w planach sprowadzić oficjalne dodatki do To Ja Go Tnę (koszulki + kostki, są na stronie oryginalnego wydawcy)? + Od razu pytanie o Expansion Pack: Warriors & Druids: będzie po PL?
3) Wydacie grę "Wrong Party"? (gra twórców Odjechanych Jednorożców i To Ja Go Tnę)Celujemy w IV kwartał.
2. Żadne decyzje w tej sprawie jeszcze nie zostały podjęte.
3. Trochę za szybko na deklaracje, gra jest jeszcze w preorderze. Jak dostaniemy na nią ofertę, może będziemy mogli powiedzieć coś więcej.
1. Wiadomo coś bliżej terminu dodatków do Odjechanych Jednorożców (i/lub dodruku podstawki)? Może chociaż miesiąc?
2. Podjęliście już jakieś decyzje? Widzę, że oryginalny wydawca wrzucił promkę 40% i nie wiem, czy zamawiać