D-Day Dice 2 ed (Emmanuel Aquin)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: D-Day Dice 2 ed (Emmanuel Aquin)
Wydawca nowej edycji ma problem z dopięciem kampanii. Nie wdawałem się w szczegóły, ale nie wszystko i nie do wszystkich jeszcze dotarło. Nie wiadomo w ogóle kiedy i czy dotrze. Od niemal roku cisza w temacie.
Jeszcze na etapie rozsyłania pierwszych paczek do kickstarterowców wydawca przeprowadzał unboxingi i w jednym z nich wspomniał o planach wydania, anonsowanego już przy pierwszej edycji, rozszerzenia Pacyfik. Jednak jakiś czas później napisał, że z powodów finansowych zamierza jedynie wywiązać się z zobowiązań z pierwszej kampanii i zamyka działalność firmy.
Co prawda niedawno przy okazji innego tytułu WordForgeGames ktoś na bgg wspomniał o planowanej kampanii, ale wydawca się do tego nie odniósł i raczej płonne nadzieje, że ten Feniks powstanie z popiołów.
Nie ma ta gra szczęścia.
Jeszcze na etapie rozsyłania pierwszych paczek do kickstarterowców wydawca przeprowadzał unboxingi i w jednym z nich wspomniał o planach wydania, anonsowanego już przy pierwszej edycji, rozszerzenia Pacyfik. Jednak jakiś czas później napisał, że z powodów finansowych zamierza jedynie wywiązać się z zobowiązań z pierwszej kampanii i zamyka działalność firmy.
Co prawda niedawno przy okazji innego tytułu WordForgeGames ktoś na bgg wspomniał o planowanej kampanii, ale wydawca się do tego nie odniósł i raczej płonne nadzieje, że ten Feniks powstanie z popiołów.
Nie ma ta gra szczęścia.
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
- tomuch
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 206 times
Faktycznie ktoś wspominał, zbierał pomysły na tytuł dodatku, a później został wprowadzony update:
źródłoScott Allen Czysz pisze:Based on news I received today, I am guessing this Kickstarter campaign will be on hold indefinitely, unfortunately. The youngest daughter of Mark (Mark runs Word Forge Games) was in a very bad accident and is in critical condition. That is all the information I have, and of course, I am not going to be pushing Mark on this game anytime soon.
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
Kurza twarz, projekt chyba ciągle żyje - https://boardgamegeek.com/thread/291415 ... 6#40600236
Autor twierdzi, że wydawca działa i mają plany na mały dodatek, szybką kampanię na KS z nowymi kartami, a potem... Pacyfik, którego zapowiedź widniała już na pudełku pierwszej edycji.
Nadzieja umiera ostatnia?
Autor twierdzi, że wydawca działa i mają plany na mały dodatek, szybką kampanię na KS z nowymi kartami, a potem... Pacyfik, którego zapowiedź widniała już na pudełku pierwszej edycji.
Nadzieja umiera ostatnia?
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
- tomuch
No no, tam chyba była kwestia jakiegoś wypadku córki, przez co wszystko się posypało...tomb pisze: ↑23 sie 2022, 02:09 Kurza twarz, projekt chyba ciągle żyje - https://boardgamegeek.com/thread/291415 ... 6#40600236
Fajnie, może podczas kampanii uda mi się zaopatrzyć w Overlord, bo w polskich sklepach się tego nie uświadczy.
kolekcja
Powiedzcie mi kilka zdań nt. dodatku Atlatikwall.
Czy z tym dodatkiem można grać konfrontacyjnie i czy rozgrywka w Waszej ocenie jest ciekawa skoro nie poruszam się jednostkami Osi?
Czy z tym dodatkiem można grać konfrontacyjnie i czy rozgrywka w Waszej ocenie jest ciekawa skoro nie poruszam się jednostkami Osi?
- mauserem
- Has thanked: 255 times
- Been thanked: 169 times
- Kontakt:
Dość trudno poruszać się bunkrem

Tak, dodatek jest jak najbardziej konfrontacyjny - gracz grający niemiecką obroną bierze na siebie to co w normalnej grze dzieje się z niejako automatycznie/losowo z mapy.
Niemcy normalnie wykonują rzuty, zdobywają zasoby kupują za nie specjalistów - sam miód
Ja ze swojej strony czekam i czekam na Pacyfik - bo tam będzie (mam nadzieję) chyba trochę inny rodzaj zabawy
- tomuch
W najnowszej aktualizacji do SAS jest info o kampanii na KS z nowym dodatkiem 24 lutego. I to tego roku 
Czy ktoś planuje wspierać?

