BTW. A kiedy Diora się wyda?

Z tego co wiem to UM ustala budzet na rok 2023 z koncem roku 2022. Wtedy bedzie dopiero wiadomo kiedy i w jakich ilosciach bedzie mozna spodziewac sie gry. Co do opcji zakupu to jak juz pisalem wczesniej. Gra bedzie dostepna od reki w placowce UM oraz na roznych iventach ale ja sam zawsze bede mial pewna pule egzemplarzy dostepna tak by moc je ewentualnie wysylac zainteresownym. Z tego wzgledu ze UM nie ma mozliwosci wysylek. Tak wiec spokojnie gra bedzie dostepna dla kazdego kto bedzie chcial ja miec w kolekcji.
Najpierw musi zostac wydana....jak bedzie tak jak planowalem w 2023 i gra sie dobrze przyjmie to chcialbym wyjsc z inicjatywa aby wydac druk anglojezyczny.
Wszystkie informacje gry która jest nadal w fazie przedprodukcyjnym będą umieszczane jeszcze tutaj. W momencie wyprodukowania fizycznych egzemplarzy wszystko będzie już przekazywane tutaj viewforum.php?f=1, na FB oraz na YT na moim kanale.
Hej...niestety wciąż cisza. UM zamyka budżet na 23' z końcem grudnia/początek stycznia. Jak tylko cos bedzie wiadomo to oczywiscie dam znac.
Czy to oznacza że gra jest skończona i tylko czekasz na budżet sponsora (UM) na druk?
Tak jest....pliki gotowe do druku. Czekam jedynie na zielonie światło.
W sumie to miałem pisać 23/02 ale uznałem że mało kogo będzie to interesowało....ale jak już się zapytałeś to napiszę.
Po cichu powiem że mam w planach w przyszłym roku zrobić coś takiego. W tym roku nie mam już siły przerobowych. Wstępnie będzie to wersja P&P
Teraz mam ładniejsze kości od BattleStore (polecam sklep) ale te z fotki to jakieś randomy co miałem po ręką. Dwustronne planszetki i wcięcia na planszy to coś co bardzo chciałem aby było ale jak to przedstawiłem UM to szybko powiedziałem...."nie było tematu... tak jest extra".
Tak, dokładnie takie są w grze. Powiem więcej one są historycznymi kartami wydarzeń z takimi które przedstawiają bieg historii zakładów "Diora"
Pachnie to troche scenami z "Misia":
Można się śmiać ale taka jest drogi kolego prawda. Posiadając wiedzę przy rozmaitych projektach (swoich/cudzych) niestety tak to wygląda. UM bierze kasę z EU na projekt. Wydanie go w takiej czy innej formie nie ma znaczenia. Faktem jest że się go wydało i kasa nie przepadła a że ......gra rozlatywać się będzie w rękach albo nie będzie grywalna to już nikogo nie interesuje. Na szczęście UM w DDZ działa bardzo dobrze i wiem że im zależy aby to wydać tanio ale dobrze bo to w końcu promocja miasta. A promowanie miasta grą z papieru toaletowego z grafikami np pana Klemensa to nie najlepsza opcja tak mi się wydaje.psia.kostka pisze: ↑03 kwie 2023, 13:13Pachnie to troche scenami z "Misia":
- Zamowienie z instytucji? Dowalic wycene z kosmosu.
- Zaplacimy!
oraz
- Powiedz mi, po co jest ta gra Diora?
- Wlasnie, po co?
- Otoz to! Nikt nie wie po co, wiec nie musisz sie obawiac, ze ktos zapyta.
A ze smutniejszych refleksji, to zgodnie z tym co mowisz, to mogliby teraz to wydac np na papierze gazetowym dla oszczednosci, nikt by tego nie chcial kupic w takiej formie i autor nie ma juz nic do gadania. Moze tylko patrzec na agonie swego tworu.
Podobną drogę ze swoją grą przechodził Karol Madaj kiedy gra Kolejka padła ofiarą wlasnego sukcesu i IPN musiał przekazać prawa do wydawania jej wydawnictwu Trefl. Najnowsza gra tego autora "Nafta i gaz" została wydana przez Muzeum Gazownictwa w Warszawie. Może on mógłby poradzić Ci, czy możesz coś jeszcze zrobić, żeby Twój projekt zakończył sie sukcesem.BOLLO pisze: ↑03 kwie 2023, 13:46Można się śmiać ale taka jest drogi kolego prawda. Posiadając wiedzę przy rozmaitych projektach (swoich/cudzych) niestety tak to wygląda. UM bierze kasę z EU na projekt. Wydanie go w takiej czy innej formie nie ma znaczenia. Faktem jest że się go wydało i kasa nie przepadła a że ......gra rozlatywać się będzie w rękach albo nie będzie grywalna to już nikogo nie interesuje. Na szczęście UM w DDZ działa bardzo dobrze i wiem że im zależy aby to wydać tanio ale dobrze bo to w końcu promocja miasta. A promowanie miasta grą z papieru toaletowego z grafikami np pana Klemensa to nie najlepsza opcja tak mi się wydaje.psia.kostka pisze: ↑03 kwie 2023, 13:13Pachnie to troche scenami z "Misia":
- Zamowienie z instytucji? Dowalic wycene z kosmosu.
- Zaplacimy!
oraz
- Powiedz mi, po co jest ta gra Diora?
- Wlasnie, po co?
- Otoz to! Nikt nie wie po co, wiec nie musisz sie obawiac, ze ktos zapyta.
A ze smutniejszych refleksji, to zgodnie z tym co mowisz, to mogliby teraz to wydac np na papierze gazetowym dla oszczednosci, nikt by tego nie chcial kupic w takiej formie i autor nie ma juz nic do gadania. Moze tylko patrzec na agonie swego tworu.![]()