Z jednej strony dobrze bo lubię TMB ale z drugiej niedobrze bo liczyłem, że wydatki się skończą :cProbe9 pisze: ↑13 wrz 2022, 21:27Ostatnia duża rzecz miała być. Mniejsze jeszcze będą.kokosowy14 pisze: ↑13 wrz 2022, 21:10 Też przespałem i nie załapałem się na żadną zbiórkę![]()
A to nie było tak, że oni mówili, że Unbreakable to już ostatnie nowe rzeczy do TMB? Czy to po prostu ostatnia kampania wspieraczkowa TMB?
Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- kokosowy14
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 75 times
Re: Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)
- Jiloo
- Has thanked: 623 times
- Been thanked: 531 times
- Kontakt:
Tak jak wspomniane wcześnej – najlepiej poczekać na zbiórkę od Curiosity albo raiden25.
Moim zdaniem podstawka na początek w zupełności wystarczy, żeby stwierdzić czy gra Ci podchodzi czy nie. Jeśli chcesz wydać jak najmniej to warto rozważyć TMB: Undertow. Mniejsza podstawka z tylko dwoma Gearlockami, ale już z wbudowaną kampanią (do podstawki, żeby zagrać kampanię trzeba dokupić Age of Tyrany). Jeśli chciałbyś zagrać w więcej niż 2 osoby to zawsze można dokupić jakichś dwóch Gearlocków, a wtedy nie wiem czy nie lepiej jednak zacząć od podstawki. Bez kampanii starczy spokojnie na kilkanaście gier kiedy będziesz poznawać możliwości bohaterów.
- Irr3versible
- Has thanked: 721 times
- Been thanked: 677 times
Znalezione na bgg, ale jak rozumiem wklejka z Facebooka:

Czyli posiadacze nowego Trove chesta otrzymają komplet oraz osoby które zakupiły już upgrade do starego Trove Chesta też mogą spać spokojnieThe newly shipping trove chest has a tray and stickers for Riffle. The trove chest upgrade pack (or whatever it's called) as part of the Unbreakable campaign also contains a tray and stickers for Riffle.

- polwac
- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 462 times
Wiadomo kiedy jest planowana dostawa?Ardel12 pisze: ↑13 wrz 2022, 20:45 Nowy Gearlock w sklepie do kupienia w ciągu 48h:
https://chiptheorygames.com/store-intl/ ... p271554077
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
-
- Has thanked: 328 times
- Been thanked: 328 times
Grudzień : Expected Delivery: December 2022
(jedynie osoby które rozwiązały zagadkę z AoS mają dostać przesyłkę szybciej (egzemplarze sprowadzane drogą lotniczą)
Sprzedam:
Isofarian Guard 669PLN,1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
Isofarian Guard 669PLN,1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
- Ardel12
- Has thanked: 1360 times
- Been thanked: 2857 times
Potwierdzali to też w swoim filmiku, więc wszystko było na to gotowe. Na prawdę genialna sprawa. Aż się napaliłem by pyknąć partyjkę w TMB. Podrzućcie jaką grupę i na kogoIrr3versible pisze: ↑14 wrz 2022, 00:29 Znalezione na bgg, ale jak rozumiem wklejka z Facebooka:Czyli posiadacze nowego Trove chesta otrzymają komplet oraz osoby które zakupiły już upgrade do starego Trove Chesta też mogą spać spokojnieThe newly shipping trove chest has a tray and stickers for Riffle. The trove chest upgrade pack (or whatever it's called) as part of the Unbreakable campaign also contains a tray and stickers for Riffle.![]()

Picket i Patches vs Marrow. Ostatnio przegrałem z kretesem w tej kombinacji

Instrukcja PL dla
Welcome To...: Collector's Edition
Welcome To...: Collector's Edition
-
- Has thanked: 608 times
- Been thanked: 553 times
Też jeśli mogę się podpinam pod wyzwanie

-
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 703 times
Ja właśnie dzisiaj odebrałem przesyłkę od nich z Trove Chest i jest zarówno naklejka jak i pudełeczko dla Rifflesa

