sorry, ale strasznie hamletyzujesz...Abizaas pisze: ↑30 sty 2022, 12:26Mi nie podeszło to, że zamiast patrzeć jak tu skorzystać na ruchach innych graczy (np. jeden z graczy stawił tutaj elektrownie, postawie pod nią tamę) to w 2 osoby warto nawet zacząć ignorować używanie elektrowni pod którą przeciwnik stawił nam tamę, po co mu dawać punkty (no chyba, że byśmy dali mu mniej niż sami zyskali). Zdaje mi się, że najlepsze w tej grze jest wykorzystywanie ruchów przeciwników dla własnego zysku, co w dwie osoby jest mocno ograniczone. No i w każdej naszej dwuosobowej partii miałem podobne odczucia jak w Terra Mystica - jest niby spoko bo mechanizmy są świetne, ale brakuje mi tu kolejnych graczy dookoła by rzeczywiście było co móżdżyć.lotheg pisze: ↑30 sty 2022, 11:40 Grałem w 2 osoby i mi się podobało. Wszystko zależy od graczy i od tego czy chcą rywalizować o to samo czy nie. Zresztą jedna z najlepszych partii to była 2-osobowa, gdzie zwycięstwo ważyło się do ostatnich chwil i gra skończyła się różnicą 3 pkt. To jednak wrażenia z gry z dodatkiem, ale wydaje mi się, że nawet bez niego powinno też być ok.
Ogólnie uważam, że mam ciężkie eurasy które lepiej chodzą w dwie osoby, a nie będę specjalnie trzymać tej gry dla 4 osób, bo inna osoba w mojej grupie też ma Barrage. Ogólnie oceniam grę bardzo dobrze i trochę szkoda się pozbywać, ale jakbym ją zostawił to łamałbym zasady które sam sobie narzuciłem - trzymać tylko takie gry, w które mamy zamiar bardzo dużo grać.
gra jest świetna, w zależności o ilości osób musisz zastosować inną strategię, jeśli interesuje Cię tylko to wykorzystywanie ruchów przeciwników, to bardzo ograniczasz inne świetne mechanizmy zawarte w mechanice gry.
Gra jest zupełnie inna od tych przez Ciebie wymienionych i na pewno nie gorsza. Skoro wystarczają Ci 3 ciężkie euro to sprzedawaj i nie marudź. Ja bym Barrage'a na pewno nie sprzedał.