Czy ktoś planuje wspierać?
kolekcja
Ha, a wczoraj przeglądałem bgg, czy jakichś nowych wieści nie ma. Ja wesprę na pewno, chociaż nie powiem, ryzyko jest.
Ps. Mam godzinę do wejścia do pracy i właśnie siadam do partyjki. I love this game!
Edycja: teraz dopiero przeczytałem tę aktualizację - to chyba będzie tylko możliwość kupienia już wydanych pudeł wraz z minidodatkiem. Dobrze rozumiem?
Ps. Mam godzinę do wejścia do pracy i właśnie siadam do partyjki. I love this game!
Edycja: teraz dopiero przeczytałem tę aktualizację - to chyba będzie tylko możliwość kupienia już wydanych pudeł wraz z minidodatkiem. Dobrze rozumiem?
- tomuch
A ja już myślałem, że Pacific na horyzoncie... Może jak Overlord będzie, to będę się zastanawiał nad wsparciem...
kolekcja
- DarkSide
- Has thanked: 621 times
- Been thanked: 252 times
Warto śledzić ten temat: https://boardgamegeek.com/thread/301054 ... ing-feb-23
Dopiero się rozkręca, ale tutaj będą zapewne najświeższe wieści. Wychodzi na to, że najnowszy KS to będzie póki co dodatek.
Dopiero się rozkręca, ale tutaj będą zapewne najświeższe wieści. Wychodzi na to, że najnowszy KS to będzie póki co dodatek.
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
Nowa kampania na kickstarterze ma dotyczyć minidodatkiu Reinforcements (https://boardgamegeek.com/thread/301212 ... 8#41561008), który będzie zawierał 10 legendarnych jednostek. Do tego mają być stretchgoale i brakujące karty specjalistów z dodatków z poprzedniej kampanii (pewnie nie wszyscy wiedzą, ale armie wprowadzone w dodatkach nie miały wydrukowanych kompletów specjalistów, co nie przeszkadza w grze, bo można użyć kart innej frakcji, ale błąd był).
- tomuch
Chyba toto jakieś strasznie drogie nie będzie... Czy się mylę? 

kolekcja
Ruszyła zbiórka:
Nowy materiał to dodatek zawierający 10 legendarnych jednostek i jedna karta War Story (15 funtów) oraz dwa minidodatki (za 10 funtów). Plus koszt wysyłki.
Mają być stretchgoale. Można kupić podstawkę i wcześniej wydane dodatki.
Planowana wysyłka to listopad, czyli w tym roku raczej nie będzie.
Nowy materiał to dodatek zawierający 10 legendarnych jednostek i jedna karta War Story (15 funtów) oraz dwa minidodatki (za 10 funtów). Plus koszt wysyłki.
- nidhog
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 428 times
- Kontakt:
Ja tylko dodam, że z racji zbiórki na Sas rogue sami mnie zagadali o warunki - pierwszy raz to wydawca gry mnie o zbiorówkę pytatomb pisze: ↑23 lut 2023, 19:16 Ruszyła zbiórka:

Jutro mam mieć, a już w kampanii sas mam 3 osoby chętne na bundle. Zobaczymy jaka cena i dam znać chętnym

To znak, że może czas zacząć myśleć o własnym wydawnictwie. Pierwszego partnera już masz

- tomuch
To ja się pewnie podłączę na te wszystkie małe pierdółki.
kolekcja
- Usul
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Ale to chyba zakończona zbiórka ? Bo mam samą podstawką, a chętnie bym dokupił "coś" 
Swoją drogą które dodatki uważacie za najlepsze, a które lepiej są słabsze ?

Swoją drogą które dodatki uważacie za najlepsze, a które lepiej są słabsze ?
- nidhog
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 428 times
- Kontakt:
Jesli chodzi o same dodatki - mozna się podpiąc tu
viewtopic.php?p=1525593#p1525593
Bo będzie wspólna wysyłka z SAS
Jeśli chodzi o limitowane pledge - to ustalam jak to zrobic - bo nie jestem w stanie wziac kilka naraz
viewtopic.php?p=1525593#p1525593
Bo będzie wspólna wysyłka z SAS
Jeśli chodzi o limitowane pledge - to ustalam jak to zrobic - bo nie jestem w stanie wziac kilka naraz

I po zbiórce. Autor od razu wrzucił plany na przyszłość, a te są naprawdę rozległe. Ciekawe, ile z nich doczeka się realizacji. Na pierwszy ogień ma pójść zbiorcza księga zasad z wieloma bonusami, a potem Pacyfik, a potem...itd.itd.
W spojlerze przetłumaczony googletranslatorem tekst z ostatniej aktualizacji:
W spojlerze przetłumaczony googletranslatorem tekst z ostatniej aktualizacji:
Spoiler:
-
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 28 times
Na pewno optymizmem napawa informacja o postępach prac. Wszystko jest już praktycznie gotowe lub do zatwierdzenia. Termin dostarczenia w tym roku wydaje się nawet realny.
Z drugiej strony ta kampania jest powiązana z SAS i gry będą produkowane oraz wysyłane razem, więc tutaj może być problem z ewentualnym opóźnieniem. W każdym razie czekam z niecierpliwością na obie gry.
Kampania chyba zdecydowanie przerosła oczekiwania twórców co pewnie też ma związek z dużym sukcesem grudniowej wspieraczki SAS.