1. Tak, można więcej ogrodów na jednej Polanie.Jareks1985 pisze: ↑30 wrz 2021, 08:03 Mam pytanie o zasady, bo instrukcje nie można ukrywać są dziurawe i część niemal istotnych zasad znajdziemy częściowo w księdze praw jak i instrukcji. Chciałbym dopytać o zasady, bo te nie zawsze są jasne, szczególnie jeśli gramy dosć abstrakcyjnymi frakcjami.
1. Jaszczurki - czy można wybudować kilka ogrodów na jednym.polu?
2. Czy w ramach spisku na polu wygnańców, jaszczurki mogą podmieniać ogród na polanie na której nie jest obecna?
3. Czy w ramach spisku na polu wygnańców, jaszczurka moze podmienić wrogiego żołnierza mimo, że nie jest obecna na polanie?
4. Czy koty mogą wykonać nadprodukcje na tej samej polanie kilkukrotnie za kazdym razem zagrywajac kartę z ręki?
5. Czy ptaki nie muszą wykonywać akcji z dekretu jeśli nie maja przypisanej karty? Np budowanie
6. Czy ptaki za wszelką cene muszą wykonywać zdolności przywódców, chodzi o dodatkowy werbunek?
7. Czy jaszczurki w ramach posiadania dwóch ogrodów na jednej polanie mogą wykuć kartę z dwoma budynkami w kolorze polany?
2. Tak, obecność ogrodów nie wpływa na to, która polana jest polaną wygnańców. Mówią o tym karty, które odrzuciłeś na początku rundy ze stosu
3. Tak, do przeprowadzenia Nawrócenia nie jest wymagana obecność na danej polanie twoich wojowników.
4. Tak, zagrywasz tyle razy tę akcję ile masz kart
5. Tak, Ptaki wykonują wyłącznie akcje, do których mają przypisane karty
6. Tak, jest to efekt stały, który uruchamia się za każdym razem przy wykonywaniu danej akcji
7. Tak, każdy ogród jest liczony osobno przy przekuwaniu. Przy czym nie można tego samego ogrodu wykorzystać 2 razy.
Co do instrukcji. Jest napisana bardzo dobrze i nie zostawia wątpliwości.
Księga Praw:
P1. Chcę coś zrobić, a zasady nie mówią, że mi nie wolno. Czy mogę to zrobić?
O1. Jeżeli stosujesz się do opisanej akcji, możesz założyć, że tak!