Dzięki, nie wiem po co te oczy, nie muszę znać wszystkich wątków na forum, użyłem wyszukiwarki w tym temacie (i zajrzałem na fb do kaczkowej grupy) zanim zadałem pytanie.Shodan pisze: ↑24 sty 2023, 10:29 W tym wątku na forum viewtopic.php?t=74253 jest informacja, że będzie wydane w Polsce w czerwcu 2023.![]()
(Oficjalny) Lucky Duck Games 2023
- Muad'Dib
- Has thanked: 109 times
- Been thanked: 128 times
Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2023
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
- Shodan
- Has thanked: 519 times
- Been thanked: 482 times
Polecam ten wskazany przeze mnie wątek na przyszłość, jest mega skrupulatnie prowadzony i na bieżąco aktualizowany.Muad'Dib pisze: ↑24 sty 2023, 10:48Dzięki, nie wiem po co te oczy, nie muszę znać wszystkich wątków na forum, użyłem wyszukiwarki w tym temacie (i zajrzałem na fb do kaczkowej grupy) zanim zadałem pytanie.Shodan pisze: ↑24 sty 2023, 10:29 W tym wątku na forum viewtopic.php?t=74253 jest informacja, że będzie wydane w Polsce w czerwcu 2023.![]()
- Lucky Duck Games
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 1092 times
Nie planujemy wydawania tego pudełka - zbyt duża jest minimalna ilość, którą trzeba zamówić.kruker pisze: ↑21 sty 2023, 13:13A to pudełko też kiedyś będzie?
https://luckyduckgames.com/fr/games/283 ... ts-big-box
- Lucky Duck Games
Dziś pewnie pójdzie oferta do hurtu więc sklepy wrzucą może w weekend lub na początku przyszłego tygodnia.
Pod koniec pierwszego tygodnia lutego będziemy zbierać zamówienia, a w drugim - wysyłać je go sklepów
(albo nawet wcześniej)
Pod koniec pierwszego tygodnia lutego będziemy zbierać zamówienia, a w drugim - wysyłać je go sklepów

- Lucky Duck Games
A tu jeszcze aktualizacja premier:
Wyspa Kotów wraz z dodatkami jest już w sklepach, a Uśpieni bogowie będą dostępni w pierwszej połowie lutego. Natomiast na marzec mamy zaplanowanych aż 9 premier (12 pudełek licząc 4 zestawy Dice Throne).
Pierwsza powinna być Półeczka, która przypływa jeszcze w lutym. Następne w kolejce są Doniczki, Diuna: Nieśmiertelność i MikroMakro. Ziemia trafi do nas pod koniec miesiąca, więc możliwe, że jej premiera przesunie się na kwiecień.
Sezon drugi Dice Throne wraz z dodatkiem Adventures na pewno trafi do wspierających jeszcze w marcu, natomiast na sklepowe półki - możliwe, że już w kwietniu.
I wreszcie dwie gry, o których jeszcze nic nie możemy powiedzieć - poznacie ich tytuły podczas zapowiedzi 3.03!

Wyspa Kotów wraz z dodatkami jest już w sklepach, a Uśpieni bogowie będą dostępni w pierwszej połowie lutego. Natomiast na marzec mamy zaplanowanych aż 9 premier (12 pudełek licząc 4 zestawy Dice Throne).
Pierwsza powinna być Półeczka, która przypływa jeszcze w lutym. Następne w kolejce są Doniczki, Diuna: Nieśmiertelność i MikroMakro. Ziemia trafi do nas pod koniec miesiąca, więc możliwe, że jej premiera przesunie się na kwiecień.
Sezon drugi Dice Throne wraz z dodatkiem Adventures na pewno trafi do wspierających jeszcze w marcu, natomiast na sklepowe półki - możliwe, że już w kwietniu.
I wreszcie dwie gry, o których jeszcze nic nie możemy powiedzieć - poznacie ich tytuły podczas zapowiedzi 3.03!
- scraber
- Has thanked: 294 times
- Been thanked: 136 times
Mrugnijcie okiem, jeśli to Pagan i/lub Turing MachineLucky Duck Games pisze: ↑27 sty 2023, 10:41 A tu jeszcze aktualizacja premier:
No ale czekam na OMG, może będzie już jakiś egzemplarz do zagrania

- preshiq
- Has thanked: 365 times
- Been thanked: 127 times
Znane już SCD dla Diuny Immortality ?
Moja kolekcja: https://tinyurl.com/y82mq9dr
Ma być trochę taniej niż pierwszy dodatek, info od Michała z LDG na ostatnim live z Planszowymi Newsami.
- preshiq
- Has thanked: 365 times
- Been thanked: 127 times
Czyli zakładam w sklepach za ok 100-110 zł, patrząc na cenę wersji angielskiej.
Moja kolekcja: https://tinyurl.com/y82mq9dr
Kaczuszki drogie, można prosić o linka do tych dodatków? Piny znalazłam tylko na stronie francuskiej.Lucky Duck Games pisze: ↑20 sty 2023, 18:49 Wydawniczy rozkład jazdy na pierwszy kwartał:
STYCZEŃ: właśnie wjeżdża dodruk Wyspy kotów oraz dwa dodatki do tej gry - Pakiet z Kickstartera oraz Kociaki i bestie. Wszystkim fanom tej zacnej gry (121 miejsce na BGG zobowiązuje) polecam się w nie zaopatrzeć - to relatywnie niewielkie druki, które nie będą na pewno powtarzane. Na wykończeniu są też drewniane koty, rybki i metalowe piny - ostatnie sztuki możecie dostać na naszej stronie.

