Tiny Epic Dungeons / Małe Epickie Podziemia (Scott Almes)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- preshiq
- Has thanked: 370 times
- Been thanked: 127 times
Re: Tiny Epic Dungeons (Scott Almes) aka Małe Epickie Podziemia
Są gdzieś wogole dostępne takie koszulki nieprzezroczyste ?
Moja kolekcja: https://tinyurl.com/y82mq9dr
- BOLLO
- Has thanked: 1336 times
- Been thanked: 2046 times
- Kontakt:
Dementuje. Tiny Epic Mechs sa akurat bardzo udane i bardzo grywalne.
- Bigspender
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 13 times
Galakta, przy okazji zapowiedzi Tiny Epic Quest i Galaxies, zapowiedziało, że możemy być spokojni o dodatek do Epickich Podziemi: https://bit.ly/3KSvXVw
Również potwierdzam, jednakże mam pytanie który tytuł jest wydany jeszcze po polsku oprócz Mechów?
- polwac
- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 462 times
Widzę, że w planszówkowym świecie też coraz częściej sprawdza się ta zasada

...a był dylemat, kupować czy odpuścić... i teraz się cieszę, że jednak odpuściłem

...a był dylemat, kupować czy odpuścić... i teraz się cieszę, że jednak odpuściłem

Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
- nidhog
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 435 times
- Kontakt:
Masz odpowiedź dosłownie w tym cytacie.
I proszę nie przeinaczać moich słów

-
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 48 times
Pare postow wczesniej napisalem, ze mi sie trafil egzemplarz bez bledu w druku kart i wszystkie sa takie same. To teraz dodam pare slow po pierwszej rozgrywce, ze rzeczywiscie jezeli komus sie trafi egzemplarz z roznymi kolorami kart to gra staje sie bezsensowna. Ma to ogromny wplyw na gre. Wręcz nie balbym sie stwierdzic, ze gra jest niegrywalna jezeli wie sie jakie pomieszczenie wejdzie nastepne. Uwazam, wiec, ze jezeli komus sie taki wadliwy egzemplarz trafil to Galakta MUSI to wymieniac, bo w to nie bedzie sie dalo sensownie grac. Ja na szczescie mam wszystko git i ciesze sie ta bardzo bardzo fajna rozgrywka. Po pierwszej grze mocne 8/10 i siadam do drugiej.
U mnie problem również występuje - reklamacja natychmiast zgłoszona
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 766 times
No i teraz nie wiem - rozfoliować leżące przede mną pudełko, czy zwrócić bez otwierania i bawienia się w hazard czy akurat trafił mi się dobry egzemplarz... Prościej zwrócić i zamówić przy okazji dodruku niż bawić się w reklamację (bo nawet nie wiadomo, jak Galakta do tego podejdzie - dodrukuje wszystkie karty jeszcze raz dla sporej części nakładu?).
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 36 times
Niestety też mam podobnie jak wiele osób tutaj, ale myślę że z kilka razy się zagra zanim się zapamięta jakie pomieszczenia mają inny odcień, potem jest jeszcze opcja koszulka + jakaś wkładka, bo raczej takich koszulek z kolorowym tyłem raczej nie widziałem. Podejrzewam że w tym momencie Galakta raczej niewiele będzie mogła zrobić poza przyjęciem towaru i zwrotem kasy, ale było by miło gdyby dodrukowali te karty jeszcze raz i chociaż dorzucili do dodatku, choć oczywiście idealnie byłoby jak by dodrukowali i wysłali wszystkim posiadaczom wadliwych egzemplarzy.
Tak na marginesie czy w dodatku nie dochodzą jakieś dodatkowe karty podziemi, bo wtedy to już całkiem mogą się im te kolory rozjechać ?
Tak na marginesie czy w dodatku nie dochodzą jakieś dodatkowe karty podziemi, bo wtedy to już całkiem mogą się im te kolory rozjechać ?
- nidhog
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 435 times
- Kontakt:
-
- Has thanked: 127 times
- Been thanked: 14 times
U mnie też dwa całkowicie różne kolory kart, a dodatkowo wcześniej zainwestowałem w przezroczyste koszulki, więc nie mam zamiaru dorzucać do następnych... Dajcie znać jak Galakta się ustosunkuje do Waszych reklamacji, ale w przeciwieństwie do rewersów - nie wygląda to kolorowo
A czy wiadomo coś odnośnie tego, czy gdziekolwiek uda się jeszcze nabyć ten dodatek z mepelkami bossów? Bo nie ukrywam, że one to dopiero dodają do estetyki gry.
-
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 27 times
Dlaczego gra jest zepsuta:Jacek_PL pisze: ↑06 maja 2022, 21:20 Niestety też mam podobnie jak wiele osób tutaj, ale myślę że z kilka razy się zagra zanim się zapamięta jakie pomieszczenia mają inny odcień, potem jest jeszcze opcja koszulka + jakaś wkładka, bo raczej takich koszulek z kolorowym tyłem raczej nie widziałem. Podejrzewam że w tym momencie Galakta raczej niewiele będzie mogła zrobić poza przyjęciem towaru i zwrotem kasy, ale było by miło gdyby dodrukowali te karty jeszcze raz i chociaż dorzucili do dodatku, choć oczywiście idealnie byłoby jak by dodrukowali i wysłali wszystkim posiadaczom wadliwych egzemplarzy.
Spoiler:
Przy okazji wydaje mi się, że znalazłem błąd/nieścisłość w instrukcji, str. 9, fragment o uzyskaniu skupienia. W ang wersji jest użyte „any unsude dice”, w polskiej jest „dowolna niewykorzystana do zliczenia wyniku kość” co sugeruje, że można tylko jedną kość użyć do uzyskania skupienia, a nie tak jak jest w ang, każda niewykorzystana.
Sama gra, po pierwszej rozgrywce solo, wydaje się naprawdę dobra (podczas gry nie wiedziałem jeszcze jakie jakie karty mają jakie rewersy, więc aż tak mocno nie wpłynęło to na przebieg). Jest trochę wertowania instrukcji i sprawdzania ikonografii, ale gameplay daje dużo frajdy i kombinowania, więc tym bardziej ubolewam nad tymi rewersami…
Ostatnio zmieniony 07 maja 2022, 09:11 przez yoyocmg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 36 times
Może jakiś spoiler alert czy co szczególnie że jak sam wspomniałeś :
Galakta to ostatnio synonim wyższej ceny więc jest okazja sprawdzić jak to się przekłada na wsparcie pozakupowe.Jacek_PL pisze: ↑06 maja 2022, 21:20 Podejrzewam że w tym momencie Galakta raczej niewiele będzie mogła zrobić poza przyjęciem towaru i zwrotem kasy, ale było by miło gdyby dodrukowali te karty jeszcze raz i chociaż dorzucili do dodatku, choć oczywiście idealnie byłoby jak by dodrukowali i wysłali wszystkim posiadaczom wadliwych egzemplarzy.
Widzę że teraz do zakupu gier zaczyna być w gratisie dorzucany dreszczyk hazardu. Dziś idę odebrać swoją wersję i czas jak widzę pokaże co z tym fantem zrobić.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 1859 times
Ale chyba nie w przypadku tej konkretnej gry - MEP jak na współczesne czasy wydają się całkiem przyzwoicie wycenione. Gdyby nie ten babol z kolorem kart, to byłbym bardzo zadowolony z zakupu...
-
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 27 times
Wyedytowałem, ale przecież w obecnej formie to już sam setup gry jest spoilerem