- Jiloo
- Has thanked: 623 times
- Been thanked: 531 times
- Kontakt:
We wspomnianym już filmie Josh pokazuje, że wchodzi wszytsko łącznie z Unbreakable. Warunek jest taki ze trzeba się pozbyć nadmiarowych kości ataku, obrony, statusów itp oraz żetonów obrażeń.
https://youtu.be/gedKeJEjT5U
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2022, 09:21 przez Jiloo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tak pod tym warunkiem już ogarnąłem, że się zmieści bo pudełka na postacie z Unbreakable też już dali, więc mogłem sobie ułożyć. No ale te nadmiarowe rzeczy trzeba trzymać poza TC, więc pudło po Undertow muszę sobie zostawić (a liczyłem, że wszystkie wyrzucę ;p).
Są jeszcze inne opcje - zrezygnować z osobnych pudełek dla każdego tyrana. Ja umieszczę ich wraz z żetonami zloli, karty w osobnym decku i zyskam dwie szufladki.Jiloo pisze: ↑15 wrz 2022, 09:18We wspomnianym już filmie Josh pokazuje, że wchodzi wszytsko łącznie z Unbreakable. Warunek jest taki ze trzeba się pozbyć nadmiarowych kości ataku, obrony, statusów itp oraz żetonów obrażeń.
https://youtu.be/gedKeJEjT5U
Mnie akurat te pudełeczka na tyranów się nie podobają, więc niewiele stracę
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2022, 21:10 przez bajbaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 1455 times
Josh na grupie facebookowej popełnił długi wpis odnośnie wydania Riffle. https://www.facebook.com/groups/toomany ... 832712889/
W skrócie dostają dużo odzewu od fanów i zapewne pretensji o to, że Riffle nie jest do kupienia przez pladge manager i w sklepie przez cały rok. Jest im zarzucane, że rozbudzają FOMO. Josh tłumaczy, że ten projekt wpisuje się w ich charakterystykę, wydawnictwa postępującego nieszablonowo. Codziennie idą do pracy z ekscytacja i kombinują jak i czym zaskoczyć społeczność skupioną wokół CTG. To jest im potrzebne jak tlen. Prawdopodobnie to najbardziej dziwacznie wydany projekt planszówkowy. To jedna strona medalu. Druga to kwestia finansowa. Crowdfunding zjada im dużą część marży. Aby utrzymać ten poziom funkcjonowania potrzebują zwiększyć sprzedaż w swoim sklepie internetowym i taki projekt jak Riffle wspomaga sprzedaż w sklepie. Przy okazji ludzie kupują też inne produkty. Ostatecznie wpis kończy faktem, że jest tyle rozrywkowej treści, że nie da się już kupować wszystkiego więc kto nie może sobie pozwolić na zakup lub nie ma w tej chwili już takiej możliwości to zupełnie normalne. Riffle wróci do sprzedaży i Josh daje słowo scouta, że będą pilnować by jego pojawianie się nie było zbyt rzadkie.
W skrócie dostają dużo odzewu od fanów i zapewne pretensji o to, że Riffle nie jest do kupienia przez pladge manager i w sklepie przez cały rok. Jest im zarzucane, że rozbudzają FOMO. Josh tłumaczy, że ten projekt wpisuje się w ich charakterystykę, wydawnictwa postępującego nieszablonowo. Codziennie idą do pracy z ekscytacja i kombinują jak i czym zaskoczyć społeczność skupioną wokół CTG. To jest im potrzebne jak tlen. Prawdopodobnie to najbardziej dziwacznie wydany projekt planszówkowy. To jedna strona medalu. Druga to kwestia finansowa. Crowdfunding zjada im dużą część marży. Aby utrzymać ten poziom funkcjonowania potrzebują zwiększyć sprzedaż w swoim sklepie internetowym i taki projekt jak Riffle wspomaga sprzedaż w sklepie. Przy okazji ludzie kupują też inne produkty. Ostatecznie wpis kończy faktem, że jest tyle rozrywkowej treści, że nie da się już kupować wszystkiego więc kto nie może sobie pozwolić na zakup lub nie ma w tej chwili już takiej możliwości to zupełnie normalne. Riffle wróci do sprzedaży i Josh daje słowo scouta, że będą pilnować by jego pojawianie się nie było zbyt rzadkie.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Prawda jest to ze oprócz riffle w moim zamówieniu wpadły przy okazji Kawy, coastery, pluszak, zestaw z kubkiem
Ogolnie fajna akcja - jak teraz ktos przegapil to nie ma co płakać
Ogolnie fajna akcja - jak teraz ktos przegapil to nie ma co płakać
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
Haha, też wziąłem kawę z coasterami i kubkiem. Ale coś czuję, że to będzie niezły sikacz ;p
Swoją drogą w tym poście na FB kilka ciekawych informacji padło. Przykładowo shipping samego Undertow kosztuje ich 75$. Ja się zastanawiam czy nie lepiej by im się biznesowo spinało zaprzestanie branie na siebie shippingu a po prostu obniżenie MSRP gier. Bo generalnie pierwsze na co patrzy przeciętny klient to cena gry, a dopiero potem na shipping. A pewnie często bywa tak, że ta cena tak skutecznie odpycha potencjalnego kupca, że już kwestią niskiego kosztu wysyłki się nawet nie zainteresuje.
-
Kubek swoja drogą przychodzi w bardzo fajnym opakowaniu (które potem można wykorzystać na jakieś duperele):
Kawy jeszcze nie próbowałem - muszę dopić to co mam.
Spoiler:
Sprzedam:
No dobra, to mam pytanie; ja się za żadne zagadki jeszcze z Too Many Bones nie brałem; one są tylko w podstawce, undertow i automaton of shale?
W pozostałych pudełkach nie ma żadnych zagadek?
Ponieważ dotarł do mnie TROVE CHEST i teraz mam zagwozdkę co zrobić z pudłami od całej reszty gearlockow, splice & dice, age of tyranny i 40 days?
Dodatkowo mam od groma trayów na chipy pokerowe oraz kości.
Jeżeli nie ma tam żadnych zagadek, to mogę conieco oddać (wszytkie pudła + część tychże segretarów) komuś kto potrzebuje lub chce je mieć za symbolicznego krafta
Ktoś chętny to piszcie proszę priv. bo szkoda mi tego wyrzucać.
Ponieważ dotarł do mnie TROVE CHEST i teraz mam zagwozdkę co zrobić z pudłami od całej reszty gearlockow, splice & dice, age of tyranny i 40 days?
Jeżeli nie ma tam żadnych zagadek, to mogę conieco oddać (wszytkie pudła + część tychże segretarów) komuś kto potrzebuje lub chce je mieć za symbolicznego krafta