Co trzeba śledzić by zobaczyć te zapowiedzi?Lucky Duck Games pisze: ↑27 sty 2023, 10:41
![]()
- gryzli83
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 93 times
Planszowe newsy, bo to będzie podczas ich Newsconu.Jdn pisze: ↑27 sty 2023, 15:13Co trzeba śledzić by zobaczyć te zapowiedzi?Lucky Duck Games pisze: ↑27 sty 2023, 10:41
![]()
-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 15 times
Czy te dwie gry to obie części Brassa?Lucky Duck Games pisze: ↑27 sty 2023, 10:41
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Nie

Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1643 times
- Been thanked: 1827 times
adrianopel pisze: ↑28 sty 2023, 22:53Czy te dwie gry to obie części Brassa?Lucky Duck Games pisze: ↑27 sty 2023, 10:41
Nie brzmi na dwa BrassyLucky Duck Games pisze: ↑20 sty 2023, 18:49 Wydawniczy rozkład jazdy na pierwszy kwartał:
(...)
MARZEC - (...) To jednak nie wszystko! Na rynek trafią też dwie niezapowiedziane jeszcze gry: średnio-ciężkie euro i nasz tegoroczny hit jeśli chodzi o gry segmentu "family+" (czyli takie, w które zagracie w rodzinnym gronie, ale też i w bardziej zaawansowanym).

- Irr3versible
- Has thanked: 721 times
- Been thanked: 677 times
Zdradzicie formę wydania Andromeda's Edge na polskim rynku?
Planujecie wspieraczke czy od razu na sklepy? Skoro jesteście wymienieni na stronie GF to chyba wspólny druk i wydanie równolegle z premierą, tak?
Dzięki.
-----
Edycja
Na stronie kampanii jednak jest kilka ogólnych uwag, czyli część rzeczy zostanie jako ekskluzywne dla wersji ENG z gamefound. Szkoda. Choć jeśli kaczki możecie powiedzieć coś więcej (lub sprostować jeśli coś pomyliłem) czekamy na informację

Planujecie wspieraczke czy od razu na sklepy? Skoro jesteście wymienieni na stronie GF to chyba wspólny druk i wydanie równolegle z premierą, tak?
Dzięki.
-----
Edycja
Na stronie kampanii jednak jest kilka ogólnych uwag, czyli część rzeczy zostanie jako ekskluzywne dla wersji ENG z gamefound. Szkoda. Choć jeśli kaczki możecie powiedzieć coś więcej (lub sprostować jeśli coś pomyliłem) czekamy na informację

Ostatnio zmieniony 31 sty 2023, 19:37 przez Irr3versible, łącznie zmieniany 1 raz.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2020 times
- Been thanked: 2623 times
Rozpoczął się KS Search For Lost Species.
Łącznie wychodzi 260 zł.... Więc na razie spasuje. Jednak w przypadku wydania polskiej wersji oficjalnie deklaruje błyskawiczny zakup - gra wygląda świetnie.
Kaczki, liczę na was!
Łącznie wychodzi 260 zł.... Więc na razie spasuje. Jednak w przypadku wydania polskiej wersji oficjalnie deklaruje błyskawiczny zakup - gra wygląda świetnie.
Kaczki, liczę na was!
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
- Shodan
- Has thanked: 519 times
- Been thanked: 482 times
Zdjęcie z targów w Norymberdze na FB wrzucone przez Michała Hermana sugeruje, że LDG pozyskało prawo do wydania Wonderland's War.
EDIT
Sorry, jednak pomyłka. Wczytałem się w komentarze pod zdjęciem, gdzie Michał pisze, że tytuł ukaże się w Polsce, ale nie pod logiem LDG.
EDIT
Sorry, jednak pomyłka. Wczytałem się w komentarze pod zdjęciem, gdzie Michał pisze, że tytuł ukaże się w Polsce, ale nie pod logiem LDG.
- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 136 times
Bzdura, Michał wielokrotnie pisał, że wyda to ich partner i gra pojawi się z innym logo na pudełku i kaczki nie będą tego wydawać.
Obstawiam Galakte, wydanie Retail za miliony monet, no ale grunt że będzie
Obstawiam Galakte, wydanie Retail za miliony monet, no ale grunt że będzie

- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
To czemu wrzucili WR na swoim stoisku obok swojego logo? Jaki to ma sens xD
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
-
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 213 times
Pewnie wydają to na Francję. Tak jak choćby było z Too Many Bones o ile dobrze pamiętam.
Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Projekt Gaja - nakładki na plansze Res arcana gra+Lux et Tenebrae+Perlae Imperii Brazil Too Many Bones PL + Ghili i inne
NA SPRZEDAŻ Projekt Gaja - nakładki na plansze Res arcana gra+Lux et Tenebrae+Perlae Imperii Brazil Too Many Bones PL + Ghili i inne
-
- Has thanked: 328 times
- Been thanked: 328 times
Albo po prostu rozporządzają licencją do gry którą można u nich nabyć i samemu wydać.
Sprzedam:
Isofarian Guard 669PLN,1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
Isofarian Guard 669PLN,1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
- sliff
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 422 times
Gdyby ktoś by też zainteresowany kupnem ranczera potencjalnie to odpowiedź brzmi nie, albo jeszcze nie.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Bo Kaczki to nie tylko polski wydawca, ale miedzynarodowe wydawnictwo wydajace na wiele rynkow
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne