Tak będzie wyglądac instrukcja dodana do gry, a znając albi będzie drukowana w kolorze

gralismy we czworkebard.pl pisze:W ile osób graliście? Jeśli w dwie to przeczytaj moją wypowiedź kilka postów wyżej na temat tej gry. Dla mnie gra poniżej 3 osób nie ma w ogóle sensu.
Co do grafiki - 100% true
??? muszę przyznać że nic nie zrozumiałembard.pl pisze:...Thurn and Taxis. To jest dopiero gierka, ale pierwszy raz spotkałem się z gra. Gdzie trzeba było już po pierwszej rozgrywce poprawić zasady.
celna ocenazephyr pisze:
A co do Pandemica to jak każda gra nie każdemu podejdzie. Graficznie nie jest aż tak brzydki (z tym Exelem to w ogóle nie wiem o co chodzi), a mechanicznie kwestia podejścia. Gra jest mocno losowa i potrafi być naprawdę wredna, więc kiedy się wie co może grozić losowanie zaraz i epidemii nabiera rumieńców. Zabawę mogą też popsuć zbyt fajne albo nie fajne zestawy kart dla graczy, które uczynią rozgrywkę zbyt łatwą albo zbyt trudną. Mi się podoba minimalizm - zasad jest dość mało, a kombinowania jak zoptymalizować szanse na zwycięstwo już trochę jest. Dodatkowo gra jest na tyle prosta że może służyć jako gateway (tylko gracz bardziej doświadczony musi się pilnować, żeby nie zdominować rozgrywki).
No wlasnie tego mi brakowalo. Nie mowie ze gra ma skopana mechanike czy cos w ten desen. Niby wszystko jest OK, ale mnie nie przekonuje. Rzeczywiscie, to chyba gra nie dla mnie.bartek_mi pisze:gralem w weekend i nie pamietam innej gry kiedy odkrycie 1 karty bylo takie stresujace - skupienie na twarzach graczy, sprawdzanie ile kart/szescianow zostalo i... ulga jesli sie udalo.
zara2stra pisze:Jeśli ktoś przymierza się do zakupu dodatku a ma starszą edycję, powinien wysłać swoją kartę Operations Expert na adres Z-Man Games, a Zev odeśle na podany adres zamienniki podstawowych talii, które będą zgodne z dodatkiem
Super - zwłaszcza, że nasze karty są już mocno zużyte i nowe by się na nich wyraźnie odróżniały. Mam nadzieję, że oferta dotyczy także posiadaczy gry z innych półkul...zara2stra pisze:warto nadmienić, że posiadacze pierwszej edycji gry mają gładkie karty w przeciwieństwie do nowszych dodruków gdzie karty mają chropowate wykończenie. Jeśli ktoś przymierza się do zakupu dodatku a ma starszą edycję, powinien wysłać swoją kartę Operations Expert na adres Z-Man Games, a Zev odeśle na podany adres zamienniki podstawowych talii, które będą zgodne z dodatkiem
Szczegóły na stronie.