Mi za to udało się zagrać na Nilu na 2 graczy kilka razy. Ogólnie grało mi się spoko, chyba nawet lepiej niż na oryginalnej mapie, ale to za sprawą kafelków z planszy z dodatkowymi akcjami/fantami. Najfajniejsze dla mnie jest to, że pozyskany kafelek można wykorzystać w późniejszych swoich turach, a nie w czasie jego nabycia. Czasami warto sobie poczekać i wykorzystać w odpowiednim momencie. Ogólnie ja korzystałam przy każdej rozgrywce z kafelków Nilu, mój na początku w ogóle w to nie szedł, ale jak zauważył, że dosyć dobrze na tym wychodzę to sam zaczął się tam pchać. Jedynie co nas zastanawia czy kluczem do sukcesu do wygrania nie jest to kto się pierwszy wepcha z tamą pod główne źródło Nilu, bo to pewne minimum 2 krople co rundę, choć ja tam już widziałam tych kropel tyle, że w pewnym momencie się zastanawiałam czy nam kropel z zasobów nie zabraknie

, bo tak się potoczyła nasza rozgrywka. Kafelki z Nilu potrafią uratować sytuacje gdy ktoś nam zablokuje produkcję, albo brakuje nam ludków na wykonanie akcji, a na Nilu tak owe bywają jeszcze dostępne jako deska ratunkowa. Dla mnie oczywiście najlepsze do pozyskania są na samej górze. Na jedną rozgrywkę się uparłam, że chcę zagrać z Nilem i Projektem Leegwatera. Ta decyzja wywołała u mnie paraliż decyzyjny, bo tyle dobroci było dostępne i ciężko było się na coś konkretnego zdecydować. My to ogólnie jesteśmy dosyć ciency w Barrage jak słyszymy o wynikach innych graczy, ale na szczęście wszyscy jesteśmy na tym samym poziomie grania xD. Może kiedyś w końcu odkryjemy ten złoty środek jak zdobyć lepsze punkty. W każdym razie Barrage w mojej kolekcji to nadal numer 1. Ta gra nic się nie zestarzała od czasu swojej premiery

. Każda rozgrywka nadal sprawia mega satysfakcję.
Co do insertu to ja posiadam ten od redrewno. Udało mi się wszystko upchać w jednym głównym pudle tj. Podstawkę + Projekt Leegwatera + Afera na Nilu + promki z KS. Co prawda nie wszystkie elementy się zmieściły tam gdzie jest reszta tych samych elementów, ale ważniejsze dla mnie było trzymanie wszystkiego w jednym pudle