Sloth pisze: ↑27 paź 2021, 15:45
Yuri zrób
instrukcje po Polsku plus autorską kampanie solo a Archon Studio cię ozłoci

Ja wrócilem juz do pracy po bardzo długim L4 i czas wolny już nie ten, więc trochę mnie chamuje ten angielski, stąd dorzucilbym sztabę owegoż złota dla Ciebie

))))
Probe9 pisze: ↑27 paź 2021, 15:46
Niestety myślę, że Archonowi już to wisi - projekt jest porzucony.
Jak dla mnie Archon już swoją robotę wykonał i na ten moment nie potrzebuję ich zupełnie. Mam 24 potwory, łódź podwodną, decki mutacji/budynków/przedmiotów/zagrożeń, zwykłe, "podwodne" i "po zmroku", tryb ulepszania/mutacji Alienów i na dokładkę GeoScape

... Serio nie potrzeba tu nic więcej*, by upichcić z tego smakowitą kampanie. No dobra, pasowałby ktoś, kto później wrzuciłby to w spójną z oryginałem szatę graficzną, ale to wierzę, że by się znalazł
Mam parę pomysłów w głowie, systematycznie przelewam je na papi... na ekran w sumie

, by nic nie zapomnieć, wiec może cos z tego wyjdzie ? Zobaczymy. Grunt to nie przekombinować i nie "zmulić" gry zbytnią ilością zasad. Tutaj główny nacisk bym położył na zaprojektowanie ciekawych misji z rozgałęzieniami, które spójnie łączyłyby się w kampanię. Pisząc rozgałęzienie mam na myśli misje, nazwijmy je "dwustopniowe". Chodzi mi o podział ich na dwa etapy w zależności od naszej decyzji, lub wyniku pierwszego etapu.
Probe9 pisze: ↑27 paź 2021, 16:22
To, że można kupić tę grę teraz po kosztach najlepiej chyba pokazuje, że coś poszło nie tak

Jakiś czas temu pisałem do nich z pytaniem czy będą mieli coś u siebie do sprzedaży po dostarczeniu KS - dostałem odpowiedź, że nie bo projekt jest zamknięty...
Też mi tak odpisali

Co do ceny to na ten moment z Ebayu jest 2 x Epic po 500$ i 499$ i 1 x za 349$, więc nie jest tak najgorzej z ceną. Podstawowe Pledge widziałem po 100/150€ mniej/więcej. Same figurki są sądze więcej warte. Węgier od którego kupiłem swój egzemplarz sprzedał mi swój Epic Pledge, bo chciał tylko kilka figurek do fanowskiej, swojej kampanii/nacji w "Nemesis". Więc nawet od tej strony mozna paradoksalnie dostrzec potencjał. A samo porównanie tej makabry figurkowej z "Nemesisa" (szczególnie bohaterowie) do "CX", zdecydowanie wypada na korzyść tej drugiej. Lata świetlne je dzielą... Figs Pentagona ma nawet dym przy dymiącym cygarze. Porównanie go do figurki doktora na wózku z "Nemesisa" to jak znęcanie się nad słabszym po prostu.
*no dobra, widze tutaj miejsce na pare kafelków unikatowych