2. Patrz punkt 1.

To ja chętnie się dowiem, czego uczy TA gra i dlaczego ma ją wybrać, zamiast sobie kupić porządną książkę o giełdzie, instrumentach finansowych, czy mikroekonomii? Czy po zagraniu zrozumiem jak działa giełda, co to są akcje, kontrakty terminowe, koszt pieniądza itd. itp.? Czy dowiem się czegoś więcej niż magiczne "kupuj tanio, sprzedaj drogo" i "Fortuna może się do ciebie uśmiechnąć"?hubson1985 pisze: bo gra ma uczuć technik a nie dawać 100% rady średnio milionerzy bankrutują kilka razy zanim osiągną swój sukces i tego uczy gra wiedzy o inwestowaniu a nie robieniu pieniędzy:)
Swoją drogą, intrygująca konstrukcja:Don Simon pisze:Nie rozumiem, dlaczego niektorzy sa tacy niemili.
hubson1985 pisze:Pierwszy stronka dla tych co nie umieją czytać i wejście 2 minutowe potrafi ocenić na NIE (...)
Jak chciałem wejść na giełdę, to zanabyłem Pędzące Żółwiki, ale nie zakumałem, o co chodzi z tym systemem żółwia.cezner pisze:hubson1985, widać że na giełdzie dopiero zaczynasz.
Każdemu kto wchodzi na giełdę, wydaje się że zarobi krocie. Że jest wyjątkowy, cały świat jest jego
Żeby wieźć się na plecach innych, a może o to żeby się zabunkrować?macike pisze:nie zakumałem, o co chodzi z tym systemem żółwia.
Podobno prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym, jak zaczyna, ale po tym, jak długo nie potrafi skończyć.hubson1985 pisze:KOŃCZĘ BO JUŻ [...]
a może po prostu czytają Twoje posty i zrozumienie w nich znaleźć im trudno bo nie jest prosta ścieżka jasności, a kto pod kim dołki kopie ten ma łopatę swoją drogą mędrcem był ten kto wymyślił kropki przecinki wielkie litery i pożyteczną sztukę formułowania wypowiedzi wynalazł dzięki czemu są metody wyrażania swoich myśli w sposób jasny precyzyjny i nie trzeba się domyślać co autor miał na myśli jak to pisał i skoro uważa się za istotę inteligentną to chyba kilka uporządkowanych zdań mógłby porządnie napisać...hubson1985 pisze: KOŃCZĘ BO JUŻ MNIE ZACZYNAJĄ DENERWOWAĆ OPINIE LUDZI KTÓRZY SĄ NA TYLE LENIWI ŻE NIE CZYTAJĄ WSZYSTKIEGO ZE ZROZUMIENIEM I PISZĄ CZEPIAJĄC SIĘ WĄTKU JAKIEGOŚ.
Przepiękna aliteracja, gratuluję! właściwie doskonale definiuje większość moich życiowych potrzeb (może jeszcze Planszówki). Na razie zrozumiałem tyle, że życie to jest taka gra planszowa, w której za wypicie butelki wina jest minus 3 punkty zwycięstwa, za czytanie książek innych autorów niż K. pewnie minus 6, a za zajmowaniem się finansami +15.Odi pisze: Pracownicy i inni przegrani życiowo frajerzy, pożenią się, porobią dzieci, pokupują atrakcyjne pasywa
Hubson1985 pisze: SZKODA ŻE MÓJ CZAS TYLKO NA MARNE POSZEDŁ
Pewnie tyle, żeby starczyło na zakup kadeta, który wtedy będzie zapewne drogim i unikatowym zabytkiem.knidyjczyk pisze:Hubson, a ile chcesz mieć na końcu?
Ten swiat, w ktorym 500 zl miesiecznie pozwala nie umrzec z glodu mnie przekonuje - gdzie go znajde? Chyba, ze... ooops, zapomnialem... mieszkasz u rodzicow, pranie robi Ci mama, jedzonko podstawione pod brode, kanapki do szkoly, a Opla dostales na urodzinyhubson1985 pisze:POZOSTAWIAM WAS W WASZYM ŚWIECIE KTÓRY CHYBA WAM ODPOWIADA JA WOLE MÓJ GDZIE NAWET JAK STRACĘ PRACE TO MAM MOJE 500zł MIESIĘCZNIE NIE ROBIĄC NIC I PEWNOŚĆ ŻE Z GŁODU NIE UMRĘ PRZEZ TEN CZAS:)
O ile przyjemniejsze by było życie, gdyby każden jeden troll naprawdę robił to co wcześniej napisał...hubson1985 pisze: DEFINITYWNIE ZAMYKAM TEMAT BO SZKODA MOJEGO CZASU BO WŁAŚNIE TAK REAGUJĄ LUDZIE KTÓRYM CZŁOWIEK CHCE JEDYNIE POMÓC MAJĄ DURNĄ ODPOWIEDŹ NA KAŻDY TEMAT NIE POPARTĄ ŻADNYMI FAKTAMI SA TO JEDYNIE PRYWATNE OPINIE I ODCZUCIA
Miło było sobie to cudeńko odświeżyć
hubson1985 pisze:"(...) dla waszej wiedzy ja mam już aktywa w postaci 500zł miesięcznie."
"(...) 400zł to mój zysk (...)"
"(...) TO MAM MOJE 500zł MIESIĘCZNIE NIE ROBIĄC NIC (...)"
"I JESZCZE RAZ PODKREŚLAM WOLE SIĘ UCZYĆ I MIEĆ PENSJA+500zł AKTYWÓW/MC."