Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sylwek potoczył nam się trochę inaczej niż zakładałem. Sądziłem, że jak mamy do dyspozycji niemal nieograniczony czas (powiedzmy 8-10 godzin), to zagramy w jakąś "kobyłę" w stylu Too Many Bones. Nic bardziej mylnego. Na stół wpadły krótsze gry, nie wymagające przesadnego myślenia. Zaczęliśmy jeszcze w starym roku, jednak pierwszą grą, którą zastał na stole rok 2022 była
Technicznie rzecz biorąc, Bolidy. Ostatnią rozgrywkę przed północą skończyłem z -1 punktem, ale już po północy zaliczyłem efektowny comeback i mimo drugiego miejsca w wyścigu, dzięki dobremu obstawianiu i taniemu bolidowi, ostatecznie wygrałem. W swoich statystykach jednak liczę tę rozgrywkę jeszcze jako sylwestrową.
Dziś na stole czeka już Food Chain Magnate, który ma oficjalnie otworzyć ten rok.
Jedna z moich ulubionych gier czyli niezawodna i upiększona kafelkami 3D z Big Boxa Terraformacja Marsa (Eh gdyby jeszcze zrobili odświeżoną edycję z ilustracjami na kartach w stylu Ares Expedition to już w ogołe byłoby ładnie )
Paweł "Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
Zombicide 2 edycja. Pora była przetestować dodatek Daily Spawn Set jako odpowiedź czy da się coś z tej edycji jeszcze wycisnąć czy jednak nie sprzedać wszystkiego z tej edycji i skupić się na Undead or Alive.
Padło wczoraj na Unlock Legendary Adventures (po francusku z tłumaczem googla) a potem z "normalnych" gier Curious Cargo - nie zrobiło dobrego pierwszego wrażenia.
Niepożądani goście - trzyosobowa rozgrywka rozpoczęta jakoś piętnaście minut przed końcem roku i kontynuowana w trakcie i po telefonicznych sylwestrowych życzeniach, z lekkim wspomaganiem w postaci szampana. Że względu na warunki powinno być słabo i chaotycznie, ale wyszła bardzo fajna i dosyć składna partia.
Odkopałem 7th Continent (który jest u mnie w wątku sprzedażowym, lecz chyba się to zmieni). Na nowo odkrywam ta grę, kiedyś zagrałem 2 razy w 2 osoby i jakoś...tak nie było to, wczoraj gra solo i jest to tak fajna gra do solo że wszystkim polecam.
Cloudspire, 1 scenariusz Grovetenders wygrany za 1 razem na 3 renown. Bardzo fajna frakcja, od razu mi podpasowała stylem gry. Tam gdzie z Naorą się męczyłem (pomimo tego, że jest to też super frakcja i chyba jedna z silniejszych), to te leśne stworki bardziej mi leżą stylem gry. Zobaczymy w kolejnych scenariuszach.
U nas Sylwester jak za starych dobrych lat, pograli jak należy! Pyknęliśmy Horror w Psiarkham, poznaliśmy Picture Perfect, przed północą wcisnęliśmy jakiś quiz filmowy, żeby nie musieć przerywać gry o północy i tuż po niej jako pierwsza gra w tym roku na stół wleciała Zaginiona Wyspa Arnak. Całość zakończyliśmy Potworami w Tokyo.
Spór o bór, moja luba zakochała się w grafikach i szybkości rozgrywki, dlatego to była pierwsza gra jaka wskoczyła w 2022. Następnie Królestwo w budowie i Everdell
Top10:
1. A Song of Ice & Fire 2. Wojna o pierścień 3. Dominant Species 4. Brass: Birmingham 5. A Game of Thrones 2ed 6.Pax Renaissance 2ed 7. Tyrants of the Underdark 8. Zombicide:2nd 9. Empires: Age of Discovery
Honorowa: Lotr LCG
Marvel United z synalem... oczywiście coś tam źle doczytałem w zasadach , więc zbyt łatwo pokonaliśmy Redfacea. Na poważniejsze rozgrywki jeszcze przyjdzie czas.