- stary gracz
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 70 times
Wszystkim narzekającym na wydanie polecam wyleczyć się z zakupów pod wpływem emocji z nakręconego hypeu przed wydaniem gry. Unika się niepotrzebnego stresu i jest się zdrowszym.
Polecam czekać, obserwować i podejmować decyzje na chłodno.

-
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 48 times
Czy ,,Szczelec'' zamiast strzelec na jednej z kart jest zamierzone czy to jakies hehe smieszki? Bo na innych nie widzialem takich heheszkow.
Czy ktoś jeszcze oprócz jednego formowicza który już pisał, dostał grę bez wady?
U mnie tak jak u innych dwa kolory

W dniu premiery w znanym sklepie internotowo/stacjonarnym zakupiłem grę za 101.90 PLN. Następnego dnia poszło info że nakład wyczerpany u wydawcy, a cena w sklepie zmieniła się na 119.90 PLN. Myślę, iż naiwnym jest wierzyć, że dodruk wróci w tej samej cenie, bo z 1 maja między innymi papier podrożał o kolejne 20%. Więc jak każdy temat, sprawa ma dwie (co najmniej) strony medalu.stary gracz pisze: ↑07 maja 2022, 09:56 Wszystkim narzekającym na wydanie polecam wyleczyć się z zakupów pod wpływem emocji z nakręconego hypeu przed wydaniem gry. Unika się niepotrzebnego stresu i jest się zdrowszym.![]()
A czy nie da się grać? Ja daję radę. Składam talię podziemi wg instrukcji, ale układam ją odwrotnie i na wierzch daję "przykrywkę", czyli wycięty kartonik o rozmiarze karty. W miejscu gdzie na planszę trzeba położyć zakrytą kartę, kładę K6 (można cokolwiek z jakiejkolwiek gry, jako znacznik; mogą być nawet kafle od carcassone). W momencie gdy decyduję się wejść do pomieszczenia, dociągam kartę spod spodu i kładę w miejsce kostki. Dzięki temu gram już dzisiaj, a nie, nie wiadomo kiedy

Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek