(uprzedzając pytanie - śnieg robię mieszając klej konstrukcyjny Pattex z białą farbą i sodą oczyszczoną)

Dodatkowo, przy okazji pozbywania się swojej armii Eldarów, zrobiłem zdjęcia wszystkim modelom w tejże armii

Na kole jest wzór.
Dzięki za podpowiedź.. no właśnie trochę mnie boli, że wygląda jak "ziemniak" co masz na myśli pisząc "odseparować kolor skóry" ? Trochę się boję brązowego washa bo jeszcze bardziej przyciemni figurkęBOLLO pisze: ↑14 kwie 2022, 06:55 Przedewszystkim odseparowac kolory skóry. Te aktualne wygladaja jak ziemniak. Zmniejszylbym pole bialego drybrusha bo chyba takowy robiles? Jelezli masz u siebie brazowy wash to fajnie by w te faldy skory powchodzil. Moze masz brazowa farbke typu contrast? Wystajace zebra pomalowal czyms w stylu ushabi bone od GW. Czerwone flaki po zalakierowniu figurki pomalowac obowiazkogo blood for the blood od GW. Paznokcie na nogach aby sie odroznialy od calosci.
Reszta jest w miare spojna.
Odseparować w tej sytuacji oznacza nic innego jak zrobić tak by kolor skóry poszczególnych części ciała był wyraźnie inny w stosunku do reszty. Przysłowiowy "ziemniak" jest taki sam wszędzie. I ta figurka właśnie dlatego tak wygląda jak ziemniak. Zobacz ten kolo ma fałdy z tłuszczem ale ma też mięśnie na ramionach i bicepsach. Warto zatem całość pomalowac na jednolity kolor a później każdą część ciała dopieszczać. "odseparowywać od reszty". Zamiast suchego pędzla, zalałbym ją jednak washem i później rozjaśniał elementy które wystają jak barki /biceps/klatka piersiowa/głowa/kolana itd. W zagłebieniach niech bedzie ciemniej bo na dole nie pada światło przecież.Kurzynsky pisze: ↑14 kwie 2022, 07:53Dzięki za podpowiedź.. no właśnie trochę mnie boli, że wygląda jak "ziemniak" co masz na myśli pisząc "odseparować kolor skóry" ? Trochę się boję brązowego washa bo jeszcze bardziej przyciemni figurkęBOLLO pisze: ↑14 kwie 2022, 06:55 Przedewszystkim odseparowac kolory skóry. Te aktualne wygladaja jak ziemniak. Zmniejszylbym pole bialego drybrusha bo chyba takowy robiles? Jelezli masz u siebie brazowy wash to fajnie by w te faldy skory powchodzil. Moze masz brazowa farbke typu contrast? Wystajace zebra pomalowal czyms w stylu ushabi bone od GW. Czerwone flaki po zalakierowniu figurki pomalowac obowiazkogo blood for the blood od GW. Paznokcie na nogach aby sie odroznialy od calosci.
Reszta jest w miare spojna.chyba, że miejscowo ?żebra malowałem citadelką (flesh bone - czy coś takiego). o paznokciach na rękach i nogach po prostu zapomniałem ;P
pozdrawiam
Na kwas/śluz jakkolwiek
Tak jak Ci już kiedyś pisałem. Stosuje Pale flash od vallejo game color i na to Flesh wash od AP. Tu przydałyby się pewnie jakieś rozjaśnienia i może w końcu oczy, ale raz, ze mi się już nie chciało a dwa, że za oczy jeszcze się nie biorę. Choć może czas zacząć..