Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Skoro gra ma mieć polską wersję, to chyba pora, żeby doczekała się własnego wątku.
Opis za fanpage LDG Polska na FB: SLEEPING GODS to kooperacyjna gra kampanijna, jakiej jeszcze nie widzieliście. Gracze wcielają się w załogę statku Mantikora, który eksploruje nieznane krainy w poszukiwaniu totemów uśpionych bogów. Wędrówkę utrudniać będą mityczne stwory i liczne przeciwności. Czy dacie radę odnaleźć drogę przez groźne morza i powrócić do domu?
Planszę gry stanowi ogromna mapa, złożona dla wygody w postać atlasu. Każda lokacja ma odpowiadający akapit w księdze, a gracze mogą odwiedzać je w dowolnej kolejności - poznajecie świat, jakbyście naprawdę byli zagubionymi marynarzami.
jediwolf pisze: ↑09 maja 2021, 00:59
Zaciekawiła mnie ta gra. Będę obserwować temat. BTW kto ma wydać wersję polską?
google w 3 sekundy
Już bez przesady z tymi sekundami...
Lucky Duck Games ma w drugiej połowie roku uruchomić wspieraczkę, na której zaoferuje podstawkę wraz z dodatkami i SG z KS.
jediwolf pisze: ↑09 maja 2021, 00:59
Zaciekawiła mnie ta gra. Będę obserwować temat. BTW kto ma wydać wersję polską?
google w 3 sekundy
Już bez przesady z tymi sekundami...
Lucky Duck Games ma w drugiej połowie roku uruchomić wspieraczkę, na której zaoferuje podstawkę wraz z dodatkami i SG z KS.
Wspieraczka wersji polskiej... a po wspieraczce jakiś retail też czy tylko na gamefoundzie to będzie w pl wersji?
Na Planszowkach w Spodku miałem okazję zobaczyć na własne oczęta angielskie wydanie, i muszę przyznać, że gra zrobiła bardzo pozytywne wrażenie. Aktualnie jest to gra na pierwszym miejscu listy zakupowej.
Również. Jak coś rozmawiałem z Kaczkami i mówili, że prawdopodobnie 350 zł będzie cena na wspieraczce. Jeszcze nie jest to pewne, bo trwają dalej negocjacje, ale wszystko na to wskazuje. Samemu się mocno zainteresowałem grą jak ją zobaczyłem Ksiązka podoba do tej z Tainted Grail .
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Hardkor pisze: ↑06 wrz 2021, 19:18
Również. Jak coś rozmawiałem z Kaczkami i mówili, że prawdopodobnie 350 zł będzie cena na wspieraczce. Jeszcze nie jest to pewne, bo trwają dalej negocjacje, ale wszystko na to wskazuje. Samemu się mocno zainteresowałem grą jak ją zobaczyłem Ksiązka podoba do tej z Tainted Grail .
350 za podstawkę czy z dodatkiem? Ks z dodatkiem był za 100$ czyli około 380 zł.
350 za podstawkę czy z dodatkiem? Ks z dodatkiem był za 100$ czyli około 380 zł.
Spytałem czy już wiedzą za ile będzie gra na wspieraczce to mi powiedzieli 350. Nie dopytywałem o dodatek, więc obstawiam, że bez niego, ale 100% pewnosci nie mam.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
No ceny jestem bardzo ciekaw, sam kupiłem całość, bez surowców, w angielskiej wersji językowej. Jednak jak cenowo wyjdzie dużo korzystniej wersja PL to może się przesiądę. Kupowałem z myślą o rozgrywce solo więc wersja językowa jest mi obojętna, jedynie aspekt cenowy
Spytałem czy już wiedzą za ile będzie gra na wspieraczce to mi powiedzieli 350. Nie dopytywałem o dodatek, więc obstawiam, że bez niego, ale 100% pewnosci nie mam.
na którymś wcześniejszym live planszowych newsów, koleś od Kaczek mówił, że dodatek będzie na wspieraczce za darmo dodawany do gry głównej, więc te 350 zł to będzie podstawka+dodatek.
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."