A czy gry tak generalnie to nie zabawki dla dzieci?
To że wyglądają na bardziej dorosłe, nie przysparza nam chyba splendoru?
Wiem, że wsadzam kij w mrowisko, ale taka jest prawda. Gry to zabawki.
A czy gry tak generalnie to nie zabawki dla dzieci?
Na OLX maja osobna kategorię
A myślisz, że po co kupuję synowi samochody zdalnie sterowane, a nie kupuję np. domina?
Niektórym podoba się ładna TM, a niektórym nie podoba brzydka TM. Na tym to polega.
Wszystkie karty z negatywną interakcja powinny mieć niebieską ramkę na dole w której jest opcja bez interakcji. Ustalacie przez grą czy gracie z negatywną czy bez. Niby są one pod solo, ale w multi też dają radę.PytonZCatanu pisze: ↑11 lut 2022, 09:17 - mało w grze bezpośredniej interakcji między graczami. Trochę integracji negatywnej jest na kartach, ale zastanawiam się czy jest potrzebna. Te duszenia itp jeszcze spoko, ale szczególnie mnie ubodła karta pozwalająca skorzystać z karty akcji przeciwnika że wszystkimi konsekwencjami (utrata żetonu, przesunięcie na 1) - tutaj zgrzyt, bo to mocno psuje plany graczowi
Wtedy po co by było ograniczenie rozmiaru kart na ręku? Plus np. w ramach akcji Cards można się pozbyć niechcianych kart.PytonZCatanu pisze: ↑11 lut 2022, 09:17 - brakuje mi tutaj jakiegoś traszowania kart za pieniądza. Niektóre karty mają taką funkcję, ale generalnie nie ma takiej opcji. A ja np. 2 razy miałem karty, których nie mogłem zagrać (jedna to karta dla graczy poniżej 25 pkt, a ja miałem więcej, a druga to karta zwierzęcia tylko do Petting Zoo, a ja miałem je pełne (nie można mieć 2)). Tutaj widziałbym jakiś wyjątek.
Mały update na 28 lutego, nie skończył się jeszcze miesiąc, a tu mamy już 95 miejsce i najpewniej wieczorem znowu będzie poprawka .PytonZCatanu pisze: ↑08 lut 2022, 16:16Obserwuje niemal na żywo.IrasArgor pisze: ↑08 lut 2022, 16:07 My tu gadu gadu a tu Ark Nova chwilę temu była w trzeciej setce na BGG by za moment zaczać szturmować okolice 150 pozycji. Dobry przykład dla tematu, że nowe gry rzadko (lub bardzo powoli) lądują w pierwszej setce, myślę, że w tym przypadku to kwestia tygodni niż miesięcy. Niesamowice się tej hype train rozkręcił. Kiedy ja w zoo ostatnim razem byłem ...
Wczoraj była 10 miejsc za Praga Caput Regni, dziś rano 2 miejsca za, a teraz jest już przed!
24 godziny!
Śledzę Bgg na bieżąco i nie widziałem takiego rasza od dawna, tylko Szczęki Lwa mogę do tego porównać.
W mojej opinii ta gra wejdzie do setki na wiosnę, a w drugiej połowie roku, kiedy będą lokalne wydania (w tym PL) to ja to widzę nawet Top50.
Żałuję, że nie kupiłem na jesieni jak była dostępna w Planszostrefie....
Grę zapowiedział już PortalGames. Przynajmniej taka informacja widnieje na ich stronie zapowiedzi jako "w produkcji".
Dorosły człowiek to się zaczyna koło 30tki
To zależy od płci
To zależy od płci