[Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscówa:)
- Van
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 17 times
Re: [Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscówa:)
Czyli z automatu otwarcie później będzie? Albo może rpgowcy już tam będą siedzieć? Wiadomo coś?
Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
-
Będę chwilę przed 17.00 Dajcie znać czy zabierać ze sobą Twilight Imperium!
- kruker
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 56 times
Zagralibysmy w koncu w Bootlegersow, o ile znajedzie sie chetny na wytlumaczenie. Jak nie, to trudno...
Specjalnie dla Aby wezme Agricole
i pare innych tytulow
Specjalnie dla Aby wezme Agricole

OK jak otwarcie będzie dopiero ok 17 i jeszcze przynoszą Agricolę to mnie w ten czwartek nie ma
.
A tak serio to mam jeszcze tyle jeżdżenia przed remontem, który zaczyna się w poniedziałek że na 99% nie dam rady więc chętnie przełożyłbym TI.

A tak serio to mam jeszcze tyle jeżdżenia przed remontem, który zaczyna się w poniedziałek że na 99% nie dam rady więc chętnie przełożyłbym TI.
Na Bootlegersów się piszę
Van na pewno wytłumaczy no i oczywiście też zagra 
Przemek jak możesz to weź Dominion, nie wiem czemu ale cały czas mam ochotę na tą grę
Czyli otwarcie o 17, tak ? No chyba (jak Van zauważył), że będą wcześniej RPGowcy, jak ktoś coś nich wie to niech napisze

Przemek jak możesz to weź Dominion, nie wiem czemu ale cały czas mam ochotę na tą grę

Czyli otwarcie o 17, tak ? No chyba (jak Van zauważył), że będą wcześniej RPGowcy, jak ktoś coś nich wie to niech napisze

- Van
No tego akurat nie byłbym taki pewienBiled pisze:Van [...] oczywiście też zagra![]()

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
- Zet
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 199 times
A ja nabrałem ochoty na poważniejsze zadania w Space Alercie. Miałby ktoś ochotę przekonać się, że ta gra ma trudniejsze warianty;)?
A jeśli ktoś ma jeszcze na coś ochotę z mojej kolekcji, to pisać! W czwartek i tak mogę być ok 17.
A jeśli ktoś ma jeszcze na coś ochotę z mojej kolekcji, to pisać! W czwartek i tak mogę być ok 17.
w Space Alerta jeszcze nie miałem przyjemności zagrać, ale chętnie bym usiadł do tego tytułu, jeśli Zet wytłumaczysz 

- Van
Snow tails!Zet pisze:A ja nabrałem ochoty na poważniejsze zadania w Space Alercie. Miałby ktoś ochotę przekonać się, że ta gra ma trudniejsze warianty;)?
Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
- Zet
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 199 times
Nie ma najmniejszego problemu, będzie i tłumaczenie Space Alerta i Snow Tails 
Biled: A przyniósłbyś Once Upon a Time z Dark Tales
? Zawsze chciałem tego spróbować.

Biled: A przyniósłbyś Once Upon a Time z Dark Tales

Na TI się piszę, ale w sobotę bo w czwartek nie przyjdę... Jacyś chętni się znajdą? 

"Uwielbiam kiedy jazdy zwał
Po chamskich karkach leci w cwał
Spod kopyt pryska taki syn
Dalej ich prać i lać i w dym!"
http://tubylem.blog.onet.pl/ - moje podróże małe i duże :)
Po chamskich karkach leci w cwał
Spod kopyt pryska taki syn
Dalej ich prać i lać i w dym!"
http://tubylem.blog.onet.pl/ - moje podróże małe i duże :)
Przyniosę bardzo chętnie "Once Upon a Time" 

Ja tez odpadam i niestety szykuje się ze na najbliższe 2-3 tygodnie wogóle sie niepojawie. Niestety zdarza się coś w życiu studenta coś co zwie sie sesją i bynajmniej nie jest to sesja RPG więc z dnia na dzień zakówam ale jak dobrze pójdzie to będe miał wczesne wakacje i możemy wtedy grać w coś dłuższego 

Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 19:52 przez Gregorius, łącznie zmieniany 1 raz.
- Van
Tym razem poczekam aż Biled coś napisze (bo zdaje się, że tworzy właśnie) a ja sobie dodam swoje trzy grosze
ps. coś się ślamazarzyliście i nie zdążyłem pomachać

ps. coś się ślamazarzyliście i nie zdążyłem pomachać

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
a więc tak, po kolei 
Space Alert: grałem pierwszy raz i muszę powiedzieć, że gra bardzo mi się spodobała, udało nam się ukończyć misję, ale nasz statek po starciu z "Lewiatanem" i innymi statkami obcych wyglądał jak ser szwajcarski
Misja którą rozgrywaliśmy była dosyć trudna, jednak tak jak napisałem, udało się przetrwać. Na pewno lepiej by nam poszło, gdybyśmy się lepiej zgadali
Następnie odpaliliśmy w 8 osób "Once Upon a Time" - strasznie lubię tę grę, szczególnie jak gra tak duża ilość osób. Gra jest prosta ale bardzo przyjemna
Trzeba mieć wielką wyobraźnię, aby ułożyć naprawdę dobrą "bajeczkę" 
I na koniec "Bootleggers"
Rozgrywkę udało mi się wygrać, dzięki temu, że pod koniec gry byłem "killerem" do wynajęcia, na czym zarobiłem około 20 tysięcy
No i oczywiście miałem szczęście, że Zet miał złe rzuty kośćmi.
Z każdą kolejną rozgrywką, gra bardziej mi się podoba, bo naprawdę można grać różnymi taktykami
Jednak minusem tej gry jest spora losowość, ale i tak gra ma swój klimat 
Chętnie znów zagram.... i może znowu uda mi się zarobić te 117 tysięcy tak jak dzisiaj

Space Alert: grałem pierwszy raz i muszę powiedzieć, że gra bardzo mi się spodobała, udało nam się ukończyć misję, ale nasz statek po starciu z "Lewiatanem" i innymi statkami obcych wyglądał jak ser szwajcarski

Misja którą rozgrywaliśmy była dosyć trudna, jednak tak jak napisałem, udało się przetrwać. Na pewno lepiej by nam poszło, gdybyśmy się lepiej zgadali

Następnie odpaliliśmy w 8 osób "Once Upon a Time" - strasznie lubię tę grę, szczególnie jak gra tak duża ilość osób. Gra jest prosta ale bardzo przyjemna

I na koniec "Bootleggers"

Z każdą kolejną rozgrywką, gra bardziej mi się podoba, bo naprawdę można grać różnymi taktykami

Chętnie znów zagram.... i może znowu uda mi się zarobić te 117 tysięcy tak jak dzisiaj

- Van
E to jednak coś tam muszę dopisać więcej.
Grałem na początku w snow talis. Znowu utrzymywałem się długi czas na drugim miejscu ale przez pech Przemka udało mi się na wyjść na pierwszą pozycję i kolejne złoto w wyścigach psich zaprzęgów wylądowało u mnie
Teraz sobie przypomniałem, że graliśmy totalnie źle! Nie używaliśmy tego żetonu psiej łapy
jak to się pisze nvm at all
Once upon a time fajne, chociaż uważam, że w tych pierwszych rozgrywkach za bardzo wszyscy przywiązywali uwagę do kart na ręce i mało zmyślali i upiększali historię. Przykład: karty mały, rolnik, chciwy rzucone w stylu: pewnego razu mały, chciwy rolnik coś tam, coś tam.. moim zdaniem nie o to chodzi. I z tymi zakończeniami średniawka. Trzeba wprawy jednak mimo wszystko, żeby było ładnie i pięknie.
Potem w końcu udało mi się bootleggersów odpalić. Porażka totalna z mojej strony. Miałem na drugim podliczeniu 80k, na końcu dziesiątej rundy spadłem do 65k
. Jedno wiem na pewno: nie ma co się wysuwać na prowadzenie bo pozabijają, pokradną ciężarówki, powyłudzają i tyle zostanie. Mimo wszystko grało się bardzo przyjemnie
dużego bad lucka nie miałem, nie wiem tylko czemu Lila tak się na mnie akurat uwzięła. Ale ona tak zawsze co z nią gram więc można przywyknąć 
Grałem na początku w snow talis. Znowu utrzymywałem się długi czas na drugim miejscu ale przez pech Przemka udało mi się na wyjść na pierwszą pozycję i kolejne złoto w wyścigach psich zaprzęgów wylądowało u mnie

Teraz sobie przypomniałem, że graliśmy totalnie źle! Nie używaliśmy tego żetonu psiej łapy

jak to się pisze nvm at all
Once upon a time fajne, chociaż uważam, że w tych pierwszych rozgrywkach za bardzo wszyscy przywiązywali uwagę do kart na ręce i mało zmyślali i upiększali historię. Przykład: karty mały, rolnik, chciwy rzucone w stylu: pewnego razu mały, chciwy rolnik coś tam, coś tam.. moim zdaniem nie o to chodzi. I z tymi zakończeniami średniawka. Trzeba wprawy jednak mimo wszystko, żeby było ładnie i pięknie.
Potem w końcu udało mi się bootleggersów odpalić. Porażka totalna z mojej strony. Miałem na drugim podliczeniu 80k, na końcu dziesiątej rundy spadłem do 65k

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
Zgodzę się, że trzeba wprawy oraz wyobraźni, żeby opowiadać tak płynieVan_Hoover pisze:

- Van
Dobrej zabawy przy tytule owym i kupy śmiechu odmówić jej nie mogę. Jedynie ów początkowy brak wprawy dziegciem w beczce miodu był
.

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
Ja tam mówiłem czego brakuje do dobrej opowieści 

Łukasz S.
- Van

(proszę zauważyć delikatną metaforę owej okrągłej gęby, będącej bardzo wesołą i co ważne- zieloną gębą)
Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
Zielone i wesołe gęby są dobre
to trzeba się tylko umówić na kiedy

to trzeba się tylko umówić na kiedy

- Van
Pfff tam alkohol 

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
A teraz dobra wiadomośc z powodu przeniesienia egazminu na inny termin mam piątek wolny więc moge w czwartek wpaść