4x z nastawieniem na interakcję.
- Fruczak Gołąbek
- Has thanked: 72 times
- Been thanked: 39 times
4x z nastawieniem na interakcję.
Hej.
W kolekcji brak gry 4x. Kupiłbym Twilight Imperium ale wiem że nie znajdę chętnych na tak długą grę.
Założenia:
- interakcja musi być, żeby nie było tak że każdy sobie siądzie i będzie coś tam robił sobie, nie musi być tak że non-stop walka, ale jakieś podkładanie świń itp.
- grana będzie głównie we 3-4 osoby, rzadko we 2.
- jeśli gra wymaga dokupienia dodatku żeby spełniała założenia to może być z dodatkiem
- czas gry jakiś realny do wysiedzenia, jak gra wciągnie to wieczorkiem myślę że okolice 3h
Zamówiłem już Brazil bo cena fajna była ( nie sprawdzałem czy spełnia moje założenia, nie oceniajcie ) ale jest zgoda na jeszcze 1 grę więc doradzicie coś
W kolekcji brak gry 4x. Kupiłbym Twilight Imperium ale wiem że nie znajdę chętnych na tak długą grę.
Założenia:
- interakcja musi być, żeby nie było tak że każdy sobie siądzie i będzie coś tam robił sobie, nie musi być tak że non-stop walka, ale jakieś podkładanie świń itp.
- jeśli gra wymaga dokupienia dodatku żeby spełniała założenia to może być z dodatkiem
- czas gry jakiś realny do wysiedzenia, jak gra wciągnie to wieczorkiem myślę że okolice 3h
Zamówiłem już Brazil bo cena fajna była ( nie sprawdzałem czy spełnia moje założenia, nie oceniajcie ) ale jest zgoda na jeszcze 1 grę więc doradzicie coś
- Fruczak Gołąbek
-
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 16 times
Re: 4x z nastawieniem na interakcję.
Masz 2 Cywilizacje, starsza ma 2 dodatki nowsza ma 1, Clash of Cultures. A i Eclipse tez w sumie skoro Twilight byl OK:-)
- tencogoniema
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 14 times
Hero of LAS było super do póki nie odkryliśmy że system walki z kartami jest zepsuty!
- grzeslaw90
- Has thanked: 179 times
- Been thanked: 437 times
- Kontakt:
Polecam Clash of Cultures. Działa tak samo dobrze na każdą deklarowaną ilość graczy. 3h w pełni osiągalne. Spora satysfakcja przez całą rozgrywkę, gdzie taki Twilight Imperium potrafi złamać serce już na samym początku 6h rozgrywki.Fruczak Gołąbek pisze: ↑01 mar 2022, 19:02 Hej.
Założenia:
- donmakaron
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 646 times
Imperium: The Contention to sprytne karciane 4X do zagrania w 1-2 godziny, które fajnie pcha do interakcji. Trudno dostać, ale warto się zainteresować.
- Hardkor
- Has thanked: 1451 times
- Been thanked: 975 times
- Kontakt:
Co jest zepsute?tencogoniema pisze: ↑06 kwie 2022, 23:04 Hero of LAS było super do póki nie odkryliśmy że system walki z kartami jest zepsuty!
Również polecam!
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
To z kolei ja polecam. Wczoraj graliśmy dwa razy pod rząd w 6 osób i było świetnie. Każda gra po około 1.5h. I wszyscy chcą zagrać ponowniedonmakaron pisze: ↑07 kwie 2022, 10:26 Imperium: The Contention to sprytne karciane 4X do zagrania w 1-2 godziny, które fajnie pcha do interakcji. Trudno dostać, ale warto się zainteresować.
- donmakaron
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 646 times
Jak wam się znudzi, to odkupię
- Fruczak Gołąbek
O nie nie Ja odkupię . Żartuje, jak coś to jestem 2 w kolejce.donmakaron pisze: ↑07 kwie 2022, 16:59Jak wam się znudzi, to odkupię
Na razie się nie zanosi, ale będę o Was pamiętał
Gdzieś czytałem że wydawca planował zbiórkę na dodatek w tym roku.
Gdzieś czytałem że wydawca planował zbiórkę na dodatek w tym roku.
- tencogoniema
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 14 times
Kod: Zaznacz cały
co jest zepsute?
Dalej ja bardzo miło wspominam ale nie trafi na stół. Mogę kumpla zapytać czy nie pogoni albo wymieni za coś innego
-
- Has thanked: 159 times
- Been thanked: 241 times
U mnie Clash of Cultures świetnie się sprawdziło jako namiastka Twilighta (w którego nie miałem okazji nigdy zagrać ).
Można tam handlować, zawierać sojusze, wbijać noże w plecy, robić niespodziewane rajdy przeciwnikowi itd.
Można tam handlować, zawierać sojusze, wbijać noże w plecy, robić niespodziewane rajdy przeciwnikowi itd.
- SwistakCZC
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 31 times
- grzeslaw90
- Has thanked: 179 times
- Been thanked: 437 times
- Kontakt:
- SwistakCZC
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 31 times
Xd grubo
Wczoraj grałem w Heroes of Land air and sea. Gra mega promocje walkę, choćby przez pkt zwycięstwa za rozpoczęcie walki, rzucone czary i karty taktyki. Prowadzi to do tego, że często są zmiany na mapie i gra jest dynamiczna.
Oczywiście można pójść w obronę i eko. Wszystko zależy jaką mamy rasę i plan na grę.Gralo się miło i przyjemnie. Gra po angielsku, ale jak ja sobie poradziłem, to chyba każdy sobie poradzi.
Oczywiście można pójść w obronę i eko. Wszystko zależy jaką mamy rasę i plan na grę.Gralo się miło i przyjemnie. Gra po angielsku, ale jak ja sobie poradziłem, to chyba każdy sobie poradzi.