Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Myślę jednak, że dla 90% graczy jedyną słuszną wersją jest sama podstawka (ewentualnie wzmocniona magicznymi mocami i wariantem 2-osobowym z Dahlgaard's Gifts). Pozostałe dodatki robią z mózgu mielonkę.
ednyfed pisze: ↑21 sty 2023, 12:50
Myślę jednak, że dla 90% graczy jedyną słuszną wersją jest sama podstawka (ewentualnie wzmocniona magicznymi mocami i wariantem 2-osobowym z Dahlgaard's Gifts). Pozostałe dodatki robią z mózgu mielonkę.
My nadal nie rozumiemy dlaczego Trickerion jest uznawany za tak trudną grę. Jedynie teatr ma trochę dziwnych i nieintuicyjnych zasad, które trzeba wykuć. Reszta to po prostu średniej ciężkości euro.
Sprzedam: Porządki po majówce - nowości, obniżki (m.in.: Unsettled, Królestwa Północy, Cataphract, League of Dungeoneers) Przygarnę: Zone Wars, Dropfleet Commander
XLR8 pisze: ↑21 sty 2023, 12:39
Ajjj Portal jednak to wyda i to w jedynej słusznej wersji.
Szkoda, tak bardzo chciałem się polubić z tą grą, ale jednak pass.
Szczerze to było wiadomo od AleGramy, że to wydadzą ale widzę, że ludzie którzy słyszeli to na prelekcji, nie chwalili się tym na lewo i prawo tylko grzecznie czekali na PortalCon
Szczerze to było wiadomo od AleGramy, że to wydadzą ale widzę, że ludzie którzy słyszeli to na prelekcji, nie chwalili się tym na lewo i prawo tylko grzecznie czekali na PortalCon
To, że wydadzą to było pewne od tamtego roku :PP Michał z LDG pewnie tam ciekawe konwersacje z Trzewiczkiem po wygadaniu sie Natomiast po tych ich żartach, że nie wiedzą o co chodzi sam przestałem czekać i zakupiłem ang wersje tego Big-Boxa za 700zł, zobaczymy ile uda się zbić na polskiej wersji i czy dużo straciłem
To, że wydadzą to było pewne od tamtego roku :PP Michał z LDG pewnie tam ciekawe konwersacje z Trzewiczkiem po wygadaniu sie Natomiast po tych ich żartach, że nie wiedzą o co chodzi sam przestałem czekać i zakupiłem ang wersje tego Big-Boxa za 700zł, zobaczymy ile uda się zbić na polskiej wersji i czy dużo straciłem
Różnica taka, że ktoś coś kiedyś powiedział, a na PortalCon sam Prezes mrugnął do nas okiem
Była mowa q&a w którym "Q" będzie wydawany Tricerion?
Ostatnio zmieniony 21 sty 2023, 14:15 przez Atk, łącznie zmieniany 1 raz.
Atk pisze: ↑21 sty 2023, 15:02
Była mowa na q&a kiedy wyjdzie?
Jestem prawie pewny że koniec roku
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
foxikos pisze: ↑21 sty 2023, 15:44
Ceny nie zdradzili…
Powiedzieli, że to TMB jest najdroższą grą z ogłoszeń, a ona w przedsprzedaży na aleplanszowkach jest za coś kolo 680 zl, więc drożej raczej nie będzie
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Ceny nie zdradzili…
Powiedzieli, że to TMB jest najdroższą grą z ogłoszeń, a ona w przedsprzedaży na aleplanszowkach jest za coś kolo 680 zl, więc drożej raczej nie będzie
Chyba chodziło bardziej o ich sklep, a tam jest za niecały tysiąc. Ja bym postawiła 700+
Ceny nie zdradzili…
Co to jest za gra TMB?
Osobiście często bardziej wolę pograć z ludźmi w planszówki, niż słuchać, co wydaje im się, że mają do powiedzenia.feniks_ciapek
Ceny nie zdradzili…
Co to jest za gra TMB?
Too Many Bones.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
anitroche pisze: ↑21 sty 2023, 19:35
Ale mowa była o zestawie który jest w sklepie portalu, a tam jest sporo więcej niż w aleplanszowkach za 680PLN.
Może w Trickerionie będzie powtórka z ceny Weather Machine?
Sprzedam: Porządki po majówce - nowości, obniżki (m.in.: Unsettled, Królestwa Północy, Cataphract, League of Dungeoneers) Przygarnę: Zone Wars, Dropfleet Commander
W ale planszówkach jest tylko podstawka. Więc dolicz ponad 100 zł za dodatek który w portalu już jest wliczony w przedsprzedaży. więc masz gdzieś 150 zł tylko różnicy.
Jestem tak stary, że pamiętam internet do którego sie dzwoniło...
Z tego co pokazali to będzie jednak Big Box ze wszystkim dodatkami (nie widziałem tylko monet na zdjęciach), a nie Collector's Edition. Różnica jest taka, że w CE jest dwustronna plansza z wersją nocną (a nie dwie dzienne, z czego jedna bez Dark Alley). Nie dużo, ale żeby ktoś się nie zdziwił. Nie wiem też czy w CE nie było jakiś dodatkowych woreczków.
A co do wymiany to jak ktoś ma podstawkę to powiedzmy, że ma to sens. Ale jak już ma duży dodatek to lepiej kupić brakujące elementy u Mindcalash, bo cena Porstalowa pewnie nie będzie super atrakcyjna.
anitroche pisze: ↑21 sty 2023, 19:35
Tylko, że z najdroższą ceną to oni tam się odnieśli do ceny w sklepie portalu - 999,95zł, gdzie masz jeszcze dodatkowego Gearloka, matę i premium health tokens. A taki zestaw dodatków na stronie wydawcy to jakieś 350zł, czego nie ma na aleplanszowkach. Sam Gearlock na aleplanszówkach to cena 130zł.
Do tego Trickerion wyjdzie tylko w big boxie, więc nie będzie można kupić taniej samej podstawki i dokupić sobie potem podstawki. Jak obstawiam 750-800zł.
Ja wiedziałem, że tak będzie bo pod koniec zeszłego roku kupiłem sobie na stronie wydawcy właśnie Trickerion Bundle.
Wiedziałem, że Trickerion w końcu będzie po polsku, ale nie przypuszczałem, że od razu Big Box.