-
- Has thanked: 330 times
- Been thanked: 478 times
w Splice & Dice też jest zagadka z tego co pamiętam, ale już mi się mylą te zagadki ;PJinx1337 pisze: ↑24 wrz 2022, 11:17 No dobra, to mam pytanie; ja się za żadne zagadki jeszcze z Too Many Bones nie brałem; one są tylko w podstawce, undertow i automaton of shale?
-
Traye na chipy sobie zostaw + może kilka na kości.Jinx1337 pisze: ↑24 wrz 2022, 11:17 No dobra, to mam pytanie; ja się za żadne zagadki jeszcze z Too Many Bones nie brałem; one są tylko w podstawce, undertow i automaton of shale?
Same pudełka raczej się nie przydadzą (można w sumie undertow zostawić jakbyś chciał gdzieś z przenośną częścią podskoczyć).
Co do zagadek - sam się też pogubiłem

Sprzedam:
- kokosowy14
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 75 times
Jeszcze odnośnie zagadek. Jak mam kartę encounter specjalną z zagadki podstawowego pudełka to kiedy ją używam? Pozostałe specjalne mają kiedy są używane a tu nie ma nic.
-
Nie pamiętam która to dokładnie karta jest, ale najprawdopodobniej po prostu wrzucasz to do pozostałych normalnych kart encounter (czyli nie tych z pierwszych dni)kokosowy14 pisze: ↑24 wrz 2022, 11:39 Jeszcze odnośnie zagadek. Jak mam kartę encounter specjalną z zagadki podstawowego pudełka to kiedy ją używam? Pozostałe specjalne mają kiedy są używane a tu nie ma nic.
Sprzedam:
No wlasnie sama podstawke + undertow sobie zostawiam, bo Trove Chest elegancko sobie stoi na poddaszu i wyciągam po prostu do pudełka z core/undertow rzeczy, aby znieść na dół.
Jak ktoś chętny na pudełka, to dajcie proszę znać na privie.
Po tygodniu lecą do kosza, bo i tak już żona zrzędzi, że znoszę do domu zbyt wiele kartonu
Jak ktoś chętny na pudełka, to dajcie proszę znać na privie.
Po tygodniu lecą do kosza, bo i tak już żona zrzędzi, że znoszę do domu zbyt wiele kartonu

-
- Has thanked: 107 times
- Been thanked: 99 times
Może kogoś zainteresuje, aplikacja do skanowania żetonów z TMB. Podaje opis zdolności przeciwników.
https://boardgamegeek.com/thread/25053 ... eader-app
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 1455 times
Na Facebooku ludzie testowali i jakieś 2 tygodnie temu zgłaszali liczne problemy z błędną identyfikacją. Być może autor poprawił już ale zalecana ostrożność.mluckner pisze: ↑03 paź 2022, 22:12 Może kogoś zainteresuje, aplikacja do skanowania żetonów z TMB. Podaje opis zdolności przeciwników.
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3029 times
- Been thanked: 2654 times
- Kontakt:
Przy okazji kampanii "20 Strong", w komentarzach do aktualizacji, Ghillie powiedział ciekawą rzecz. Kojarzycie te halloweenowe żetony postaci do TMB, które są dodawane LOSOWO do zakupionej kawy? Jeśli nie kojarzycie, to kliknijcie w spojler.
No to okazuje się, że nie musicie kupować wielu (bardzo wielu) kaw, żeby zdobyć wszystkie żetony, bo CTG planuje wypuszczenie ich jako osobnego produktu do kupienia. Tylko jeszcze nie wiadomo kiedy.
Spoiler:
We've been very clear from the start that these (the coffee chips) will all be available in a Promo Pack at some point. And they will be. They're simply a fun tie-in for those who are buying the coffee.
As we've said many, many, many times across many platforms - the product is the coffee. The chips are a bonus/value add. Do not buy the coffee to acquire a chip.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego