Zapewne dodatek, rzuci ktoś screenem?

Nie było oznaczone jako "rozszerzenie" i brakowało okładki. Jest tylko tytuł. a opis ogólny sugerował, że mowa o dwóch grach wraz z Dzikim Samogonem.
Z tego co kojarzę z poprzedniego Portalconu to prezes mówił, że mają podpisany kontrakt na chyba jeszcze dwie gry z Batamanem i Diuną i dlatego te tytuły mają pierwszeństwo.shuji pisze: ↑24 sty 2023, 23:35Druga podstawka którą można mieszać z pierwszą. Ale jest niezależna. Coś jak aeons endy.tsodo pisze: ↑24 sty 2023, 19:52Ten Jakub Wędrowycz to dodatek do poprzedniego czy coś nowego ?Tycjan pisze: ↑24 sty 2023, 19:47 W katalogu rozdawanym na PC były jeszcze zapowiedzi:
- Jakub Wędrowycz: Upiorne wczasy
- Druga odsłona rebelianckich przygód w uniwersum Diuny
- Druga odsłona kryminalnych zagadek Gotham City
Dzisiaj wpisaliśmy wszystko, czego jeszcze nie było do Premier.ZP: https://premiery.znadplanszy.pl/
Mnie tam smuci klepanie nieudanego Batmana i Diuny przy jednoczesnym braku czegoś nowego z detektywa -.czy to kontynuacji podstawki czy czegoś nowego
Dokładnie tak, mają licencję na 2-3 tytuły z obu serii i przynajmniej w przypadku Diuny muszą je skończyć na premierę filmu(ów), więc mają priorytet.
Zdaje się że na livie z Planszowych newsów potwierdzono fort + jakiś dodatek około niego - nie pamiętam tylko czy padła data. Nie za bardzo zarejestrowałem jako że zombicide mnie nie interesuje - ale może ktoś tu potwierdzi.
Jest zapowiedziany, patrz viewtopic.php?p=1428743#p1428743, na razie "2023", brak bliższej daty.
Może raczej kwestia czasu? Co innego jak Wookie sobie grzebał przy grach i nagrywał na yt, a co innego jak ma wydawnictwo, wspieraczke, ogromny projekt i życie prywatne.PytonZCatanu pisze: ↑27 sty 2023, 08:48 Wookie zdaje się przeszedł podobną ewolucje. Był aktywnym userem, potem stał się bardziej rozpoznawalny i gdzieś w okolicach Tytanów przestał tu zaglądać. Choć konto chyba istnieje.
W ogóle, warto zobaczyć że ta komunikacja na forum działa dobrze tylko w przypadku kiedy:Hardkor pisze: ↑27 sty 2023, 11:50Może raczej kwestia czasu? Co innego jak Wookie sobie grzebał przy grach i nagrywał na yt, a co innego jak ma wydawnictwo, wspieraczke, ogromny projekt i życie prywatne.PytonZCatanu pisze: ↑27 sty 2023, 08:48 Wookie zdaje się przeszedł podobną ewolucje. Był aktywnym userem, potem stał się bardziej rozpoznawalny i gdzieś w okolicach Tytanów przestał tu zaglądać. Choć konto chyba istnieje.
Portal ma przecież oficjalne konto na forum, wypowiadali się w tym wątku. Plus moim zdaniem wydawnictwu się bardzo opłaca czytać to forum ale już niekoniecznie się opłaca tu wypowiadać.shuji pisze: ↑27 sty 2023, 12:27taka jest oficjalna wersja, jednak jak się prezes zapędzi to się okazuje, że na bieżąco jest z wątkamigarg pisze: ↑26 sty 2023, 23:27 Nie ma kosy. Po prostu Trzewik ma dość duże ego i nienajlepiej przyjmuje jakiekolwiek słowa krytyki. A że na forum zawsze jest sporo dyskutowania i marudzenia (nie oceniam, czy słusznie - po prostu stwierdzam), to któregoś dnia Trzewik skasował swoje konto na forum i przestał tu zaglądać.
Taka nasza mała dramka![]()
Teraz pytanie który z paladynów działa pod przykrywką na forum
![]()
Będzie, ale nie jakoś szybko. Grzesiek z Portal na live-ie tydzień temu powiedział że dużo osób o WW pyta, oni są świadomi że ludzie szukają i dodruk w końcu się pewnie wydarzy, może poprzez akcje dodruk (będzie ustalony limit minimalny zapisu chętnych osób).
Collector boxes - będzie limitowany nakład prosto od Garphill Games dostępny w naszym sklepie przy przedsprzedaży dodatków do tychże.MaciekK5454 pisze: ↑23 sty 2023, 06:05 Także dziękuję, za obszerne wyjaśnienia i odniesienie się do moich wszystkich wrażeń i wątpliwości. Cokolwiek by powiedzieć, to widać że jeżeli chodzi o komunikację, to Portal robi dużo i na pewno jest wyróżniającym się wydawnictwem, szczególnie biorąc pod uwagę ilość wydawanych gier.
Btw, czy będą collector boxy do Wicehrabiów i Architektów? Pudło do Paladynów nie było najfortunniej zaprojektowane, ale.. cały cykl będzie teraz liczył 9 pudełek, zredukowanie tego do 3 (4 z małymi kronikami) byłoby jak najbardziej pożądane w kontekście miejsca na półkach. Tak samo fajnie by było dorzucić matę do Architektów. BTW: na jakiejś recenzji pudła do Paladynów widziałem wersję, z takimi wycięciami na palce, które umożliwiają dobieranie kart. Ciekawe czemu wersja portalowa tego nie ma.
Natomiast jeżeli chodzi o te najdroższe gry, to cóż, są ludzie, którzy potrafią wydać kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie na klocki LEGO, więc mnie wcale nie będzie dziwic, jeżeli i takie gry w wersji de lux znajdą swój rynek.
Koło akcji i interakcja w nim w Woodcrafcie imo nie polega na blokowaniu akcji tylko na ocenie czy chcę wykonać akcję która popchnie koło do przodu i podniesie wartość akcji z tyłu - niby niewiele ale u nas "pies ogrodnika" to klasyczna postawa i nieraz było tu zgrzytanie zębów...seki pisze: ↑23 sty 2023, 09:36Woodcraft nie zaskoczy Cię interakcją. Grałem na 5 graczy i nawet na tyłu interakcja było znikoma. Koło akcji jest tak skonstruowane, że często możesz powtarzać akcje wybrane przez rywali więc ciężko coś komuś przyblokować. Różnica jest w dodatkowych bonusach, ewentualnie jak kilka razy pod rząd ktoś wybierze te same akcję to koło się zablokuje i nie przekręci dalej a co za tym idzie akcje popularne będą niedostępne dopóki ktoś nie wybierze akcji mniej popularnych i nie przesunie ich dalej. Interakcja jest też w wyścigu po punktowane cele ale u nas rozłożyły się różnie pod różnych graczy więc w sumie ciśnienia nie było żadnego.Furan pisze: ↑23 sty 2023, 02:07 O ile Messina Suchego mnie odrzuciła (nadal nie wiem o co w tym chodzi, przy filmie instr. zasypiam, pewnie w końcu przeczytam instrukcję), to Woodcraft u Rahdo pobudził ośrodek endorfinowy odpowiedzialny na fajny pomysł wykorzystania kości, więc w dobrej cenie pewnie spróbuję (chyba, że pojawi się - jak pozostałe gry od Suchego na yucata.de i okaże się, że to absolutnie nie to). Pulsar też niby robi cuda z kości, a jednak a) czuję przy nim jakbym serio pracował b) jest nieco przydługi c) za mało w skubańcu interakcji na taki czas gry. Może tu jest nieco lepiej...
Co do oryginalności użycia kości to mnie ona nie zadowoliła. Kości służą prawie wyłącznie jako znacznik wartości posiadanego drewna. Jako drzewo co rundę rosną jak starzejące się wino w Viticulture, można rozcinać je na części albo sklejać ze sobą. Poza tematycznym powiązaniem nie jest to jakaś angażująca i oryginalna manipulacja. Reasumując nie znajdziesz tu ani interakcji ani oryginalności. Dla mnie to kolejna gra ze zbieraniem zasobów i realizowaniem kontraktów, alternatywnie wydawaniem kasy na punkty. Aczkolwiek gra jest poprawna a najlepsze z niej jest koło akcji, które jednak interakcji nie zapewnia.
To rozumiemy na plus - różne drogi do zwycięstwa?Semen pisze: ↑23 sty 2023, 11:02 Potwierdzam. Gra jest poprawna, nawet przyjemna. Koło akcji jest bardzo fajnie pomyślane i w zasadzie często ono stanowi główny twist w tej grze - potrafi dać nam akurat taki bonus i w takiej ilości, która umożliwi wykonanie zacnej akcji. Natomiast dwa razy w grach, jeden z grających w ogóle "nie grał fabularnie", tj. nie wykorzystywał "sadzenia" kości i czerpania korzyści z tej inwestycji, kupując po prostu kości na rynku ... i wygrywał![]()
Tak, trwają jeszcze ustalenia jak będzie wyglądać ilustracja na pudełku, stąd małe opóźnienie w aktualizacji zapowiedzi.
Okolice wakacji wyglądają na prawdopodobne.