Oathsworn: Into the Deepwood - pytania, zasady
-
- Has thanked: 1730 times
- Been thanked: 1058 times
- Lossentur
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 148 times
Re: Oathsworn: Into the Deepwood - pytania, zasady
Pytania odnośnie Swapping Oathsworn
- Przy zmianie postaci na nową, chowamy wszystko co z nią związane do Character Save Bag poza Injury Cards które przechodzą na nową postać mimo, że nie brała udziału w ani jednym Encounter?
- Jeżeli chcemy przywrócić wcześniej schowaną postać to pierw archiwizujemy wszystkie jej Itemy? Czyli koniec końców postać jest traktowana jako całkiem nowa?
Spoiler:
-
- Has thanked: 1730 times
- Been thanked: 1058 times
1. Tak, zapewne chodzi o to, żeby nie żonglować rannymi postaciami i nie ułatwiać sobie gry.Lossentur pisze: ↑03 sie 2022, 12:30
- Przy zmianie postaci na nową, chowamy wszystko co z nią związane do Character Save Bag poza Injury Cards które przechodzą na nową postać mimo, że nie brała udziału w ani jednym Encounter?
- Jeżeli chcemy przywrócić wcześniej schowaną postać to pierw archiwizujemy wszystkie jej Itemy? Czyli koniec końców postać jest traktowana jako całkiem nowa?
2. Na to wygląda - pewnie chodzi o to, że po dwóch rozdziałach postać dobierze z talii Common Items lepsze przedmioty, niż te, które wcześniej miała, więc to raczej na plus.
- Lossentur
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 148 times
Dzięki! Możliwe, że brakuje mi jeszcze bezpośredniego zetknięcia z grą, ale na papierze kłują mnie te zasady.feniks_ciapek pisze: ↑03 sie 2022, 16:561. Tak, zapewne chodzi o to, żeby nie żonglować rannymi postaciami i nie ułatwiać sobie gry.Lossentur pisze: ↑03 sie 2022, 12:30
2. Na to wygląda - pewnie chodzi o to, że po dwóch rozdziałach postać dobierze z talii Common Items lepsze przedmioty, niż te, które wcześniej miała, więc to raczej na plus.
Injury jeszcze jakoś przeboleję, ale mam zgrzyt na myśl o archiwizowaniu Unique Items które zakładam powinny być jednak lepsze/ciekawsze od Common Items i które są dostępne tylko jako nagroda za Encounter. Niby można tego uniknąć zmieniając wyposażenie podczas Story, tak aby już w trakcie Encounter postać którą chcemy odesłać na ławkę rezerwowych miała same zbędne przedmioty (Swapping można wykonać tylko na początku nowego rozdziału przed Story) jednak jest to trochę zabawy i jednocześnie utrudnienie nadchodzącej walki.
No nic zobaczę jak to będzie wyglądało w trakcie rozgrywki i najwyżej wprowadzę jakiś home rule.
Hej, mam pytanie odnośnie ataku AOE vs Boss.
Postać Ursus
Chcę użyć karty SWIPE.
To AoE. Jestem na polu przyległym do bossa. Zostały mu 2 ostatnie kostki (1 i 2 HP) na dwóch ostatnich lokacjach. Atak trafia i jest wystarczający do zdjęcia ostatnich kostek bossa.
Zagrałem tak, że atak mógł zniszczyć obie lokacje bo celem ataku są hexy przed moim front arc.
Jedna kość wywołała reakcję wroga. Zdjęcie drugiej nie, bo starcie się zakończyło.
Czy zagrałem poprawnie? Jeśli chodzi o drugą część pytania to prawie na pewno jest dobrze - FAQ. Ale pozostaje kwestia AoE.
Postać Ursus
Chcę użyć karty SWIPE.
To AoE. Jestem na polu przyległym do bossa. Zostały mu 2 ostatnie kostki (1 i 2 HP) na dwóch ostatnich lokacjach. Atak trafia i jest wystarczający do zdjęcia ostatnich kostek bossa.
Zagrałem tak, że atak mógł zniszczyć obie lokacje bo celem ataku są hexy przed moim front arc.
Jedna kość wywołała reakcję wroga. Zdjęcie drugiej nie, bo starcie się zakończyło.
Czy zagrałem poprawnie? Jeśli chodzi o drugą część pytania to prawie na pewno jest dobrze - FAQ. Ale pozostaje kwestia AoE.