Hej,nidhog pisze: ↑20 maja 2022, 08:05Spoiler:Odreki to nie jest. Natomiast zwykle w kampaniach tiny epic mozna kupic poprzednie wersje oraz dodatki do nich. Obserwuj moja zbiorke Tiny EPic Vikings - jak sie pojawia add-ony wrzuce w temat z cenami.Ragnar93 pisze: ↑19 maja 2022, 14:38 Weźcie mi powiedzcie gdzie mogę dostać od ręki ten mini dodatek wooden boss meeples czyli meeple bossów bo szukam i nigdzie znaleźć nie mogę. Myślałem, że to część edycji deluxe ale się okazało, zie nie. Znalazłem gdzieś w Niemczech ale przesyłka droższa od meepli
Rigidigi pisze: ↑20 maja 2022, 07:08Ok, ale tu mamy combo wszystkich wad w jednej małej grze. "prosta, szybka" gierka w którą nie da się grać bez erraty.
Do tego przy czterech graczach, gra może się skończyć po pierwszej rundzie jeśli każdy pójdzie w swoją stronę, wyciągnie goblina i będzie miał pecha w kościach..
Myślałem nad tym jeszcze raz i pozostaje przy zdaniu, że główna zaletą, tej małej gierki zajmującej cały stół jest to, że mieści się w małym pudełku.![]()
To wierutna bzdura. Bez problemu da się grać bez erraty.
Z kolei z pechem i rozejściem się - granie w koopy wymaga niejako hmm kooperacji? I w tej grze nie da się zginąć - taka sytuacja ( chociaz wyjątkowo mało prawdopodobna) co najwyżej spowolni drużynę.
Ja nie mam nic przeciw temu, że gra się podoba lub nie, bo każdy ma własny gust i w pełni prawo ocenić na 1, bo mu nie siadła. Po to wychodzi tyle różnych gier, by każdego potrzeby zaspokoić.
Zdanie: "prosta, szybka" gierka w którą nie da się grać bez erraty. powinno brzmieć: "prosta, szybka" gierka w którą nie my nie potrafimy grać bez erraty."
ja nie jestem jakimś mega fanem koopów, a mi się spodobała. I nie miałem problemów z zagraniem w nią po jednym przeczytaniu instrukcji. Czasem trzeba sięgnąć po nią by zapoznać się z nowa ikonką, ale to raczej problem pierwszych dwóch trzech gier. No i oryginalny wydawca wydał świetny spis takich rzeczy, który można wydrukować i wrzucić do pudełka ( co i ja zrobiłem w formie kart).
Moim zdaniem trochę Galakta skiepściła tłumaczenia i właśnie brak tego spisu po polsku, ale z ego co widziałem już nadrabiają.
Niemniej gra poza błędem wydruku kart została przyjęta bardzo ciepło.
kiedy spodziewasz się tej listy add-on?
I druga kwestia gdzie znaleźć te rzeczy zalecane do druku? Mam wersję angielską akurat